Sări la conţinut

„Crezi ca acele persoane care au mai mintit la viata lor, MERITA sa fie torturate pe vecie ?”

05/01/2012

Eminescinescu intreaba: “Totusi am o intrebare pe care nu stiu daca ti-am adresat-o pana acuma, poate ai mai auzit-o, poate nu, insa vreau un raspuns clar din partea ta, nu ma intereseaza ce zice biblia, ci doar umila ta parere, intrebarea este : Tu crezi ca cei care nu cred in Dumnezeul biblic, care au o viata sa zicem relativ buna, in ideea ca nu ucide, nu violeaza, nu maltrateaza copii ..etc. ; ai inteles la ce ma refer… crezi ca acele persoane care au mai mintit la viata lor, MERITA sa fie torturate pe vecie ?”

Pentru ca ai pus o intrebare cu privire la Dumnezeul biblic o sa iti dau un raspuns biblic pe care si eu il impartasesc pentru ca consider ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu revelat oamenilor intr-o forma scrisa propozitionala.

Cred ca pui problema gresit, nu vreau sa te desconsider cand spun asta dar trebuie sa vedem cine este Dumnezeu pentru a intelege daca intr-adevar unul care nu a ucis nu a violat nu a maltratat copii si alte lucruri de genul acesta merita sa ajunga in iad.

In 1 Ioan, apostolul cu aceslasi nume ne spune un lucru foarte important la inceputul epistolei si anume:

Mesajul pe care l-am auzit de la El și pe care vi-l vestim este că Dumnezeu e lumină și în El nu este întuneric deloc. (1 Ioan 1:5)

Acest verset, asa cum observam si in context, ne spune ca Dumnezeu este drept, perfect, sfant. In El nu este deloc nedpretate sau pacat. El este perfect in mod absolut din punct de vedere moral.

Chiar incepand cu versetul 1 din acest capitol apostolul ne spune pe ce se bazeaza cand ne spune versetul de mai sus.

„Ceea ce era de la început, ceea ce am auzit, ceea ce am văzut cu ochii noștri, ceea ce am privit și ceea ce mâinile noastre au atins cu privire la Cuvântul vieții […] aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Cristos.4 Scriem aceste lucruri pentru ca bucuria noastrăt să fie deplină.” (1 Ioan 1:1-…)

Noi oamenii avem o problema pentru ca nu suntem perfecti si nu este vorba ca tindem spre perfectiune ci din contra, noi ne indreptam inspre rau si asta ne-o spune constiinta noastra, lumea in care traim si nu in ultimul rand Biblia confirma acest adevar cand spune ca nu este nici un om bun. (vezi Romani 3:9-12)

Pentru ca pe unul care nu ucide dar uraste, Dumnezeu il vede ca pe un ucigas, pe unul care nu violeaza dar pofteste in inima lui, Dumnezeu il vede ca pe un preacurvar. Atat este de inalt standardul lui Dumnezeu revelat in cele zece porunci unde ultima spune „sa nu poftesti” care are legatura cu interiorul nostru nu numai cu exteriorul. Deci problema este si cu gandurile noastre care sunt rele. Dar mai mult de atat Dumnezeu rezuma responsabilitatea noastra la doua mari porunci:

Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta și cu toată puterea ta.“ (Aceasta este cea dintâi poruncă.) Iar a doua este următoarea: „Să-l iubești pe semenul tău ca pe tine însuți.“ Nu există altă poruncă mai mare decât acestea. (Marcu 12:30-31)

Eu personal nu l-am iubit niciodata pe Dumnezeu in felul acesta si nici pe aproapele meu. Asta este standardul cerut de Dumnezeu dar problema este ca noi nici nu vrem sa Il iubim pe Dumnezeu dar sa mai incercam sa o facem cu tot sufletul, toata mintea, inima si puterea. Faptul ca Dumnezeu cere asta de la noi asta nu inseamna ca putem sa si facem ceea ce ne cere. Dumnezeu vrea sa arate ce ar trebui sa fim noi. S-ar putea spune ca Dumnezeu este nedprept pentru ca cere ceea ce noi nu putem face, dar asta trebuie sa intelegem noi, ca El nu cere aceste lucruri din vreu capriciu personal ci El este acest standard si nu il poate lasa mai jos pentru ca atunci ar fi nedrept.

Legile nu pot fi lasate mai jos atunci cand un hot trebuie sa fie condamnat. Cum ar fi ca legea impotriva furtului sa se rezume doar la furtul de masini? S-ar opri hotii din furat? Da poate nu ar mai fura masini, dar s-ar reprofila pentru ca tot hoti sunt, ei asta fac, fura. Trebuie sa intelegi ca omul va fi la fel indiferent ca standardul va fi mai jos sau va fi mai sus. Iedeea este ca standardul de perfectiune al lui Dumnezeu nu poate fi lasat mai jos pentru ca asta ar insemna ca Dumnezeu sa se schimbe.

Problema cu noi este ca nu vrem sa implinim Legea lui Dumnezeu, si nu zic ca putem, noi nu putem si nici nu vrem.

Deci niste oameni care nu sunt asa rai cum ai descris tu, tot rai sunt pentru ca standardul de bunatate nu este la tine ci la Dumnezeu si nici un om nu va putea fi socotit drept inaintea lui Dumnezeu pe baza faptelor lui bune pentru ca niciodata nu va putea sa implineasca in mod desavarsit cerintele standardului lui Dumnezeu. Standardul lui personal il va putea indeplini dar nu cel al lui Dumnezeu.

Proverbe 12:15 Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile.

Cei mai multi ortodocsi o sa iti spuna ca trebuie sa te straduiesti toata viata sa traiesti dupa poruncile lui Dumnezeu iar la sfarsitul vietii poate o sa aiba Dumnezeu mila de tine. Acest lucru este fals pentru ca Dumnezeu nu poate sa ramana drept si totusi sa considere nevinovat pe acela care este vinovat.

Iadul ne arata cat de inalt este standardul lui Dumnezeu. Stiu ca ne sperie, si pe mine ma sperie Iadul, crede-ma, dar ar trebui sa ne dam seama ca daca exista o pedeapsa atat de mare inseamna ca greselile trebuie sa fie pe masura. Asta arata cat de grave sunt pacatele noastre impotriva sfinteniei lui Dumnezeu.

Un lucru trebuie sa mai stii Eminescinescu, ca Dumnezeu a venit pe pamant in persoana lui Isus Hristos ca sa ia asupra Lui pacatele celor care se pocaiesc de ele si cred. In acest fel El poate sa declare nevinovat in mod drept pe acela ale carui pacate au fost purtate de Isus pe cruce. El a implinit in locul nostru ce noi nu puteam.

Acest lucru facut in smerenie, lasandu-Se batjocorit, scuipat si batut arata cum Creatorul s-a coborat de la cine este El in gloria lui tocmai ca sa vedem cine este. Si mai ramane un lucru, cine sunt eu, decat o creatura pacatoasa si nenorocita pentru care Creatorul lumii a venit sa se lase injosit ca sa pot avea viata si s-o am din belsug.

Crucea este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii spune apostolul Pavel, dar pentru cei care sunt mantuiti ea este puterea lui Dumnezeu.

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28) – spune Isus, deci ramane sa mergi la El.

23 comentarii leave one →
 1. 05/01/2012 10:47 pm

  draga claudiu

  vreau sa imi dai un raspuns la fiecare intrebare…..daca vrei bineinteles

  1.cum crezi ca poti sa conduci un om la Dumnezeu si sa il faci sa creada in El daca ii spui ca il va tortura daca nu face voia Lui?

  2.tu te-ai duce dupa un Dumnezeu asa de crud?explica de ce da,si de ce nu…

  3.sa spunem ca tu personal esti mantuit.cum crezi ca decurg lucrurile:Dumnezeu isi imparte vesnicia astfel?dimineata ii chinuie pe cei rai si dupa amiaza sta pe tronul lui ca cei mantuiti sa il laude?si asa in vecii vecilor?

  prietene ce vrei tu sa spui e ca si pacatosii si satana vor trai vesnic doar ca sunt chinuiti?esti intr-o mare mare problema .daca tu nu crezi ca despartirea de Dumnezeu,de sursa vietii inseamna moarte tot ce spui e degeaba.in ezechiel se vorbeste despre moartea lui satan …si daca satan are sa moara cum spui tu ca niste bieti oameni de lut or sa traiasca vesnic chiar chinuiti fiind?

 2. 06/01/2012 12:27 pm

  Claudiu:

  Pentru ca pe unul care nu ucide dar uraste, Dumnezeu il vede ca pe un ucigas, pe unul care nu violeaza dar pofteste in inima lui, Dumnezeu il vede ca pe un preacurvar.

  Parerea ta care este: cel care este tentat sa faca rau, dar realizeaza ca este un lucru gresit si nu il face, merita sa fie tratat la fel ca cel care chiar face raul?

  Faptul ca Dumnezeu cere asta de la noi asta nu inseamna ca putem sa si facem ceea ce ne cere.

  Daca ne cere lucruri imposibile, lucruri pe care nu suntem in stare sa le facem, tot noi suntem condamnati?
  Daca eu ti-as spune „Claudiu, daca te vei teleporta pe Marte o sa iti dau un miliion de dolari, daca nu o vei face, te impusc”, tu vei fi vinovat ca esti impuscat pentru ca nu ai fost in stare sa te ridici la nivelul „standardului” pe care ti l-am impus fara sa tin cont de posibilitatile pe care le ai tu?

  Deci niste oameni care nu sunt asa rai cum ai descris tu, tot rai sunt

  Deci parerea ta (subliniez, a ta) este ca Eminescinescu merita sa fie torturat in chinuri cat mai groaznice pentru o eternitate? Nu o zi, nu un an, nu o suta, nu un milion de ani, ci pentru totdeauna?

  Parerea ta este ca si eu merit sa fiu torturat in astfel de chinuri, pe vesnicie?

 3. 06/01/2012 6:16 pm

  @Claudiu

  ” Pentru ca ai pus o intrebare cu privire la Dumnezeul biblic o sa iti dau un raspuns biblic pe care si eu il impartasesc pentru ca consider ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu revelat oamenilor intr-o forma scrisa propozitionala. ”

  – zici ca o faci intentionat, ti-am spus ca nu ma intereseaza un raspuns biblic ci unul personal. Tu nu ai un sistem de valori, moralitatea, etica proprie ? – ai nevoie de o carte sa iti spuna cum sa te comporti in societate ?. Eu unul am un sistem de valori si o moralitate care se intampla sa fie in contradictoriu cu ceea ce afirma biblia, insa se pare ca tu nu ai astfel de valori proprii ci doar ce spune acest Dumnezeu, acuma vin sa te intreb : esti cumva un soldat ? – executi ordine fara sa pui intrebari ? – pt ca din cele ce am vazut, se pare ca tu nu iti pui nici un fel de intrebari, ceea ce spune Biblia este sfant – de unde aici ideea de totalitarism. Te mai intreb ceva : daca il vei auzi intr-o zi pe Dumnezeu, care iti vb clar, precum ai sta cu cineva fata in fata si ti un dialog, acesta te va ruga sa mergi sa ucizi pe cineva anume, poate chiar pe fiul tau [ sa zicem ca ai avea un copil ] – cum ai raspunde la ce te-a rugat sa faci ?

  ” Mesajul pe care l-am auzit de la El și pe care vi-l vestim este că Dumnezeu e lumină și în El nu este întuneric deloc. (1 Ioan 1:5)

  Acest verset, asa cum observam si in context, ne spune ca Dumnezeu este drept, perfect, sfant. In El nu este deloc nedpretate sau pacat. El este perfect in mod absolut din punct de vedere moral. ”

  – mie nu imi spune nimic din ce iti spune tie acel verset. Eu nu vad un Dumnezeu perfect ci doar o metafora care poate sa fie interpretata in felurite moduri. Te gandesti ca un Dumnezeu atotputernic ar fi trebuit sa fi avut o alta modalitate de a se revela, nu prin cuvantul scris care ramane sa fie interpretat si acesta scris intr-o limba destul de complicata, unde la fel poti intrepreta pasajele atunci cand le traduci intr-o alta limba.

  ” Deci niste oameni care nu sunt asa rai cum ai descris tu, tot rai sunt pentru ca standardul de bunatate nu este la tine ci la Dumnezeu si nici un om nu va putea fi socotit drept inaintea lui Dumnezeu pe baza faptelor lui bune pentru ca niciodata nu va putea sa implineasca in mod desavarsit cerintele standardului lui Dumnezeu. Standardul lui personal il va putea indeplini dar nu cel al lui Dumnezeu. ”

  – eu unul [ si nu sunt laudaros ] sunt mult mai bun si decat orice personaj din biblie, tu esti chiar serios cand spui ca toti suntem rai ? pt ca standardul de bunatate e la Dumnezeu ? – care Dumnezeu Claudiu ? – cel care ucide cand are o pasa rea ?, cel care accepta sacrificii umane si ucide copii, femei asa pt ca nu-l iubesc ? – CE NEVOI POATE SA AIBA UN DUMNEZEU PERFECT ? – prin perfectiune s-ar intelege ca nu tinde sa necesite aboslut nimic, nu are sens creatia in sine, Universul, sunt in contradictie cu existenta lui in perfectiune. Eu nu vad standardul la un Dumnezeu care face ce vrea cand vrea si nu are nici o responsabilitate pt puterile care le are – e plina Biblia de imoralitati aduse umanitatii. Si ce mai lege si asta ” Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată mintea ta și cu toată puterea ta.“ ” ?! – de ce ar avea nevoie de asa ceva ?, de ce ar judeca pe cineva care nu-l iubeste ? DE CE ? – a ucis orase intregi cu ajutorul poporului sau ales, pe motiv sa se rugau la alti zei – unde vezi tu dreptate in aceste actiuni ?!

  Ti-au fost adresate aceste intrebari de N ori si nu ai reusit sa raspunzi la ele concret si la subiect, la fel cum faci si de data aceasta. Eviti sa raspunzi pt ca tu nu ai o pozitie clara cand vine vorba de moralitate, tu mergi dupa cum iti dicteaza biblia, dar te-ai gandit asa pt 5 min, la cele discutate aici si sa le pui in balanta ? – ” Dumnezeu ucide primii noi nascuti in Egipt si la rugamintele unui „sfant” trimite 2 ursoaice sa sfasie 42 de copii, pt ca au facut misto de chelia lui, accepta un sacrificiu barbar, a unei fete virgine pe motiv ca face in asa fel incat tatal fetitei sa castige un razboi …. ” – vin si te intreb, ce fel de Dumnezeu e acesta ? – cum poti sa iubesti un asemnea zeu ?

  ” Un lucru trebuie sa mai stii Eminescinescu, ca Dumnezeu a venit pe pamant in persoana lui Isus Hristos ca sa ia asupra Lui pacatele celor care se pocaiesc de ele si cred. In acest fel El poate sa declare nevinovat in mod drept pe acela ale carui pacate au fost purtate de Isus pe cruce. El a implinit in locul nostru ce noi nu puteam. ”

  – De ce Claudiu, de ce e nevoei sa se faca el om si sa se sacrifice pt el si doar printr-o astfel de actiune barbara, ne-ar putea ierta .. DE CE ? – DE CE nu ne poate ierta pur si simplu ?, DE CE nu ne-a creat pe toti in rai avand liber arbitru, discernamant si sa decidem noi acolo pt fiecare ce vrem sau ce cale dorim sa alegem .. ? – DE CE ai iubii si te-ai ingenunchia in fata unui zeu care creaza un loc de tortura pt persoanele care nu le-au acceptat ca si zeu si pt ca nu l-au iubit ?!

  Imi pare rau, insa nu mi-ai raspuns la intrebari, incerci sa le ocolesti predicandu-mi Biblia si asta denota ca nu ai nici o pozite clara fata de moralitate decat daca iti iei informatia dintr-o carte antica, care ar avea si parti bune insa nu se pot sub nici o forma ignora partile grotesti, barbar si imorale, atat ale oamenilor din acele vremuri cat si a zeului care aceasta carte il proclama a fi singurul si adevaratul.

 4. bula permalink
  21/01/2012 11:27 pm

  Intru pentru prima data pe acest sait si am facut-o din intamplare,insa nu regret.Spun acest lucru,nu pentru povetile lui Claudiu,care seamana foarte mult cu cele ale „Martorilor lui Iehova”,cat pentru comentariile pertinente si la obiect ale lui EMINESCINESCU si ABIS.Stimati comentatori nu cred ca veti primii un raspuns cat de cat logic,asa cum nu cred ca va posta punctul meu de vedere.

 5. Petru permalink
  27/01/2012 12:38 am

  Incredibil cat de multa energie iti irosesti incercand sa argumentezi o iluzie. Dar daca tot te scremi sa o faci, incearca sa folosesti argumente rationale nu citate biblice. Iti pierzi credibilitatea. Stiu ca iti este drag acest text, stiu ca ai investit ani din viata incercand sa afli adevaruri din paginile acestei carti, dar repetand nevrotic pasaje nu vei convinge pe nimeni. Decazi la statutul unei fiinte fara personalitate care mesteca cuvintele altora intr-un delir apologetic fara noima. Elimina-ti frica ce te face sa te ascunzi dupa vorbele altora. Incearca sa ai un delir original daca nu poti fi cerebral.

 6. Adrian permalink
  17/02/2012 1:43 pm

  Claudiu, in legatura cu credinta ta, sunt curios si as dori , daca vrei, sa imi raspunzi la cateva intrebari:
  1. Este Dumnezeu atotputernic? ( omnipotent )
  2. A creat Dumnezeu tot ce exista in lume?
  3. Este Dumnezeu atotstiutor? ( omniscient )

  Mersi.

 7. 23/02/2012 8:27 am

  Mai existi Claudiu .. ?

  • 23/02/2012 10:04 am

   salut,
   mai exist 🙂 , doar caam fost mai ocupat in ultima perioada si nu am mai avut timp de blog.

   • 24/02/2012 8:21 am

    Tocmai din acest punct de vedere,te-am mai rugat sa lasi libera curgere a cometariilor, pt ca „dialogul sa poata continua … 🙂

   • 24/02/2012 8:30 am

    Inteleg ce spui doar ca nu imi permit sa las orice comentariu pe blog. De multe ori trebuie sa recunosc ca sunt crestini care comenteaza pe blog si care de faptcnu sunt crestini si nu cred Biblia si distorsioneaza mesajul ce doresc sa il transmit prin idei nebiblice si nu as dori sa confundati adevarul crestinismului cu idei neadevarate. Binenteles pe langa aceste comentarii mai sunt si altele are vin de la atei si contin cuvine urate la adresa interlocutorilor. Acest lucru se intampla si invers binenteles.

   • 24/02/2012 11:10 am

    Si ce daca … ?, nu esti pro – libertatii de exprimare ?, daca esti, ar trebui sa lasi libera postarea de comentarii, pt ca in lipsa ta, sa se poata discuta liber. Persoanele inculte si rele intenii, se pot ignora …

   • 24/02/2012 6:00 pm

    Si libertatea de exprimare are limite 🙂

 8. DomineRex permalink
  24/02/2012 5:51 pm

  Dumnezeu ne iubeste atat de mult incat ne-a dat liberul arbitru sa alegem daca vrem sa il urmam pe El prin intermediul unei carti antice, cu o traducere indoielnica, dar nu ne iubeste atat de mult incat sa ne accepte asa, necredinciosi cum suntem, iar datorita nesimtirii noastre de a nu crede in El, desi nu ne-a lasat nici macar o dovada reala ca El ar exista, iar pe desupra din milioanele de Dumnezei, trebuie sa avem norocul sa il nimerim pe cel adevarat,ca de nu ne va condamna la o tortura eterna, deoarece ne-a respectat decizia din timpul vietii de a nu crede si o respecta si dupa moarte, lasandu-ne sa ne rumenim in focul iadului pentru o eternitate.
  Atunci liberul arbitru mai este o dovada de iubire sau o dovada de nebunie din partea „creatorului nostru”(Dumnezeul biblic)?
  Dumnezeu este pur si simplu sado-masochist, isi trimte fiul sa moara pentru noi, cand putea sa spuna pur si simplu „va iert pentru ca pot, sunt atotputernic, nu mai trebuie sa moara nimeni, pentru ca eu va iert si astfle miliarde de oameni nu mai trebuie sa fie torturati o eternitate, va fi loc in imparatia mea pentru toti.” Dar nu Dumnezeu trebuie sa recurga la sacrificii,ca si civliatiile tribale(cum ar fi tribul evreu), timitandu-si fiul sa fie torturat pana la moarte, este pur si simplu dezgustator, iar mai apoi mai nimeni sa nu creada in El. Pur si simplu asta este intelepciunea Dumnezeului biblic, acum sincer cat de incompetent este pe o scara de la 1 la 10?
  Iar daca nu ai crezut in timplu vietii, datorita faptului ca nu aveai nici un motiv real sa iei in serios o carte antica, de ce nu te lasa sa te increzi in el, odata ce ai murit, cand ai o certitudine ca el exista si ca el este Dumnezeul crestin?

  • 24/02/2012 5:59 pm

   Deci problema ta e ca nu iti place acest Dumnezeu. Omul a fost intotdeauna asa, de aceea unii in antichitate si au facut idoli dupa placerea si inchipuirea lor. Astazi unii care isi spun crestini cred intr un dumnezeu pe care si l inchipuie ei si cu care se simt confortabili. Altii pur si simplu aleg sa Il respinga pe Dumnezeul Bibliei tocmai pentru ca nu le place si astfel spun ca nu exista Dumnezeu.

   • DomineRex permalink
    24/02/2012 6:07 pm

    Nu e vorba de placere si este vorba de probabilitate. Care sunt sansele ca acest geniu al stiintei si intelepciunea suprema sa se comporte astfel?
    Nu contest ca ar putea sa existe un Dumnezeu(probabil Dumnezeul unui deist), dar de ce anume cel crestin? pentru ca o carte antica spune asa? De ce sa nu cred in celelate 100 de carti antice in care se vorbeste despre Dumnezeu?
    Daca te inseli si faci o erezie crezand ca Isus este fiul lui Dumnezeu, cand defapt este doar un profet, dupa cum ne spune coranul. Care sunt sansele tale sa il nimeresti pe Dumnezeul adevarat? 1 la +2 milioane.

   • 25/02/2012 3:27 am

    Foarte bine spus @DomineRex…Claudiu, se pare ca nu intalegi ce vrea omul sa spuna. Nu e o chestie de placere ci de acceptare, in cazul in care un astfel de Dumnezeu ar exista. Avem dreptul sa ne dam cu parerea despre o carte, in care se spune o poveste si daca acea poveste, cat si personajele acesteia, ne pot placea sau nu. Nu cred ca e chiar atat de greu sa intelegi aceste lucruri. Dar se pare ca esti prea blocat intelectual / rational, sa vezi aceste obiectii,care le facem cu totii, le ignori cu vehementa, de parca nici nu le-am spus de N ori si continui cu acelas ritm pe care il ai decand ai deschis blog, e chiar trist Claudiu. Zici ca acest blog este pt atei,eu vin si te intreb … ce crezi ca o sa realiziezi cu el, daca raspunsurile tale sunt goale si lipsite de vreo substanta, logica, ratiune, moralitate ?!, si da, spun chiar moraliate, si asta pt ca din pc multora de vedere esti un imoral cata vreme te alaturi unei ideologii care sustine tortura vesnica.

    Si nu spunem ca ” nu exista Dumnezeu ” din pricina vreuni frustrari, ci tu spui ca exista unul, insa nu aduci dovezi in favoarea lui, insa cand incerci sa il definesti, povestea e si mai palpitanta :)) …

   • Robotu' de serviciu permalink
    25/02/2012 1:01 pm

    @Claudiu
    1. A alege sa respingi pe Dumnezeu (presupun ca in sensul de „a te inchina”) nu are nimic de-a face cu a crede ca nu exista/a nu crede in existenta sa.
    2. Faptul ca cineva crede ca Dumnezeu nu este un exemplu moral si demn iar nu are legatura cu a nucrede in el/ea. O persoana nu crede ca in Dumnezeu nu pentru ca ii displace atributele acestuia ci pentru ca nu are dovezi. Nici mie, de exemplu, nu imi place de Hitler sau Loki dar in aceste cazuri a) cred in existenta acestui personaj istoric si b) nu acesta este motivul pentru care nu cred in existenta lui Loki.

   • 02/03/2012 3:55 pm

    Problema nu e daca iti place sau nu Dumnezeul descris in biblie

    Problema este daca exista sau nu dovezi care sa-i ateste existenta. Si nu sunt astfel de dovezi. Deci este mai probabil sa nu existe decat sa existe.

  • crayven permalink
   03/03/2012 2:47 pm

   @DomineRex E si mai trist cand iti dai seama ca pe langa toate astea Dumnezeu se presupune a fi atotstiutor ( desi omnipotenta si omniscienta sunt ilogice ) deci va stii DINAINTE cine va putea sa ‘creada’ in fanteziile cartii cu povesti numita biblie.
   Si totusi a creat iadul in care cei ce nu sunt destul de creduli ajung.

   Hilar pana la absurd nu alta….

 9. eminescinescu permalink
  15/03/2012 1:22 pm

  Cam bate vântul pe aici ….

 10. atheist permalink
  16/05/2012 6:39 am

  tinere claudiu, mai figurezi pe aici sau te-ai lasat de meserie?

 11. atheist permalink
  01/06/2012 9:41 am

  cred ca claudiu si-a dat seama ca bate campii. e ceva extraordinar. e ca un adevarat politician. evita sa raspunda concret la intrebari, se ascunde dupa cuvinte, refuza sa gandeasca, gandeste extraordinar de slab, logica slaba, imaturitate, ma asteptam la mai multe de la siteul asta. ceva mai matur, mai constructiv. dar e ca un adevarat sectant. vede in biblia lui doar ce vrea el. doar partile bune. povestile frumoase. la restul inchide ochii si gata. e usor sa fii naiv, da. mult mai usor decat sa judeci. corect. mereu e mai usor sa stai decat sa lucrezi. sa nu gandesti decat sa gandesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: