Sări la conţinut

Pedepse, crime, omoruri in Vechiul Testament – nedreptate?

13/05/2010

Acum ceva timp, cu ocazia articolului despre nedreptatea crimelor, am fost bombardat cu cateva comentarii si intrebari cu privire la cruzimea cu care Dumnezeu „imbia” la crima pe oamenii apartinand natiunii Israel. Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de convingator, daca privim din perspectiva unui Dumnezeu Creator si Atotputernic

Mentionez ca din perspectiva umana, cele ce urmeaza, nu sunt foarte convingatoare, daca sunt insusite intr-o constiinta plina de prejudecati de natura ateista foarte inradacinate.

Asadar, una dintre faptele condamnate:

4. Iuda s-a suit, si Domnul a dat pe canaaniti si pe fereziti in mainile lor; au ucis zece mii de oameni la Bezec.
5. Au gasit pe Adoni-Bezec la Bezec; au pornit lupta impotriva lui si au batut pe canaaniti si fereziti.
6. Adoni-Bezec a luat fuga; dar ei l-au urmarit si l-au prins si i-au taiat degetele cele mari de la maini si de la picioare. (Judecatori 1:4-6)

Ce putem spune? Nu prea multe, daca ne amintim ca un Dumnezeu Creator Omnipotent si Suveran are dreptul sa procedeze cu creatia Lui la fel cum eu as proceda cu acest articol daca literele nu ar voii sa ramana asezate asa cum vreau eu. Insa partea cea mai concludenta urmeaza in versetul urmator:

7. Adoni-Bezec a zis: „Saptezeci de imparati, cu degetele cele mari de la maini si de la picioare taiate, strangeau mancare sub masa mea; Dumnezeu imi rasplateste si mie cum am facut.” L-au dus la Ierusalim si a murit acolo. (Judecatori 1:7)

Daca este nevoie, voi reveni si cu alte exemple de comportament similar, in care Dumnezeu foloseste indivizi din natiunea Israel pentru a pedepsi popoarele nelegiuite.

5 comentarii leave one →
 1. Robotu' de servici permalink
  14/05/2010 10:49 am

  [blockquote]Ce putem spune? Nu prea multe, daca ne amintim ca un Dumnezeu Creator Omnipotent si Suveran are dreptul sa procedeze cu creatia Lui la fel cum eu as proceda cu acest articol daca literele nu ar voii sa ramana asezate asa cum vreau eu.[/blockquote]
  Da, poate proceda cum vrea. Dar asta il face doar un tiran imoral si nimic mai mult…

  • 14/05/2010 3:44 pm

   Inseamna cu nu ai inteles esenta crestinismului. Tocmai ca sa evite lucruri de genul asta a venit Fiul Lui ca sa moara El in loc ca eu sa mor pentru rautatile comise.
   Ia, te rog, in considerare si continuarea planului lui Dumnezeu pentru a te scapa pe tine si pe mine de consecintele faptelor noastre rele.

   • Robotu' de servici permalink
    17/05/2010 6:23 am

    Nu te-ai referit la ce am spus eu. Faptul ca si-a trimis „fiul” sa „moara” nu adreseaza cele spuse de mine. Si Hitler a fost marinimos din cand in cand…

 2. 18/06/2010 11:24 am

  Sunteti criminali din crestet pana in talpi!

  Casca ateule ochii la istoria programului nihilist si vezi ciuma atee ce a adus omenirii.

  Toate revolutiile ce au avut loc dupa Revolutia Franceza iluminista au adus omenirii numai moarte, teroare, mizerie economica si sociala, tragedii.

  Până în vara lui 1794 îi cad victimă 40.000 de persoane, din care 17.000 vor muri ghilotinate, mii de cadavre vor fi aruncate în gropi comune sau vor putrezi pur şi simplu pe străzile Parisului.Masacrul, permis de unii lideri iacobini, marchează prima derivă a Revoluţiei.
  Iată roadele deviziei „iluministe”…… „libertate, fraternitate, egalitate sau moarte”.

 3. 24/07/2010 8:24 pm

  vreau sa intreb pe toti ateii:de unde vin toate lucrurile bune si de unde vin toate lucrurile rele?de unde vine dragostea si de unde vine ura?se spune ca nu poti sa faci din rahat bici si sa si plesneasca.si atunci cum crezi ca dintr-o explozie a iesit un om care sa poata iubi?(ma refer la iubirea de parinti,copii,si nevasta ca de iubirea de Dumnezeu nici nu ma gandesc din partea unor asa oameni)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: