Sări la conţinut

Nu religie,… ci Evanghelia ca s-o inteleaga si ateii

09/06/2010

Faptul ca noi suntem pacatosi se observa din faptele noastre, un ateu este la fel ca unul care isi traieste viata ca sic and Dumnezeu nu ar exista. Daca ne analizam viata in acord cu Cele zece Porunci, vom vedea ca suntem mincinosi, hoti, hulitori (am luat Numele lui Dumnezeu in desert, in zadar), am preacurvit in inimile noastre (Matei 5:27 – Aţi auzit că s-a zis: «Să nu comiţi adulter!» 28 Dar Eu vă spun că oricine se uită cu poftă la o femeie a şi comis adulter cu ea în inima lui.), nu ne-am cinstit parintii intotdeauna, am ucis (1 Ioan 3:15 – Oricine îşi urăşte fratele este un ucigaş;), ura este considerate crima inaintea lui Dumnezeu. Ceea ce am scris aici este putin, gandurile noastre arata pacatosenia noastra mult mai mult si totusi Dumnezeu vede toate gandurile noastre. Daca iti asculti constiinta, va confirma ca aceste lucruri sunt adevarate pentru ca ea a fost pusa acolo de Dumnezeu pentru a il condamna mereu pe om pentru faptele lui.

Vazand aceste fapte stim ca orice incalcare de lege nu ramane nepedepsita. Biblia spune ca pedeapsa pentru incalcarea Legii lui Dumnezeu este iadul.  Apocalipsa 21:27 spune ca  “Nimic necurat nu va intra în ea (Imparatia Cerurilor, Raiul) şi nimeni care trăieşte în spurcăciune şi minciună,”.

Apocalipsa 21: 8 Cât despre laşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, desfrânaţi, vrăjitori, închinători la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în lacul care arde cu foc şi pucioasă, adică moartea a doua.“

Toti vor fi judecati dupa faptele lor.

Ca sa intelegem mai bine, as vrea sa facem o analogie. Un judecator are un fiu, acesta din urma comite o anumita fapta ce trebuie pedepsita conform legii. Pedeapsa este de 100.000 RON. Acest fiu de judecator ajunge in sala de judecata si din intamplare judecatorul este chiar tatal sau. Baiatul nu stia nimic. In acest caz, tatal trebuie sa faca dreptate, chiar daca il iubea foarte mult pe fiul sau, datoria fata de Lege il forta sa nu tina cont ca este fiul sau.

Totusi fiind un om bogat, tatal a coborat din scaunul de judecator, si-a dat roba jos si a platit cei 100.000 de lei pentru ca fiul sau nu avea cum sa plateasca aceasta suma. Dar daca fiul nu vroia sa accepte banii, si nu vroia ca datoria sa fie platita in locul lui ce ii mai ramanea tatalui sa faca decat sa aplice pedeapsa ceruta de Lege.

Va previn ca aceasta analogie nu este decat o incercare de a asemana putin planul de mantuire al lui Dumnezeu.

Noi suntem vinovati inaintea lui Dumnezeu, Legea si constiinta noastra ne condamna. Dumnezeu va trebui sa faca dreptate. Totusi, acum doua mii de ani, Iisus Hristos a coborat pe pamant intr-un trup de om, nu a fost bogat, nu a avut ca scop decat salvarea oamenilor. Nu a venit pe tron de rege asa cum ar fi meritat ci a vindecat, si a propovaduit iertarea pacatelor tuturor.

In final a fost crucificat spunand si “Tata iarta-i caci nu stiu ce fac” pentru cei care Il crucificasera. Ei intradevar nu stiau pe Cine batjocoresc. In ultima clipa a salvat si un talhar care si-a recunoscut talhariile de o viata si a crezut ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu.

Lucrarea pe care o cere Dumnezeu de la tine este sa te pocaiesti de aceste pacate, adica sa le recunosti inaintea Lui si sa le parasesti, iar apoi sa primesti iertarea pe care ti-o da Iisus prin faptul ca a platit El in locul tau (credinta). Roaga-te si fa acest lucru.

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe Singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16

Iisus a inviat si sta la drepata lui Dumnezeu ca Mijlocitor (avocat) pentru oricine se increde in El pentru iertarea pacatelor.

15 comentarii leave one →
 1. sintetic permalink
  10/06/2010 4:01 pm

  /// Daca ne analizam viata in acord cu Cele zece Porunci, vom vedea ca suntem mincinosi, hoti, hulitori… /// deacord cu tine, daca facem asta la concluziile de mai sus ajungem.

  Dar de ce sa ne analizam viata in acord cu cele 10 porunci si nu in acord cu Coranul, Bahá’í Faith, Manu Smriti sau oricare alt cod de legi considerat de oameni ca avand „provenienta divina”? De ce sa consideram Biblia mai adevarata decat scrierile mentionate mai sus? Pai scrie in Bibile ca aceasta e singura adevarata. Surpriza mare, la fel scrie si in celelalte scrieri sfinte: cum ca fiecare ar fi singura adevarata.

  • 10/06/2010 4:26 pm

   Si tu ai Legea scrisa in inima ta, de aceea faci din fire lucrurile Legii (Romani cap. 2)

   • Feynman permalink
    13/07/2010 5:58 am

    Cum ai putea tu pune in evidenta ca el nu ar avea legea scrisa in inima lui, daca nu ar avea-o? Stiu, intrebarea e prea subtila pentru tine… si sugereaza o deosebire fundamentala (dintre multele) dintre stiinta si aberatiile irationale.

   • 13/07/2010 6:52 am

    Prin fapte.

  • 10/06/2010 4:28 pm

   Si ceea ce vreau sa spun cu asta este ca si tu stii ca este rau sa furi, sa minti, etc….

  • sintetic permalink
   11/06/2010 8:12 am

   In toate codurile de legi de mai sus este condamnat furtul, crima si alte comportamente antisociale prin urmare cele 10 porunci nu sunt cu nimic speciale. Ba mai mult, orice societate care a existat pana acum, de la eschimosii de la polul nord pana la aborigenii din Australia a avut un set de reguli de baza precum cele de mai sus, fara de care oamenii convieturirea nu este posibila.

   Din ce se cunoaste pana astazi referitor la moralitate putem spune cu certitudine ca fiecare om poseda notiuni morale de baza inca din nastere. Aceste notiuni sunt mai apoi modelate de mediul si cultura in care acel copil creste. Asta contrazice afirmatiile unor apologeti ai religiei, care sustin ca religia este singura sursa de moralitate si in lipsa ei oamenii isi pierd capacitatea de a discerne intre bine si rau. La fel de gresite sunt si speculatiile darwinismului social care sustinea ca fiinta umana este in esenta amorala, egoista si rea.

   Este aceasta moralitate innascuta dovada existentei sufletului? Nu. Se pare ca maimutele poseda si ele aceasta calitate. Si apoi este cunoscuta zona din creier care este responsabila cu moralitatea si ea poate chiar fi oprita cu ajutorul unui puls magnetic foarte puternic.

   Daca te intereseaza subiectul ai mai jos cateva linkuri.

   -Despre moralitatea innascuta:
   http://heresycorner.blogspot.com/2010/02/why-innate-morality-trumps-ten.html
   http://discovermagazine.com/2007/may/the-discover-interview-marc-hauser

   -Despre moralitate la maimute
   http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article5733638.ece

   -Despre centrul moralitatii din creier si cum poate el fi oprit
   http://rawstory.com/rs/2010/0329/scientists-discover-turn-off-brains-morality-center/

   • 11/06/2010 8:42 am

    Pentru ce ai spus iti raspunde chiar Cuvantul lui Dumnezeu, o va face mult mai bine decat as putea eu:
    Romani cap. 2: 14 Când neamurile – care nu au Legea – fac în mod natural lucrurile Legii, prin aceasta, ele, care nu au Legea, îşi sunt singure lege. 15 Ele arată astfel că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor. De asemenea, şi conştiinţa lor arată că acest lucru este adevărat, întrucât gândurile lor fie se acuză, fie se scuză între ele. 16 Acest lucru se va vedea în ziua în care, potrivit Evangheliei mele, Dumnezeu, prin Isus Cristos, va judeca lucrurile ascunse ale oamenilor.

   • sintetic permalink
    11/06/2010 9:14 am

    Versetul de mai sus nu arata decat ca Saul cunoastea faptul ca si alte popoare au „legi” si toti oamenii au ceea ce numim azi constiinta. Irelevant.

    Intrebarea ramane. De ce cele 10 porunci si nu oricare dintre celelalte mii de scrieri sfinte?

   • 11/06/2010 9:20 am

    Pentru ca exista un singur Dumnezeu, daca te uiti la aceste porunci vei vedea ca sunt jumatate in raport cu Dumnezeu jumatate in raport cu aproapele. Nu poti fi ok in raport cu omul daca nu esti ok in raport cu Dumnezeu.
    Uite ce spune un text: Când au auzit Fariseii că Isus a astupat gura Saducheilor, s-au strâns la un loc. Şi unul din ei, un învăţător al Legii, ca să-L ispitească, I-a pus întrebarea următoare: „Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?”
    Isus i-a răspuns: „‘Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.’ Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.” (Matei 22:34-40)

    Toate se cuprind in acestea doua, raportat la Dumnezeu si raportat la aproape, iar daca citesti mai jos in text vei vedea si cine este aproapele tau.

   • 11/06/2010 9:15 am

    In toate codurile legii sunt condamnate furtul minciuna etc… pentru ca sunt in constiinta lor.

 2. Prometescu permalink
  14/06/2010 9:53 am

  Încă unul care are complexul mesianic…

 3. 16/06/2010 11:07 am

  Sintetic, tu esti „expert” in toate domeniile de critica? 🙂
  Evident ca toate religiile vor avea, in linii mare, aceleasi prevederi de morala!
  Ai remarcat tu ca te indeamna Coranul sa furi sau Vedele te indeamna sa ucizi?
  Ai dreptate insa ca Decalogul nu este cu nimic importat… ceea ce este important este invatatura lui Iisus, care, printre altele spunea sa Il iubesti pe Dumnezeu din toata inima, cu tot sufletul, cu toata puterea si cu toata mintea si pe aproapele tau ca pe tine insuti – acesta este rezumatul poruncilor!

  • 18/06/2010 10:47 am

   Adi, relatia ta pe verticala cu Dumnezeu se vede in relatia pe orizontala cu oamenii. Cand Dumnezeu mantuieste un om il schimba intr-un mod supranatural. Adica in momentul cand afli ce a facut Iisus Hristos pentru tine, parasesti pacatele ce le faci pe masura ce Dumnezeu le descopera.

   Dar este o minicuna sa spunem ca avem partasie cu Dumnezeu dar ne purtam urat cu oamenii.
   Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intuneric, mintim, si nu traim adevarul. Ioan 1:6

   • 13/07/2010 6:49 am

    Se vede!
    De fapt… cred, pentru majoritatea oamenilor care nu ma cunosc, ca mai intai este evidenta relatia pe orizontala decat cea pe verticala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: