Sări la conţinut

Sa fie lumina…

25/05/2010

Thomas Edison a fost intotdeauna unul din eroii mei preferati. Imi place entuziasmul si tenacitatea lui, cunostintele si spiritul lui. Veti gasi in mod frecvent cuvintele lui celebre si numele lui, alaturi de Galileo, Abraham Lincoln, Albert Einstein (si altii), pe site-urile ateiste. Nici unul dintre acesti oameni nu a fost ateu, dar numele lor sunt enumerate pe site-urile ateiste. Acest lucru se datoreaza faptului ca este greu de gasit un om celebru si respectat care sa nu creada in existenta lui Dumnezeu.

Edison a fost cel care a spus: „Eu nu cred in Dumnezeul teologilor, dar nu ma indoiesc ca exista un Creator inteligent.” El nu s-a indoit nici o clipa de existenta unui Creator inteligent. Creatia este o dovada absoluta a unui Creator.

In august 1931, pe cand Edison era pe moarte, a fost intrebat daca stie ceva despre viata de apoi. El a raspuns „Nu conteaza. Nimeni nu stie.” Acesta este un raspuns foarte frecvent, si arata ca persoana in cauza, desi inteligenta, nu gandeste prea profund.

Cei care spun ca „Nimeni nu stie” ne dezvalui faptul ca ei cred ca stiu ceea ce toata lumea stie. Exista mai mult de 6 miliarde de oameni pe pamant, si toti cunosc ceea ce toti ceilalti stiu si nu stiu.

Edison, de asemenea, a mai spus „Nu cunoastem nici macar o milionime ditr-un procent despre ceva.” Mintea lui a fost intunecata atunci cand i-a fost pusa problema eternitatii. Cu siguranta acest lucru nu conteaza. Lumina este acolo pentru cei care o cauta. Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intunerec, ci va avea lumina vietii.” (Ioan 8:12) Este o tragedie faptul ca tenacitatea lui nu s-a extins si catre lucrurile care conteaza intr-adevar. Putem sa traim fara bec, dar nu si fara Lumina Lumii – Isus Hristos.

5 comentarii leave one →
 1. Teddy permalink
  25/05/2010 7:14 pm

  Referitor la cei ce raspund cu ” nimeni nu stie ” , este o pozitie chiar foarte logica , asa ca nu pricep de unde si pana unde declari ca persoana repesctiva desi este inteligenta nu gandeste profund ? tu stii sigur 100% ca exista viata dupa moarte ? Datorita faptului ca suntem binecuvantati de la natura cu un creier foarte performant ne da iluzia ca suntem mai mult decat o specie evoluata . Mai exact ce anume supravietuieste mortii biologice ? Toate vietatiile sunt nemuritoare ? si leii , ursii , pestii , gandacii , balenele ? Fara dovezi nu putem sa ne bazam doar pe speculatii .

 2. Robert permalink
  04/06/2010 5:00 pm

  Eu stiu 100% ca exista viata dupa moarte…si ca ISUS VA VENI IN CURAND!!!Bucurati-va …vremea este aproape…O sa ne duca in tara sa unde vesnic vom canta :)Doamne ce bucurie 🙂 : ):) 🙂 :):) 🙂

  • 09/06/2010 11:26 am

   Vai, dar eu nu vreau sa cant vesnic… De fapt nu vreau sa cant deloc, sunt cam afona.

  • Feynman permalink
   11/06/2010 9:01 am

   Sa canti vesnic? Nu ti se pare un pic cam plictisitor? Groaznic. Deci asta e raiul vostru? Ca mie imi arata a iad.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: