Sări la conţinut

„Unde-i lege nu-i tocmeala” (2) – Dumnezeu nu este un idol

16/08/2010

Dupa cum spuneam intr-un articol precedent, o sa explic putin povestirea despre „Daniel in groapa cu lei”. Nu o sa intru in detaliile despre cum a putut Dumnezeu sa inchida gura leilor ca acestia sa nu poata sa ii faca nimic lui Daniel deoarece daca Dumnezeu te-a creat pe tine si chiar Universul intreg ce a facut in groapa cu lei a fost o nimica toata.

As vrea sa ne uitam putin la legea pe care a dat-o imparatul Darius, lege ce prevedea ca nimeni sa nu se roage zeului lui timp de treizeci de zile.

In primul rand Daniel nu a putut sa respecte aceasta lege pentru ca il cunoastea pe Dumnezeu, stia ca nu este ca orice alt idol care este facut din piatra, aur, lemn sau argint. El a mers in camaruta lui si s-a rugat de trei ori pe zi asa cum facea si mai inainte ignorand in totalitate avertismentul dat pentru cei care incalcau aceasta lege.

Observam ca o lege, indiferent de ce natura este aduce cu sine si o masura ce este exercitata asupra celor care nu respecta sau incalca legea respectiva.

Inainte ca imparatul Darius sa dea legea respectiva, Daniel avea libertatea sa Il laude pe Dumnezeu de cate ori vroia el pe zi fara nici o retinere din partea autoritatilor. Dar cand legea a venit, Daniel s-a facut vinovat pentru incalcarea ei, a fost prins si condamnat sa fie aruncat intr-o groapa cu lei.

Versetul 14 spune: "Când a auzit lucrul acesta, împăratul s-a mâhnit foarte tare şi s-a gândit cum să-l scape pe Daniel; până la apusul soarelui s-a frământat cum să-l scape."

Darius il cunoastea pe Daniel il pretuia, era unul din oamenii mari de la curte si totusi nu putea sa il scape deoarece dreptatea trebuia satisfacuta.

15 Apoi oamenii aceia au venit cu mare zarvă la împărat şi i-au zis: – Să ştii, împărate, că, după legea mezilor şi a perşilor, orice interdicţie şi orice decret dat de împărat nu se poate anula!
16 Atunci împăratul a poruncit să-l aducă pe Daniel şi să-l arunce în groapa cu lei. Împăratul i-a zis lui Daniel: „Dumnezeul tău, Căruia Îi slujeşti neîncetat, să te scape!“

Concluzia este ca dreptatea nu se poate amesteca cu dragostea. De aceea cum stie si romanul, mai spunem inca odata ca „unde-i lege nu-i tocmeala”.

Si poate va intrebati ce vreau sa spun prin aceasta postare. Raspunsul il veti gasi in urmatorul articol.

On topic

3 comentarii leave one →
  1. 18/08/2010 10:32 am

    Hai domne cu al treilea articol.

Trackbacks

  1. “Unde-i lege nu-i tocmeala” (3) – Dragostea lui Dumnezeu « ateii nu exista

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: