Sări la conţinut

Dumnezeul minunilor!

31/01/2011

„Întreabă animalele şi te vor învăţa, păsările văzduhului îţi vor spune; întreabă pământul şi te va învăţa, peştii mării îţi vor spune. Care dintre toate acestea nu ştiu că mâna DOMNULUI le-a făcut. În mâna Sa e viaţa fiecărei creaturi şi suflarea oricărui om.” (Iov 12:7-10)
Iesiti in natura, cercetati toate vietatile, uitati-va la ele, priviti florile, iarba, copacii, mergeti vara in padure, pe munte, uitati-va la pasari. Cu cat ma uit mai mult la ele, cu atat mai mult ma minunez de Dumnezeu si cu atat mai mult imi vine sa rad de ceea ce se cheama astazi evolutie.
Puteti privi un documentar foarte interesant aici:
http://www.youtube.com/watch?v=c8yVQ4OWuWI
Sunt opt parti in total. Vizionare placuta.
3 comentarii leave one →
 1. 31/01/2011 11:25 pm

  @Claudiu

  Nici 2 min nu am reusit sa ma uit la el,si nu ma refer la partile unde sunt prezentate animalele si natura in sine, ci atuncea cand a aparut un tip care a inceput sa bombane, ca Dumnezeul biblic nu are nevoie de vreo cauza pt ca e etern .. that did it – nu e nimica altceva in toata „noua” ta initiativa, decat pura ignoranta … poti sa razi de cine vrei si de ce vrei, insa realitatea e ceea ce e, nu ceea ce vrei tu sau vreun alt religios, sa fie.
  Nu stiu unde vedeti voi minunatia acestui Dumnezeu, numai daca stai sa contemplez la ideea ca acest Dumnezeu a cread sistemul nervos in toate fiintele vi, si atunce acand un animal e ucis de alt animal, durerea e prezenta, imagineazati cum e sa fi sfasiat de un grup de lei sau de vreun crocodil, sau rechin, sau e un fel de paianjen care isi injecteaza victima, cu oua, care defapt sunt puii ei, si acestia dupa ce incubeaza, mananca acel organism de dinauntru spre afara [ nu mai tin minte exact despre care insecta e vb, insa exista asa ceva, am vazut un documentar pe discovery, insa de multa vrem]… ei bine, imagineazati si acest lucru, atuncea cand te plimbi prin natura … ca pe mine sincer ma ingrozeste o astfel de minte „divina” !

  enjoy this : http://www.youtube.com/watch?v=xDjUL8f6IFE – pe intelesul tuturor.

 2. 01/02/2011 10:44 am

  Claudiu:

  „Iesiti in natura, cercetati toate vietatile, uitati-va la ele, priviti florile, iarba, copacii, mergeti vara in padure, pe munte, uitati-va la pasari. Cu cat ma uit mai mult la ele, cu atat mai mult ma minunez de Dumnezeu si cu atat mai mult imi vine sa rad de ceea ce se cheama astazi evolutie.”

  Claudiu, cum ai cercetat tu vietatile vara la munte si ti-ai dat seama ca este amuzanta evolutia?! 🙂
  Da-mi te rog mai multe detalii despre aceasta cercetare. Cu ce mijloace ai facut-o, ce anume ai cercetat…

  Hai sa-ti spun ce inseamna cu adevarat „cercetare stiintifica”.

  Stiinta inseamna investigarea si studiul naturii prin observatie si rationament. Creationismul nu se bazeaza nici pe observatie, nici pe rationament.

  Savanţii folosesc observaţia şi raţionamentul pentru a propune explicaţii provizorii pentru fenomene, numite ipoteze. Prognozele derivate din aceste ipoteze sunt testate prin diferite experimente, care ar trebuie să fie reproductibile. Un aspect important al unei ipoteze este că trebuie să fie falsificabilă, cu alte cuvinte, trebuie să se poată dovedi că ipoteza este falsă. Dacă o propoziţie nu este falsificabilă, atunci nu este o ipoteză, ci o opinie sau afirmaţie care se află în afara domeniului de cercetare ştiinţific. Este exact cazul creationismului – iti poti imagina un experiment prin care sa testezi daca este adevarat sau nu?

  Odata ce o ipoteza este verificata experimental in mod repetat, este considerata a fi o teorie. Creationismul nu este si nu poate fi verificat experimental, prin urmare nu poate fi numit teorie.

  Metoda stiintifică consta in urmatoarele faze:

  1. Observarea unui fapt
  2. Formularea unei probleme
  3. Propunerea unei ipoteze
  4. Realizarea unui experiment, pentru a testa validitatea ipotezei

  Pentru o siguranta sporita in tragerea concluziei, intregul experiment trebuie sa fie controlat. Experimentul controlat este acel experiment realizat prin tehnici care permit inlaturarea variabilelor care pot masca rezultatul.

  Creationismul nu trece prin cele patru faze obligatorii, el doar propune o ipoteza fara sa se bazeze pe observatii si fara a o valida prin experiment.

  Stiinta, spre deosebire de religie, careia ii apartine creationismul, nu este dogmatica. Se deosebeste de religie prin faptul ca nu are pretentia de a fi in posesia adevarului absolut. Rezultatele cercetarii stiintifice sunt falsificabile, adica se poate testa si verifica validitatea lor. Dar afirmatiile religioase, cum este creationismul, nu pot fi falsifiate din start, pentru ca nu pot fi cercetate.

  In concluzie creationismul nu este stiinta.

  Asadar, ce si cum ai cercetat vara la munte de te amuzi atat de tare? Amuza-ne si pe noi…

 3. 06/09/2011 7:07 pm

  Aici se poate vedea cu subtitrare in limba romana: http://gabryeltc.blogspot.com/2011/05/dumnezeul-minunilor-god-of-wonders.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: