Sări la conţinut

Un ateu mantuit prin Harul lui Dumnezeu!

31/12/2011

7 comentarii leave one →
 1. 03/01/2012 4:10 pm

  Si vrei exemple de oameni care au fost crestini si apoi au devenit atei? 🙂

  Mereu vor fi unii care isi schimba, pierd ori castiga credinta. Nu-i nimic exceptional aici: unii credinciosi devin atei; unii atei devin credinciosi (ai uneia dintre cele X religii care exista pe planeta); unii credinciosi isi schimba credinta, trec de la crestinism la islam, de la islam la crestinism, de la crestinism la budism, de la budism la hinduism samd.

  • 03/01/2012 5:24 pm

   nu am pus acest video ca sa demonstrez ceva ci doar sa ascultati marturia clara a unuia care nu pare a fi ceva de genul „am simtit ca, crestinismul ma implineste mai bine ” . Este puterea lui Dumnezeu nu stradaniile omului. Stiu ca nu poti sa crezi si nu cred ca pot eu schimba asta. Ceea ce stiu este ca Dumnezeu ne a poruncit sa spunem tuturor ca cine vine la El prin pocainta si credinta nu va fi izgonit afara. Orice om trebuie sa Il recunoasca pe Creatorul lui, daca nu in viata asta, cu siguranta in cea viitoare o va face.

   • 03/01/2012 7:30 pm

    @Claudiu

    ” Este puterea lui Dumnezeu nu stradaniile omului. ”

    – din aceasta firmatie putem trage concluzia ca Dumnezeu este responsabil pt tot si toate, el este responsabil pt cine ajunge in iad si cine in rai, el decide daca vrea sa se „demonstreze” printr-o revelatie sau cine stie ce alta modalitate, atunci vin si te intreb, de ce noi cei care nu credem in el, meritam sa fim troturati pe vecie ?, de ce nu avem parte de acelas privilegiu pe care l-au avut anticii, precum Noe, Moise chiar si Adam, ca doar el a pacatuit insa a avut o „relatie” vizuala cu acest Dumnezeu, de ce acestia au parte de DOVEZI clare si noi dupa atatea milenii, trebuie sa ne luam dupa texte antice, care sunt supuse interpretarilor si scrise intr-o limba care abea ca se mai vb ?, te gandesti ca un Dumnezeu care e atotinteligent si omniprezent, a vazut ca prin cuvantul scris, unde se poate ajunge si noi putem „simti” asta, privind in trecut. De unde atata inteligenta, defapt atotinteligenta, incat sa se bazeze acest Dumnezeu pe text scris, ca sa fie revelat ?! – e nonsens si lipisit de inteligenta si dragoste intr-un final, pt ca daca eu cu minte limitata, ma pot gandi la o lume mult mai buna in 5 min, ce-l putea opri pe el ?, de ce nu a creat intreaga lume in rai, nu doar pe Adam si pe Eva si fiecare sa fie intr-o forma sau alta responsabil pt greselile lor, de ce trebuie sa fim noi „pacatosi” din nastere, din pricina unor persoane [ unde acestea, conform bibliei, au pacatuit prin neascultare si asta pt ca nu aveau discernamant, insa asta nu se mai pune ], unde e JUDECATA DREAPTA de care tot vorbiti, daca acest Dumnezeu judeca intreaga umanitate pe baza unor doua persoane iresponsabile si fara discernamant si asta nu din vina lor ci din vina Dumnezeului care i-a creat si asta pt ca inca nu aveau cunostinte asupra binelui si a raului, decat dupa ce au mancat din acel „fruct” … – dupa mine e un intreg basm, nu are logica cap – coada.

    Totusi am o intrebare pe care nu stiu daca ti-am adresat-o pana acuma, poate ai mai auzit-o, poate nu, insa vreau un raspuns clar din partea ta, nu ma intereseaza ce zice biblia, ci doar umila ta parere, intrebarea este : Tu crezi ca cei care nu cred in Dumnezeul biblic, care au o viata sa zicem relativ buna, in ideea ca nu ucide, nu violeaza, nu maltrateaza copii ..etc. ; ai inteles la ce ma refer… crezi ca acele persoane care au mai mintit la viata lor, MERITA sa fie torturate pe vecie ?

   • 05/01/2012 4:06 pm

    Dumnezeu nu este responsabil pentru raul facut de oameni. Omul alege voit sa se razvrateasca impotriva lui Dumnezeu. Voi, cei care nu credeti in Dumnezeu veti ajunge in iad datorita dreptatii pe care Dumnezeu trebuie sa o faca nu pt ca asa ii place ci pt ca asa este drept.

    Noi astazi nu avem o relatie vizuala cu Dumnezeu pt ca nu suntem perfecti, suntem pacatosi, noi putem fi apropiati de El doar prin dreptatea atribuita noua prin jertfa lui Isus.

    De ce crezi ca Dumnezeu este responsabil pt lumea rea in care traim? Problema este ca si tu si eu suntem rai nu numai lumea, nu El este responsabil pt raul facut de noi.

    Adam si eva au pacatuit si noi am fi facut la fel in plus noi suntem condamnati si pt ca pacatuim nu doar pt ca toata rasa umana este condamnata pt pacatul parintilor nostri.

    Nu trebuie sa uitam ca Adam si Eva erau intr o stare perfecta, ei nu aveau pacat. Din aceea stare ei au ales in mod voit sa nu asculte de porunca lui Dumnezeu. Noi astazi avem o fire pacatoasa si avem o inclinatie spre pacat.

    Nu as vrea pt nici unul dintre voi sa nu ascultati indemnul lui Dumnezeu de a va pocai de pacatele voastre inaintea lui si sa credeti in Isus pt a fi declarati drepti pt ca in acest fel Dumnezeu poate sa ramana drept si sa te justifice atata timp cat Isus a luat asupra lui pacatele tale.

    La ultima intrebare o sa iti raspund in articolul viitor. Sper in seara asta.

 2. lae permalink
  04/01/2012 7:53 pm

  cine a fost primu zeus su dumnezeu

 3. 05/01/2012 7:15 pm

  @Claudiu

  Imi pare rau, insa nu esti obiectiv. Biblia te contrazice, sunt o groaza de personaje biblice unde fata de acestea, Dumnezeu s-a aratat acestor oameni insa dupa spusele tale, nou nu ni se arata pt ca suntem pacatosi, ei bine dupa Biblie, singurul fara pacat ar fi fost Iisus, atunci de ce acestia beneficiaza de „prezenta” acestui Dumnezeu ? – la fel si apostolii si asa zise mii de persoane au fost martori acestui Dumnezeu in forma umana, noi de ce nu putem beneficia de asa ceva ? – eu iti pot raspunde in doua moduri :

  1. Pentru ca nu exista, nu sunt dovezi suficienta pt a sustine existenta acestuia.

  2. Exista si dupa spusele tale, el decide cui se reveleaza ” Este puterea lui Dumnezeu nu stradaniile omului. ” – indiferent ce facem, e in zadar, cata vreme el nu decide sa ni se reveleze, e in zadar, indiferent ca vrei sa crezi sau nu. Totul e la voia intamplarii, oricine poate spune ca vb cu Dumnzeu [ sau cel putin are impresia ], sunt n denominatii crestine, unde adeptii acestora, spun ca au o relatie cu acest Dumnezeu, fie verbala sau prin alte modalitati de revelatie. Nu poti sa fi sigur ca cineva detine vreun adevar, eu unul nu te pot crede pe tine sau pe oricine altcineva care pretinde ca are o relatie sau vreo revelatie de la Dumnezeu, cata vreme nu prezinti dovezi. Mi se pare cea mai sanatoasa pozitie si anume de NECREDINTA, daca dovezile lipsesc din afirmatiile tale.

  ” Noi astazi nu avem o relatie vizuala cu Dumnezeu pt ca nu suntem perfecti, suntem pacatosi, noi putem fi apropiati de El doar prin dreptatea atribuita noua prin jertfa lui Isus. ”

  – il faci pe Dumnezeu neputincios, nu e el atotputernic ?
  ” Adam si eva au pacatuit si noi am fi facut la fel in plus noi suntem condamnati si pt ca pacatuim nu doar pt ca toata rasa umana este condamnata pt pacatul parintilor nostri. ”

  – vb in numele tau, eu unul as sta pe ganduri inainte sa trec la o actiune, insa protagonistii nostrii, nu au beneficiat de discernamant, te rog cerceteaza Biblia pt ca e foarte clar ca acestia sunt judecati pe nedrept si asta pt ca abea dupa ce au mancat din copacul CUNOASTERII BINELUI SI RAULUI, acestia primesc discernamnt ” … si au realizat ca sunt goi .. „. Nu e nici o dreptate prin jertfa lui Iisus, si aici e alta problema, ce jertfa e aceea, daca dupa 3 zile invie acesta .. ? – daca e atotputernic de ce are nevoie de sa se jertfeasca el pt el .. te rog argumenteaza-mi unde e logica ?

  ” Noi astazi avem o fire pacatoasa si avem o inclinatie spre pacat.”

  – ai dovezi pt asa ceva ? – eu zic ca omul e inclinat spre orice si e influentat de o sumedenie de factori externi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: