Sări la conţinut

Un test pentru atei… bazat pe sinceritate

07/07/2010

Cititi textul de mai jos si spuneti la cine se refera autorul, dupa parerea voastra, fara a va informa din alta parte.

Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.
Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.

Daca te-ai gandit ca se vorbeste despre Iisus Hristos, afla ca textul de mai sus a fost scris cu aprox. 700 de ani inainte de Hristos de catre proorocul Isaia. Textul pe care tocmai l-ati citit se gaseste in cartea Isaia cap. 53. in Biblie.

Biblia este plina de implinirea unor astfel de proorocii, nu este o simpla carte ci este Cuvantul lui Dumnezeu lasat pe pamant ca oamenii sa Il cunoasca pe El.

12 comentarii leave one →
 1. Aura permalink
  07/07/2010 3:13 pm

  Si, desigur, cei ce au scris Vechiul Testament nu cunosteau acest text, iar povestea redata de ei reprezinta implinirea profetiei, etc…Evreii il asteptau si ei pe Mesia, si stiau f. bine ce conditii trebuie sa indeplineasca; faptul ca l-au respins pe Isus nu iti spune nimic?
  Luca il face pe Isus sa se nasca in Betleem (cf. profetiei), datorita unui unui recensamant ordonat de Cezar August-iata un exemplu de fabricatie: daca stramosii tai de acum 1.000 de ani ar fi de exemplu din Cluj, ce rost ar avea sa mergi sa te inscrii in Cluj, din moment ce locuiesti in Bucuresti? Nici unul. Ar fi doar teribil de ineficient, ceea ce romanii nu erau. Si nr. de „clujeni ” de origine (cf. criteriului de mai sus), pe parcursul celor 1.000 de ani (adica 40 de generatii, apropo de puterile lui 2), ar fi, tinand seama de obligatia de a nu te casatori decat cu membri ai propriei „semintii”, exact 1/12 din populatie-toti mergand in Cluj pt. inregistrare!!! Asta e Noul Testament dupa parerea mea: doar o fabricatie care incearca sa explice de ce Mesia cel asteptat a murit imprevizibil-de aici s-a inventat doctrina mortii rascumparatoare, etc….
  Iar din moment ce iti place sa ne pui intrebari, am si eu una pt. tine:
  Marcu 2:25
  Isus le-a răspuns: „Oare n-aţi citit niciodată ce a făcut David, când a fost în nevoie, şi când a flămânzit el şi cei ce erau împreună cu el?
  Marcu 2:26
  Cum a intrat în Casa lui Dumnezeu, în zilele marelui preot Abiatar, şi a mâncat pâinile pentru punerea înaintea Domnului, pe care nu este îngăduit să le mănânce decât preoţii? Şi cum a dat din ele chiar şi celor ce erau cu el?”
  Iar in 1 Samuel 21:2
  David a răspuns preotului Ahimelec: „Împăratul mi-a dat o poruncă şi mi-a zis: ,Nimeni să nu ştie nimic de pricina pentru care te trimit şi de porunca pe care ţi-am dat-o.’ Am hotărât un loc de întâlnire cu oamenii mei.
  Samuel 21:3
  Acum ce ai la îndemână? Dă-mi cinci pâini, sau ce se va găsi.”
  1 Samuel 21:4
  Preotul a răspuns lui David: „N-am pâine obişnuită la îndemnă, ci numai pâine sfinţită; doar dacă oamenii tăi s-au ferit de împreunarea cu femei!”
  Abiatar fiind de fapt fiul lui Ahimelec. De la Dumnezeul omniscient ma astept totusi sa cunoasca asta, nu?
  Cum explici deci asta?

  • 07/07/2010 7:59 pm

   1. Nu te-ai documentat suficient de mult in ce priveste regulile pe care le aveau ei cu privire la recensamant ca sa faci afirmatiile de mai sus, cu tot respectul.
   2. Daca studiezi textul mai cu atentie (cel din Marcu si cel din 1 Samuel) vei vedea in primul rand ca in Marcu se vorbeste de un mare preot iar in 1 Samuel de un preot si este o mare diferenta. In al doilea rand in Marcu se spune ca in zilele preotului Abiatar s-a intamplat fapta. Iar in 1 Samuel este Ahimelec, un alt preot diferit de cel care se vorbeste in Marcu.
   3. Aici se observa cand cauti nod in papura degeaba. Ateii nu vor ca Biblia sa fie adevarata. Ei nu cauta sa gaseasca adevarul in Biblie ci cauta sa gaseasca greseli ca sa poata sa spuna ca nu este adevarata. M-ai convins, o spun cu parere de rau.

   • Feynman permalink
    09/07/2010 5:50 am

    1. Pe cand tu te-ai documentat, nu-i asa? Hai, ca nu-i tarziu, fa-o.

 2. Aura permalink
  07/07/2010 4:42 pm

  Rectificare: „cei ce au scris Vechiul Testament nu cunosteau acest text” trebuie citit „cei care au scris Noul Testament”; scuze.

 3. 07/07/2010 6:42 pm

  Și în mod cert faptul că în general într-un text scris într-un asemenea ton, când pronumele sunt scrise cu majusculă nu ar trebui să facă referire la persoana divină.

 4. Feynman permalink
  09/07/2010 5:53 am

  Textul ala putea sa se refere la multe persoane imaginate… de exemplu la Prometeu… care s-a sacrificat pentru omenire, mai ceva decat se pretinde despre Isus, pentru ca a fost pedepsit pentru ETERNITATE. Ala da sacrificiu, nu penibilitatea lui Isus.

  • 09/07/2010 6:44 am

   :)). Hai Feynman, serios? Pai mai citeste odata textul din Isaia, apoi mai citeste si despre Prometeu. „Un vultur uriaş, pasăre monstruoasă zămislită de Typhon şi de Echidna, îi devorează zilnic ficatul, care peste noapte se regenerează. În felul acesta titanul (Prometeu) este supus unui chin veşnic. Din întâmplare însă, pe acolo trece Heracles, în drum spre Grădina Hesperidelor. El ucide vulturul cu una din săgeţile sale otrăvite şi-l eliberează pe Prometheus, ale cărui chinuri se sfârşesc.”

   Nu vad asemanarea.

   • Feynman permalink
    13/07/2010 5:32 am

    Sigur ca tu nu vezi asemanarea.

 5. 09/07/2010 11:23 am

  Tocmai, nu prea sunt asemănări: Prometeu a suferit săracul, Iisus nu prea.

  • 09/07/2010 11:57 am

   O sa se ajunga sa se spuna despre Holocaust la fel cum se spune acum despre Domnul Isus: „nu a existat!”.

   • 09/07/2010 3:03 pm

    Numărul dovezilor care să ateste existența Holocaustului sunt enorme în comparație cu cele care atestă până și istoricitatea lui Iisus, să nu mai zic de a sa divinitate.

   • Feynman permalink
    13/07/2010 5:33 am

    Stii ce-i aia analogie ilogica?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: