Sări la conţinut

Ateii si satan…

06/01/2011

Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe streaşina Templului,

şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos; căci este scris: ,El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.”

„De asemenea este scris”, a zis Isus: „Să nu ispiteşti pe Domnul, Dumnezeul tău.”

(Matei 4:5-7)

 

Am primit un comentariu cu un clip despre o femeie care si-a lasat copilul sa moara in speranta ca il va vindeca Dumnezeu. Acesta se vrea a fi un argument contra Bibliei, crestinismului, sau de ce nu a lui Dumnezeu. Mi s-a spus:

Oare de ce nu postezi asa ceva pe blog-ul tau .. ? – si mai zici ca : ” religion makes no harm ? “

 

In primul rand, nu tot ce gasim pe jos bagam si in gura, stiti vorba aceasta. Ce vreau sa spun este ca nu tot ce pretinde ca respecta Biblia o si respecta si nu toti cei care isi spun ca sunt crestini si sunt. Biblia o spune foarte clar: „Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. (Matei 7:21)”

In al doile-a rand, citit pasajul scris la inceputul postarii. L-am pus cu un scop acolo. Daca ganditi bine, va veti da seama ca ceea ce a facut acea femeie cu copilul ei nu era in acord cu ce ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia nu ne spune sa nu mergem la doctori sau sa nu luam medicamente.

 

Isus este Fiul lui Dumnezeu si putea beneficia de promisiunea pe care i-o aduce satan in fata. Totusi, promisiunile si Cuvantul lui Dumnezeu nu functioneaza asa. Cum asa? Adica folosind Cuvantul si pe Dumnezeu ca pe niste marionete la cheremul nostru. Asa ceva este fals si multi dintre „crestini” fac asa prin moaste, sfinti si tot felul de scamatorii superstitioase.

 

Nici ateii nu sunt scutitii, deoarece ei cred ca Dumnezeu este in felul acesta si vin cu argumente de genul: „vindeca pe cineva ca sa demonstrezi ca exista Dumnezeu” sau „bea otrava asa cum scrie in Marcu cap. 16 si nu vei avea nimic daca esti crestin.”

 

Cum pot sa ascult aceste sfaturi daca sunt crestin? Oare nu este Cuvantul lui Dumnezeu mai important pentru mine decat ceea ce spuneti voi? Noi, crestinii ascultam de Isus, vrem sa ne purtam ca El si sa traim ca El deoarece si-a dat viata in locul nostru.

 

Si satan a folosit cuvinte din Biblie scoase din context pentru a-L ispiti pe Isus. Si voi faceti la fel?

10 comentarii leave one →
 1. Dante permalink
  06/01/2011 9:29 am

  Draga claudiu. Si apostolii au folosit profetii din vechiul testament ca sa ispiteasca viitorii crestini. Don’t make me laugh.

 2. 06/01/2011 9:34 am

  @Claudiu,

  NU ai inteles esentialul, dupa mine acea mama care nu si-a dus copilul la spital, si a stat acasa rugandu-se pt sanatatea lui, aicea avem o certitudine de 100% ca aceea persoana era super crestina, pt ca tu ca si crestin, nu cred ca ai facea asta .. sunt convins ca te-ai duce la spital … insa ea era atat de sigura ca exista un zeu, care i-ar fi putut salva copilul … nu poti sa vi sa spui ca acea persoana nu era credincioasa, pt ca intamplarea in sine te contrazice.

  „Daca ganditi bine, va veti da seama ca ceea ce a facut acea femeie cu copilul ei nu era in acord cu ce ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia nu ne spune sa nu mergem la doctori sau sa nu luam medicamente.”

  – ce smecher esti Claudiu, tot aicea Biblia te contrazice … ” unde sunt 2 in numele meu, eu voi fi acolo ” ?!?!? – ” cereti ori ce in numele meu cu credinta si veti primi ” – vrei sa spui ca femeia aceea nu avea CREDINTA .. ? – FRATE S-A RUGAT PT VINDECAREA LUI, – CREDINTA e direct proportionala cu faptul ca nu a dus copilul la spital … si te rog arata-mi tu un verset in biblie, unde zice ca cel bolnav sa fie dus la doctor, si sa ia pastile ? :)))

  – de ce e gresit ceea ce a facut ea ? – sti care e paradoxul … ? – atuncea cand persoanele religioase trec prin vremuri grele, au un copil bolnav … fiind super credinciosi [ precum exemplu cu aceasta mama] intr-o forma bizara nu ii poti acuza pt ceea ce au facut si asta pt ca ei CHIAR CRED CA UN ZEU EXISTA si acesta ii poate salva copilul, si nu ii poti face ipocriti [desi poti dar de dragul conversatiei spun asta ca sa intelegi ideea] pt asta, insa alte pers care tot religioase sunt, apeleaza insa la stiinta medicala pt a fi salvati si daca ulterior sunt salvati de interventia medicala [ DE OAMENI ! ] aicea apare ipocrizia – ii multumesc lui d-zeu ca au fost salvati. se vede paradoxul ?

  – ideea e in felul urmator … sunteti lipsiti de adevarata credinta – aceea femeie a fost cu adevarat credincioasa [ intr-un mod destul de bizaro-grotesc] – voi sunteti superficiali .. si sti de ce ? – pt ca imediat ce te doare ceva, sau ai probleme de sanatate mergi la doctor .. nu la doctorul tau imaginar, pt ca esti constient, ca nu te vei vindeca … pt ca daca ai fi constient de asta, ai face exact cum a facut aceea femeie … – cu tot respectul dar dai dovada de ipocrizie, atuncea cand cataloghezi acea femeie ca fiind – necredincioasa sau nu orisicine zice „doamne, doamne va intra in imparatia cerurilor ” – e chiar trist Claudiu … si esti lipsit de corectitudine si nici macar nu ai taria de caracter sa recunosti atuncea cand ai gresit … !

 3. 06/01/2011 3:21 pm

  Un extras dintr-un interviu al „parintelui” Justin Parvu:

  Să se mai ducă creştinii la spitale dacă se introduc cardurile de sănătate cu cip biometric?

  Nici vorbă! Ce să facă în spitale? Mai degrabă te îmbolnăveşti în spital; te duci acolo cu o boală şi te întorci cu încă vreo două acasă. […] Cât pentru creştini îi sfătuiesc, ca atunci când sunt bolnavi, să cheme preoţii Bisericii, aşa cum ne învaţă Scriptura şi să ceară sănătate prin rugăciunile de la sfântul maslu. Ne-a dat Dumnezeu acest remediu. De ce nu îl folosim?

  http://atitudini.com/parintele-justin-parvu-hristos-s-a-nascut-nu-ne-vom-sterge-pacatele-pana-cand-nu-vom-trece-printr-un-val-aspru-de-suferinta-si-prigoana/

  Stiu ca tu nu esti ortodox, insa biblia este aceeasi pentru toti crestinii, indiferent de confesiunea lor. Daca biblia spune ca orice vei cere in numele lui Isus ti se va da, inseamna ca si daca ceri sanatate pentru copilul tau, vei primi. Rezulta ca mersul la medic este inutil. Daca il duci la medic este ca si cum ai arata ca nu ai incredere in puterea rugaciunii…

  • 07/01/2011 7:34 am

   Dar tu il iei pe Justin Parvu ca pe Biblie? Nu am gasit in raspunsul lui vreun argument Biblic iar tu spui ca Biblia e aceeasi pentru toti. Nu gasesc legatura.

   • 07/01/2011 12:05 pm

    Ai omis finalul mesajului meu, in care iti aratam intemeierea biblica a ideilor lui Justin Parvu:

    Daca biblia spune ca orice vei cere in numele lui Isus ti se va da, inseamna ca si daca ceri sanatate pentru copilul tau, vei primi. Rezulta ca mersul la medic este inutil. Daca il duci la medic este ca si cum ai arata ca nu ai incredere in puterea rugaciunii

    Vad ca acelasi lucru ti l-a spus si eminescinescu.

    Daca iti duci copilul la doctor fara sa te rogi si se vindeca, spui ca s-a vindecat datorita tratamentului
    Daca nu ti-l duci, insa te rogi si se vindeca, spui ca s-a vindecat datorita rugaciunii
    Daca il duci la doctori si te rogi, nu mai poti sa fii sigur cui i se datoreaza vindecarea, medicului sau rugaciunii
    Daca nu-l duci la medic si doar te rogi pentru vindecare, tu spui ca este o dovada a lipsei de credinta?!

   • 07/01/2011 2:47 pm

    @abis
    Mai citeste odata postarea mea.
    In Biblie se mai spune pe langa ce ai spus tu ca daca cerem ceva dupa voia lui Dumnezeu ni se va da 1 Ioan 5:14. Acum voia lui Dumnezeu poate sa fie ca cineva sa fie vindecat sau sa nu fie vindecat.

    Dumnezeu ne-a dat intelepciune ca s-o folosim. Tu nu vrei raspunsuri ci doar vrei sa bagi „bete-n roata”.
    Daca eu ma imbolnavesc intai ma rog si cer vindecare de la Dumnezeu si caut sa gasesc un tratament daca este ceva ce necesita tratament. Daca ma insanatosesc ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca m-am insanatosit. De ce? Eu ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile din viata mea, si pentru mancare, pentru ca toate stau in fiinta prin El, si toate sunt din El si pentru El, de aceea Ii multumesc. Toate sunt de la El.

 4. 07/01/2011 3:39 pm

  @Claudiu

  Dar de ce aceasta inutila scuza de fiecare data cand ceva bun sau rau se intampla in viata ta… trebuie sa acreditezi acestea vreunui zeu .. ?!?!?

  Daca tu zici : ” Acum voia lui Dumnezeu poate sa fie ca cineva sa fie vindecat sau sa nu fie vindecat. ” – nu crezi ca intr-un final, credinta, si rugaciunea sunt absolut inutile ?, in cele din urman nu mai conteaza de ceea ce ai tu nu nevoie .. totul se recurge la starea de chef a acestui zeu, daca e sa iti dea ceea ce ai nevoie sau sa te vindece … daca nu are chef, mori, exact cu exemplul dat de mine prin acest clip : http://www.youtube.com/watch?v=lzHKXh-G59w
  Atunci hai sa facem in asa fel incat lumea sa functioneze in paramterii normali, si atuncea cand avem probleme sa ne ajutam reciproc, nu sa ne rugam pt ca am demonstrat, atat eu cat si altii [ aka – clipul ca rugaiunea nu functioneaza … hai sa ii multumim acelui medic, care si-a ros coatele pe bancile facultatii, ca tu sa poti fi vindecat de cine stie ce boala .. sau alti oameni de stiinta [ atei, satanici, blasfemitori] care au invetat diferite medicamente prin care putem fi salvati … nu crezi ca e mult mai moral asa ? – decat sa multumesti absolut pt orice, acestui zeu .. ?

  • 07/01/2011 6:04 pm

   Multumim lui Dumnezeu ca exista sistemul medical.

   • 10/01/2011 12:02 pm

    Claudiu:

    In Biblie se mai spune pe langa ce ai spus tu ca daca cerem ceva dupa voia lui Dumnezeu ni se va da 1 Ioan 5:14. Acum voia lui Dumnezeu poate sa fie ca cineva sa fie vindecat sau sa nu fie vindecat.

    Aici este ceva ce nu inteleg. Deci, daca D-zeu vrea, se vindeca bolnavul indiferent daca te rogi sau nu? Iar daca nu vrea sa se vindece, nu se vindeca, indiferent daca te rogi sau nu? Inseamna ca rugaciunea este inutila in procesul de vindecare.

    Asa spun si studiile stiintifice: http://www.nytimes.com/2006/03/31/health/31pray.html?_r=4&oref=slogin&oref=slogin&oref=slogin

    Oare de ce ar vrea preabunul si preaiubitorul D-zeu ca un bolnav sa nu se vindece?! Ma gandesc, de pilda, la copiii care se nasc cu malformatii, la cei care fac cancer la varste fragede samd.

 5. 07/01/2011 11:48 pm

  daca ar exista sanatate spirituala ar exista si sanatate corporala.si intamplarea cu femeia aia nu arata ca a fost lasata ,,balta” de dumnezeu ci arata ca femeia doar avea credinta.si nu e suficient.trebuie sa faci mai intai voia lui Dumnezeu,sa fii placut in ochii Lui,sa crezi ca te poate ajuta si apoi sa ii ceri ceva.numai asa putem primi ajutorul Lui.ieremia7.9-10:9. Cum? Furaţi, ucideţi, preacurviţi, juraţi strâmb, aduceţi tămâie lui Baal, mergeţi după alţi dumnezei pe care nu-i cunoaşteţi!…
  10. Şi apoi veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, în Casa aceasta peste care este chemat Numele Meu, şi ziceţi: „Suntem izbăviţi!”…
  ca iarăşi să faceţi toate aceste urâciuni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: