Sări la conţinut

Mintea omului

08/07/2010

Daca vreodata cineva va putea sa ii explice unei furnici toate planurile, scopurile, gandurile omului si tot ce a realizat el pana acum sa ma anunte si pe mine. Daca va putea sa introduca in mintea unei furnici toate aceste lucruri sa imi spuna si mie cum a facut-o.

Si acum, incercati sa intelegeti cum este mintea lui Dumnezeu fata de mintea noastra. Si tu vrei sa stii tot ce gandeste si tot ce planuieste El. In acest trup nu avem cum sa Il cunoastem in deplinatatea Lui, nu aveam cum sa intelegem toate motivele, scopurile si planurile Lui.

Daca vrei sa intelegi totul cu privire la El esti ca acel copil care facuse o gropita pe malul marii si incerca sa aduca marea, spunea el, in gropita lui.

Pentru cei care sunt crestini adevarati exista un Cuvant:

1Ioan 3:2 Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.

Atunci cand vom fi ca El vom putea intelege multe din lucrurile pe care acum nu le putem percepe.

6 comentarii leave one →
 1. abis permalink
  09/07/2010 5:17 am

  Ah, nu, nu vrem sa stim tot cegandeste si tot ce planuieste D-zeu. Asta credinciosii o vor, nu ateii. Ateii vor doar sa stie daca exista sau nu. 🙂

  • 09/07/2010 6:54 am

   Nu, ateii au ajuns sa nu mai vrea sa stie ce gandeste Dumnezeu. Dar ceea ce i-a facut sa fie atei a fost pentru ca nu au inteles cine este Dumnezeu, pe multi, raul din lumea i-a facut sa dea vina pe Dumnezeu dupa care au ajuns sa spuna ca nu are cum sa existe un Dumnezeu care sa lase sa se intample rautatile din lumea aceasta. Totul se produce in lant.

   • abis permalink
    09/07/2010 7:54 am

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt ateu de cand m-am nascut, n-am fost niciodata credincios. Asa ca nici n-am dat vreodata vina pe D-zeu pentru ceva, nici nu l-am acuzat de nimic, din moment ce existenta lui mi se pare destul de improbabila.

    In paranteza fie spus, ceea ce acuzi tu acolo este argumentul existentei raului ca argument pentru ateism. Paradoxul lui Epicur: „Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuşi este rău. Poate şi vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?”

    Dar ateii nu sunt atei pentru ca exista rau in lume. Ci doar pentru ca nu exista argumente in favoarea existentei lui D-zeu. Si nici in favoarea existentei vreunui alt zeu.

 2. Feynman permalink
  09/07/2010 5:47 am

  Mintea lui Dumnezeu nu exista, asa ca lasa analogiile ilogice.

  Si zi asa, in umilinta ta, iti imaginezi ca vei fi ca el? Si ca oamenii vor fi ca niste furnici pe langa tine? Foarte, foarte putin egocentrist din partea ta… NU.

  • 19/07/2010 6:16 am

   Iarasi „egocentrism”… dar ce este rau in privinta egocentrismului?
   Si, chiar daca ar fi ceva rau, atunci asta ar fi argument impotriva a ceea ce zice el?

 3. ammos permalink
  20/07/2010 9:42 am

  omul nu foloseste decat o mica parte din intreaga ‘putere’ a creierului sau, o mare parte din capacitatea sa ramanand neexploatata! se tot dau o sumedenie de cifre cu privire la capacitatea creierasului nostru,care exprima viteza de prelucrare a informatiei sau capacitatea de memorare,dar este imposibil sa faci un diagnostic cu o precizie mare asupra unui sistem atat de complex.”Creierul ” lui Dumnezeu(daca pot spune asa…)nu poate fi comparat cu al nostru, din nici un punct de vedere! Biblia spune ca acum cunoastem in parte dar atunci vom cunoaste pe deplin! Atunci vom putea intelege pe Dumnezeu si planul Sau pentru ca nu vom mai fi fiinte materiale cu creiere ce se bazeaza pe chimie si impulsuri electrice!
  @abis gresesti amice! nu esti ateu de cand te-ai nascut! esti agnostic! pentru ca nu stii! te-ai nascut in starea de default in cunoastere si apoi pe parcursul anilor ai capatat o nota de subiectivitate, care mai tarziu te-a facut sa iti iei numele pe care il revendici astazi de ateu!

  @feynman logica are si ea legi si principii! iar analogia de mai sus nu a incalcat pe niciunul din ele! asa ca nu i se poate atribui caracteristica de ilogigitate! aaaa! te referi la ‘logica’ ta … daca nu se potriveste cu ceea ce gandesti tu, asta nu inseamna ca e ilogic! logica de doi bani pe care o stie si un copil de clasa a doua care realizeaza operatia inversa pentru a verifica validitatea rezultatului sau, nu o poti folosi aici! nu te mai grabi sa spui ca ceva e ilogic, daca nu stii ceea ce inseamna logica in adevaratul ei inteles!
  ma amuza ca il faci pe Claudiu egocentrist in timp ce el inceaca sa-ti explice si sa te faca sa intelegi pe Dumnezeu si cum poti avea si tu parte de exact aceeasi rasplata pe care si el o doreste! daca asta e egocentrism la tine inseamna ca va trebui sa consulti dictionarul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: