Sări la conţinut

Coincidente

22/07/2010

„Imaginează-ţi că mă vezi ducând o geantă mare de portocale spre maşina mea. Mergi mai departe pentru câteva minute, apoi mă auzi spunând: „Hei, uită-te în jos. Geanta s-a rupt şi portocalele au căzut jos.” Priveşti în jos şi vezi 45 portocale în nouă rânduri perfecte de câte 5 portocale fiecare. Care ar fi şansa ca acele portocale (45 la număr) să „cadă” în nouă rânduri perfecte a câte cinci pe fiecare rând? Ar fi uimitor ca cinci portocale să cadă din geantă şi să se alinieze într-un rând, dar pentru 45 ar fi mult prea mult pentru ca o minte inteligentă să creadă acest lucru. Cineva cu o minte inteligentă le-a aşezat acolo şi acea ordine îţi spune acest lucru.”

Ray Comfort

Dupa o explozie nu rezulta decat haos, nicidecum ceva aranjat si bine pus la punct. Este cam imposibil sa crezi ca dupa o explozie, materialele s-au combinat atat de perfect incat au format un copac.

Ei spun despre Big Bang. Imaginează-ţi că acum câteva milioane de ani, după marea explozie, o rocă fierbinte zbura cu o viteză inimaginabilă. Pe ea s-a format un suc dulce, negru şi gazos. Apoi din el a ieşit aluminiul care s-a format în formă de doză. Deasupra a apărut o cheiţă. Din cer a căzut vopsea roşie şi albă şi pe doză au apărut literele “Coca-Cola Classic, Origial Formula, 12 FL OZ”. Ţi se pare o insultă, nu?

5 comentarii leave one →
 1. abis permalink
  23/07/2010 10:56 am

  Nu mi se pare o insulta, ci mi se pare extrem de trist faptul ca oricat ar vorbi omul cu voi o tineti intr-una cu aceleasi analogii care n-au nicio legatura cu realitatea.

  In exemplul tau cu portocalele: daca cineva arunca pe jos portocale, iar toate cele care nu cad intr-o matrice regulata sunt eliminate, ti s-ar parea surprinzator ca dupa o vreme sa ai 45 de portocale asezate in forma descrisa de tine?

 2. protopopitoricescovici permalink
  24/07/2010 9:50 pm

  Acesta este cel mai puternic argument pentru existenţa lui Dumniezău http://www.youtube.com/watch?v=2z-OLG0KyR4.

 3. emiy permalink
  25/07/2010 1:10 am

  [Comentariu sters de moderator – limbaj necorespunzator]

 4. Lucia permalink
  08/09/2010 7:12 pm

  Incredibil.

  Ma, uite ce-i. Daca noi suntem in stare sa intelegem cum functioneaza lumea inconjuratoare si de ce functioneaza asa, nu inseamna ca a fost creata special in forma respectiva, ca sa o putem intelege noi. Sau ca a fost creata de cineva care gandea ca noi, si asta este motivul pentru care intelegem.

 5. eminescinescu permalink
  09/09/2010 7:34 am

  Terra nu e conceputa special pentru noi, ci noi ne-am adaptat pentru conditiile ei … think about it … :).

  respect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: