Sări la conţinut

Pacatul, dreptatea lui Dumnezeu si ateii

01/02/2011

Ai formulat o contradictie cat casa de mare aici:
1. ateii nu pot sa il iubeasca pe Dumnezeu pentru ca sunt vinovati de incalcarea legii
2. si credinciosii sunt vinovati de acelasi lucru, dar ei pot sa il iubeasca

…spune „abis”

Noi toti oamenii suntem la fel in ce priveste pacatul. Toti am pacatuit, nu exista nici unul care sa fie fara pacat. Totusi exista doua tipuri de oameni pe pamant, prima categorie de oameni sunt inca in pacatele lor si merg inspre Iad, este doar o chestiune de timp pana ce vor ajunge acolo. Nu ma bucur de asta, ma infior, nu doresc nimanui sa ajunga acolo, si de aceea am deschis acest blog, imi doresc sa va avertizez. Iadul nu este o pedeapsa din cauza lipsei de dragoste a lui Dumnezeu pentru oameni ci din cauza dreptatii Lui. Dreptatea vede numai alb si negru nu si gri (asa cum vad catolicii purgatoriul, ceea ce este fals, purgatoriul nu se gaseste in Biblie). Considerati ca violatorii, criminalii, pedofilii ar trebui sa fie pedepsiti nu? Dumnezeu nu se va opri numai aici, ci va pedepsi si gandurile oamenilor si minciuna, si furtul, si preacurvia si crima din inima. Dreptatea cere pedeapsa.

A doua categorie de oameni sunt tot cu pacate, dar iertati iar drumul lor este inspre Rai. Cand eram inca in pacatele mele, neconvertit, ma tot intrebam de ce a trebuit sa moara Isus ca Dumnezeu sa isi arate dragostea fata de noi. Nu puteam intelege. Nu putea sa ne ierte pur si simplu doar daca ne pocaim? Pocainta este buna, arata parerea de rau pentru pacatele ce le-ai facut impotriva lui Dumnezeu. Dar nu este suficient. Un condamnat la moarte nu va fi iertat pentru ca ii pare rau si isi cere iertare. Dreptatea nu are mila.

Ei sunt îndreptăţiţi fără plată, prin harul Lui, prin răscumpărarea care este în Cristos Isus, pe Care Dumnezeu L-a rânduit să fie, prin credinţa în sângele Lui, o jertfă de ispăşire10, ca dovadă a dreptăţii Sale, căci trecuse cu vederea păcatele săvârşite în trecut, în vremea îngăduinţei lui Dumnezeu, pentru ca, în vremea de acum, să-Şi dovedească dreptatea, în aşa fel încât El să fie drept şi să-l îndreptăţească totodată pe cel ce are credinţă în Isus. (Romani 3:24-25 NTR)

Ca sa ramana drept, Dumnezeu trebuia sa pedepseasca pe cineva pentru incalcarea Legii. Acela a fost Isus Hristos, iar prin credinta in El putem avea iertare si nu numai atat ci si justificare. Suntem declarati drepti inaintea lui Dumnezeu datorita lui Isus Hristos care a murit si a inviat si sta la drepta Tatalui. Dumnezeu nu ii lasa asa pe cei care ii iarta, in plus, ii regenereaza, le da o inima noua care doreste sa traiasca in ascultare de Dumnezeu.

Update: Atunci am zis: «Iată că vin – în sulul cărţii este scris despre Mine – vin să fac voia Ta, Dumnezeule.»“ (Evrei 10:7), deci Isus Hristos si-a dat viata de buna voie.

Asta este diferenta intre cele doua categorii de oameni, crestinii apreciaza ce a facut Dumnezeu pentru ei si de aceea Il iubesc.

12 comentarii leave one →
 1. 02/02/2011 8:47 am

  Claudiu:

  „Ca sa ramana drept, Dumnezeu trebuia sa pedepseasca pe cineva pentru incalcarea Legii. Acela a fost Isus Hristos”

  In opinia mea, este un act de nedreptate sa pedepsesti pe cineva pentru vina altcuiva. Tu ai alta opinie? Este drept sa il pedepsesc pe eminescinescu, de pilda, daca tu ai trecut strada pe rosu?

  • 02/02/2011 10:26 am

   «Iată că vin – în sulul cărţii este scris despre Mine – vin să fac voia Ta, Dumnezeule.»“ (Evrei 10:7), deci Isus Hristos si-a dat viata de buna voie pentru noi.

   Am facut si un update la articol.

   • 02/02/2011 4:52 pm

    @Claudiu

    Ok, spune-mi si mie unde e dreptatea in urmatorul scenariu [ desi cred ca l-am mai dat ca si exemplu ] : Se intampla ca un rau facator, sa intre fraudulos intr-o casa, unde da peste copii si nevasta proprietarului, unde acesta le si violeaza, unde pe proprietar, inainte de toate acestea, il leaga si nu poate face altceva, decat sa priveasca cu groaza [ sau sa inchida ochii, insa nu si urechile ] – dupa acest act oribil, acesta le ucide dupa care fuge, pe proprietar il lasa in viata … insa dupa o perioada este prins de politie si adus in fata judecatorului [ Dumnezeu ] – unde esti e si sotul / tatal prezent. Acesta ii se prezinta acuzatiile si este intrebat ce pozitia ia … ei bine, acesta ii raspunde ca ii pare rau pt cele facute, si ca a acceptat in inima lui, sacrificiu facut de un prieten de-a lui cu mult timp in urma [ aka – Iisus ], cu ceva timp in urma … insa viata l-a dus pe alte carari si a ajuns sa faca astfel de acte oribile [ ce e de mentionat, pt ca sunt sigur ca ai sa zici, ca o persoana care il accepta pe Iisus nu ar face astfel de lucruri – insa te inseli, poate acel om a avut parte de aceasi experienta, si violatorul si ucigasul familiei lui, nu a mai fost prins – insa el a dat de el si a aflat unde traieste – a intrat intr-o depresie si uite ce a facut – ca urmare, acest judecator il elibereaza …. – crezi ca e corect si moral ca acest judecator [ Dumnezeu ] sa il elibereze pt simplu motiv ca ii pare rau si ca a acceptat un sacrificiu uman .. ?!?!?!

   • 02/02/2011 8:30 pm

    1. Nici unde in Biblie nu se spune ca trebuie sa Il accepti pe Isus in inima ta ca sa fii iertat. Asa ca daca acest om a facut acest lucru, nu are nici o treaba cu adevaratul crestinism ceea ce arata si faptele lui binenteles.
    2. Nu stiu sa iti dau raspunsul la o situatie teoretica.

   • 02/02/2011 8:55 pm

    @Claudiu

    Ai inteles foarte bine la ce m-am referit, adica sa il accepti pe Iisus ca mantuitor si ca stapan al vieti tale .. pt ca asa ziceti si atunce a cand va botezati …. !

   • 02/02/2011 9:34 pm

    1. Isus este stapan indiferent ca Il accept eu sau nu. Eu trebuie sa ma pocaiesc de pacatele mele pentru ca sunt vinovat si merit pedeapsa vesnica.
    2. Botezul nu te ajuta cu nimic ca sa fii mantuit, este doar un semn exterior a ceea ce s-a intamplat deja, nasterea din nou.

 2. Bau-Bau permalink
  02/02/2011 11:47 am

  O corectura, care ar inseamna mult: „Ca sa ramana drept, Dumnezeu trebuia sa pedepseasca pe cineva pentru incalcarea Legii”.
  Ia mai gandeste-te: Isus a fost „pedepsit” de catre oameni.

  • 02/02/2011 12:01 pm

   „DOMNUL însă a vrut să-L zdrobească prin suferinţă. Dar după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, Îşi va vedea urmaşii3 şi va trăi multe zile, iar voia DOMNULUI va propăşi prin El.” (Isaia 53:10)

   Citeste tot capitolul 53 din Isaia.

 3. Bau-Bau permalink
  02/02/2011 12:34 pm

  Mai degraba a admis sa se intample, dar Isus a ramas la cheremul lui Pilat, al preotilor si nu in ultimul rand, al poporului.
  „Îşi va vedea urmaşii3 şi va trăi multe zile” adica viata „Lui” are si un final???

  • 02/02/2011 3:29 pm

   Probabil ca „multe zile” inseamna vreo 40, pana la inaltare. 🙂
   Dupa asta poti spune ca „viata” in sens pamantesc i s-a incheiat, nu?

   Oricum ce scrie in Isaia nu se refera la Isus. 😉

 4. Leviatan permalink
  02/02/2011 8:16 pm

  Chiar si in conformitate cu procedurile penale ale israelului, a pedepsi pe cineva pentru vina altuia nu era corect. Daramite comform dreptului roman. Vrajeala asta cu Iisus a murit pentru ca pacatele omenirii sa fie platite e cam de doi bani si e facuta doar pentru a lua ochii unor ciobani idioti si a unor sclavi mult prea satui de stapanirea romana din acele timpuri.

 5. Adrian permalink
  03/03/2012 2:30 pm

  ok in primul rand nu accept notiunea de „pacat”.
  Dar chiar si asaa plasa motanul de la o persoana la alta arbitrar ( in cazul tau de la umanitate catre Isus ) mi se pare josnic si imoral.
  In plus zici ca Isus s-a sacrificat pt pacatul omenirii. Sacrificiu? Ce sacrificiu?
  A dormit 3 zile si apoi a plecat in rai? Adica in zona bucuriei absolute conform bibliei? Halal sacrificiu.
  Macar Elvis cand a murit a ramas mort.
  Si daca Isus = Dumnezeu de aici rezulta ca D-zeu care face legile, nu a putut efectiv „ierta” omenirea a trebuit sa vine el pe pamant, sa fie chinuit si batut doar pt a isi satisface dorinta bolnava de a vedea sange si suferinta.
  Asta este o absurditate oricum ai privi-o rational. Problema ta e ca privesti prin „ochelari biblici” ce iti distorsioneaza capacitatea de gandire.

  Ti-am vazut video-ul pe youtube. Omul ala n-avea nici un chef de tine si iti ziceai ca vrei tu doar sa pleci. Sa fii dat de un ateu si ai fii sters filmul ca te facea ala de ras.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: