Sări la conţinut

Fizicieni si atei care cred ca totul a aparut din NIMIC

23/03/2010

Poate va intrebati ce spun fizicienii despre inceputuri. Cititi pana la sfarsit si va veti da seama ca acesti oameni chiar cred ca totul a aparut din nimic, far nici o cauza fara nimic. Totusi, fara nici o dovada se asteapta ca oamenii sa ii creada. Oare nu am scris intr-un post ca credinta sau increderea se bazeaza pe fapte si nu pe presupuneri? Cititi si minunati-va:

1. “A devenit foarte clar ca totul poate – si probabil asta s-a inatamplat –  sa vina din nimic.” Robert A. J. Matthews, fizician, Ashton University, Anglia

2. “Spatiul si timpul, au inceput amandoua la Big Bang si prin urmare nu a fost nimic inainte.”  Cornell University „Ask an Astronomer.”

3. “Unii fizicieni cred ca universal nostru a fost creat prin coliziunea cu un altul, dar Kaku [un teoretician fizician la City University of New York] a spus ca de asemenea se poate sa se fi declansat din nimic… “ Scienceonline.org

4.“Chiar daca nu avem o idea exacta despre ce a avut loc la inceput, putem vedea cel putin ca aparitia universului din nimic nu trebuie sa fie ilicita, nenaturala sau nestiintifica. Paul Davies, fizician, Arizona State University

5.“Presupunand ca universul a venit din nimic, este fara sens sa incepem…. Numai prin actiunea constanta a unui agent din afara universului, cum ar fi Dumnezeu, se poate ca o stare de neant (nimic) sa fie mentinuta. Faptul ca avem ceva este exact ceea ce am aştepta în cazul în care nu există nici un Dumnezeu.” Victor J. Stenger, atheist, Prof. Physics, University of Hawaii. Author of, God: The Failed Hypothesis. How Science Shows That God Does Not Exist

6.”Putini oameni sunt constienti de faptul că mulţi fizicienii moderni susţin că lucrurile – poate chiar întregul univers – pot să apară într-adevăr din nimic prin procese naturale. Creation ex nihilo – Without God (1997), Atheist, Mark I. Vuletic

7. „Pentru a înţelege aceste fapte trebuie să apelam la ştiinţă. De unde au venit toate, şi cum au ajuns sa fie tesute asa de extraordinar? Ei bine, totul a început cu nimic.” – ” Fifty Outrageous Animal Facts,” Animal Planet

8. “Pentru o persoană obişnuită ar putea părea evident că nimic nu se poate întâmpla din nimic. Dar pentru un fizician cuantic, nimicul este, de fapt, ceva.” .” Discover Magazine “Physics & Math / Cosmology”

9. „Este destul de fantastic să realizezam că legile fizicii pot descrie modul în care totul a fost creat într-o fluctuaţie cuantica aleatoare din nimic, şi modul în care pe parcursul a 15 miliarde de ani, materia s-a putut organiza, în astfel de moduri complexe pe care le avem, fiinţe umane stand aici si vorbind, facand lucrurile în mod intenţionat. ” (Alan Harvey Guth theoretical physicist and cosmologist). Discover Magazine, April 1, 2002

10. Richard Dawkins: „Faptul că viaţa a evoluat din aproape nimic, aproximativ 10 miliarde de ani dupa, UNIVERSUL A EVOLUAT DIN NIMIC nu este un fapt atât de uimitor că aş fi nebun să folosesc cuvinte pentru a face dreptate.” The Ancestor’s Tale, Richard Dawkins

Dumnezeu ne-a lasat o minte rationala si putem vedea ca totul are o cauza. Nimeni niciunde in lume nu poate sa creeze ceva din nimic, este un non-sens sa crezi ca tot ceea ce ne bucura privirea sa se fi intamplat fara nici o cauza si din nimic. Este un non-sens sa spui ca o cladire nu are constructor si ca a aparut din nimic.

Creatia arata ca exista un Creator, Biblia vorbeste despre El. Biblia mai spune ca Dumnezeu ii va judeca pe oameni dupa faptele lor, Ai spus vreodata o minciuna? Ai furat vreodata ceva ori ai folosit numele lui Dumnezeu in desert (intr-o injuratura sau in expresii care dezonoreaza numele Lui Dumnezeu)?Domnul Iisus a spus: “Orisicine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.” Ai preacurvit in inima ta? Vei fi vinovat in ziua Judecatii? Daca ai facut aceste lucruri, Dumnezeu te vede ca un mincinos, hot, hulitor, preacurvar. Biblia ne avertizeaza ca, daca esti vinovat, vei ajunge in iad. Aceasta nu este voia lui Dumnezeu. Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau sa sufere si sa moara pe cruce pentru tine. Domnul Iisus a luat pedeapsa ta asupra Lui. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” A inviat din morti si a invins moartea. Te rog pocaieste-te (intoarce-te din pacat) astazi si crede in Domnul Iisus si Dumnezeu iti va da viata vesnica. Apoi citeste Biblia zilnic si implineste ce scrie acolo.

29 comentarii leave one →
 1. Feynman permalink
  23/03/2010 8:39 pm

  Alea-s povesti pentru layman… spuse de oameni de stiinta. Pentru ca „prostimea” nu pricepe prea multe. Trist dar adevarat.

  Intre ei discuta altfel, stai linistit. In primul rand, nu stiu daca universul are un inceput, dupa cum nu stii nici tu. De ce nu stiu? Pai simplu, evidenta experimentala este ineccesibila chiar si teoretic din cauza orizontului de evenimente. Mai mult, exista o limita practica la suprafata de ultima imprastiere… Noroc ca teoriile pot fi verificate pe alte instante si putem sa avem un grad de certitudine pana catre limita Planck. Acuma, problema ta e ca vei scoate (de fapt ai si scos in mod constant si obsdant) un apel la ignoranta ilogic din palarie. Insa aia nu demonstreaza altceva decat ignoranta invocatorului, nimic mai mult.

  Va trebui sa definesti ce inseamna „ceva”, pentru ca ceva-ul tau nu e prea mare lucru. De exemplu, energia totala a universului se pare ca e fix ZERO, ceea ce nu se poate zice ca e „ceva”. Pentru detalii a se vedea ecuatia Friedmann si ultimele cercetari cu privire la topologia universului bazate pe maparea fondului de radiatie. Sigur, cand esti un 1 in seria 1+1+1+1+ …. -1-1-1-1=0, si te uiti in jurul tau, ai impresia ca faci parte din „ceva”, cand TOTUL e un ZERO exact.

  • 23/03/2010 9:00 pm

   si inseamna ca eu am si o parte negativa nu? adica +eu(-eu)=0. Cu totii avem o parte negativa Feynman :), metaforic vorbind.

   • Feynman permalink
    24/03/2010 7:43 am

    Nu, nu inseamna. Ai o modalitate de a „deduce”, ceva de speriat. Ala era doar un exemplu sa te faca sa pricepi ceva.

 2. 25/03/2010 9:55 am

  @Feynman
  Este curioasa intentia oamenilor de stiinta de a-i crede pe oamenii de rand incapabili de a intelege unele lucruri. Am impresia ca este si tendinta ta. Cred ca gresesti.

  • Robotu' de servici permalink
   25/03/2010 10:30 am

   Oamenii de rand sunt incapabili sa inteleaga unele lucruri. Dar problema este de obicei ca ei cred ca inteleg si isi fac o imagine falsa cu privire la acel subiect. In cazul unora – teoria evolutiei :D.

  • Feynman permalink
   25/03/2010 4:02 pm

   Da, oamenii de rand nu pot intelege unele lucruri. Necesita multi ani de studiu si un IQ ridicat. Sunt sigur ca nu gresesc. Am verificat asta experimental ad nauseam. Mai demult ma amuzam de aia ca tine – care sustineau ca ei sunt capabili sa priceapa – punandu-le demonstratii matematice in fata ochilor si cerandu-le sa explice ce-au inteles. Era foarte amuzant.

  • Feynman permalink
   25/03/2010 4:08 pm

   Uite, un exemplu rapid.

   Eu:
   „DeceaseD, demonstratia e destul de lunga. Esti sigur ca o s-o intelegi, sa nu ma obosesc degeaba? Nu o sa pot explica cu lux de amanunte toate chestiile folosite, din pacate, pentru ca ar trebui sa scriu o carte aici…”

   El: „hai, te rog sa o pui aici … sunt 120 % sigur ca o sa inteleg.”

   Urmareste ce s-a intamplat:

   http://forum.computergames.ro/94-filozofie/41678-sunteti-sclavii-destinului/page-12.html

   Hai, spune-mi daca TU esti capabil sa intelegi. Te anunt ca chestiunile de acolo SUNT banale.

 3. Petro permalink
  26/03/2010 10:01 am

  Oamenii asaza,prin propria alegere , o prapastie de netrecut intre ei si Dumnezeu.
  In parabola despre omul bogat si saracul Lazar, Iisus Hristos, arata ca destinul vesnic al oamenilor este hotarat in timpul acestei vieti.In Biblie, Dumnezeu Insusi considera ca a adus suficiente dovezi . Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a spus: ” Sa ia in considerare aceste dovezi. Daca nu asculta vocea lui Dumnezeu in Cuvantul Sau, nu vor asculta nici marturia unui inviat din morti”
  Cand bogatul a cerut o dovada suplimentara pentru fratii lui, i s-a spus cu claritate ca ei nu ar fi convinsi, chiar daca li s-ar da si aceasta dovada.
  Cererea lui ar trebui sa ne determine la o reflectie cu privire la Dumnezeu. Ea este exprimata, ca si cand bogatul ar fi spus : ” Daca m-ai fi avertizat cu mai multa atentie, nu as fi fost aici”
  Raspunsul lui Avraam la aceasta cerere a fost: ” Fratii tai au fost avertizati suficient. Lumina le-a fost data, dar ei nu au vrut sa o vada. Adevarul le-a fost prezentat, dar ei nu au vrut sa-l auda”
  ” Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu, caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin”
  Dar ” Avraam a raspuns : ‘ Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei’ . ‘ Nu parinte Avraame’, a zis el: ‘ ci daca se va duce cineva din morti, vor crede” Si Avrram i-a raspuns : ‘ Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti”
  Cand vocea lui Dumnezeu ii va invia, cei morti vor iesi din mormant cu aceleasi pofte si pasiuni, aceleasi preferinte si aceleasi repulsii, pe care le-au cultivat in timpul vietii. Dumnezeu nu face nici o minune pentru a recrea un om care nu a vrut sa fie recreat atunci cand i s-au acordat toate ocaziile si i s-au asigurat toate conditiile favorabile.
  Caracterul lor nu este modelat dupa chipul divin. Prin propria neglijenta, ei au creat un abis peste care nu se poate trece. Intre ei si Dumnezeu este o prapastie de netrecut.
  Dupa parerea mea, toti cei care pretind mai intai o dovada a Creatiei lui Dumnezeu, a existentei unui Creator, toti cei care neaga existenta vreunei dovezi, au un numitor comun: nu recunosc divinitatea Legilor si principiilor lui Dumnezeu. Nu recunosc caracterul lor divin. Ba dimpotriva , pentru ca inteleg gresit, il stirbesc, sau pentru ca nu il cunosc il resping in totalitate.Din acest motiv , prapastia care se naste , va face imposibila crearea unei punti de legatura intre cele doua margini.

  • eminescinescu permalink
   12/09/2010 7:36 pm

   Petro,

   Vorbe in vant … te ascunzi dupa niste cuvinte fara valoare in lumea reala, pana ce nu aduci DOVEZI clare ca acest d-zeu exista … aceste pasaje cat si biblia in sine, sunt si este irelevante/a …

 4. 26/03/2010 7:21 pm

  Lumea are 6000 de ani ?

  • 27/03/2010 8:34 am

   Tu ce crezi?

   • 27/03/2010 10:44 pm

    In postul asta ai folosit substantivul „biblia” ca subiect de un numar important de ori. Asta ma face sa cred ca sustii infailibilitatea bibliei si sa te intreb daca esti vreun „bibliolatru” ? :))

    Si eu cred in Dumnezeu, dar nu cred ca lumea are cateva mii de ani, eu stiu ca nu are x mii de ani.

   • 28/03/2010 12:01 pm

    Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, si eu cred ca este infailibila chiar daca mai sunt anumite discrepante. Cred ca are putearea de a da viata, si nu este cartea in sine, ci ceea ce este scris in Carte. Lumea poate sa aiba 6000 de ani sau poate sa aiba 60000 de ani, daca nu sunt mantuit atunci degeaba am dreptatea cu privire la un adevar din Biblie. Dumnezeu ne cheama sa ascultam Cuvantul Lui si nu sa Il stim pe de rost, sau sa Il cunoastem cat mai bine. Dumnezeu vrea ascultare si nu sacrificii.

    Si mi-ar placea sa stiu in care Dumnezeu crezi tu pentru ca s-ar putea sa fie un dumnezeu ce exista doar in mintea ta.

   • Feynman permalink
    09/04/2010 9:09 pm

    „este infailibila chiar daca mai sunt anumite discrepante”

    Formidabil!!!! Tu chiar nu realizezi, nu-i asa?

   • eminescinescu permalink
    12/09/2010 7:42 pm

    Claudiu,

    „Si mi-ar placea sa stiu in care Dumnezeu crezi tu pentru ca s-ar putea sa fie un dumnezeu ce exista doar in mintea ta.”

    – oare de unde vine aroganta acesta … ? acu serios … ? ca obraznicia la voi e la tot pasul, cu tot respectul .. dar ce te face sa crezi ca d-zeu lui e in imaginar … iar d-zeu tau e adevarat, fizic, real … bazandu-te doar pe o carte …si nimic altceva … ? pe bune ca dispretuiesc la maxim astfel de „iesiri”, ” afirmatii ” etc.

    – incearca sa iti revizuezi comportamentul acesta cibernetic sa ii spun asa … si lasa impresiile aberante cum ca tu ai detine adevarul absolut … asta doar in cazul in care aduci intr-un final sau pana la sfarsitul zilelor noastre o singura dovada ca d-zeu exista … si atuncea am sa imi cer scuze, iertare … pt modul in care ti-am vorbit.

 5. 26/03/2010 8:23 pm

  Sunt crestin si cred in Dumnezeu, dar si noua crestinilor ne este la fel de greu sa explicam oamenilor de stiinta cum este Dumnezeu din vesnicii.

 6. 26/03/2010 9:36 pm

  @Feynman @Robotu’
  Atunci voi sunteti oameni de rand care nu inteleg unele lucruri. Sa inteleg ca sunt prea greu de digerat pentru voi?
  Nu, de fapt nu despre asta e vorba.Asa-i?
  Feynman, ai enuntat niste lucruri in comentariul tau pe care daca le demonstrezi cazi tu singur in propria plasa.

  • Robotu' de servici permalink
   27/03/2010 8:21 am

   @silviu sh
   Nici nu am spus ca sunt altceva decat om de rand – in domeniul stiintific. Feynman nu cred ca este – din cate stiu are studii superioare de fizica (desi pot sa ma insel). Dar tin sa iti atrag atentia ca si tu esti om de rand. Diferenta intre tine si mine este ca incerc , atunci cand ma lovesc de o problema din domeniul stiintific, sa o rezolv in cadrul stiintific si – daca nu reusesc – sa ma duc spre cei ce stiu. Asta implica sa nu scoti din putul gandirii interpretarea proprie.

 7. 27/03/2010 12:56 pm

  @Robotu’
  Mi-ai raspuns si m-am lamurit. Multumesc.
  As continua prin a spune ca eu sunt egal in rationamente si gandire cu tine. Poate nu sunt egal si cu Feynman in ale stiintei, in cazul in care are mai multe studii stiintifice. Nu mai continui substitutiile…
  Este cert ca suntem egali in rationament daca se face o medie (adica eu stiu mai multe pe-o parte, tu sti mai multe pe alta parte), ceea ce imi arata ca nu este adevarat ceea ce spun unii atei cum ca crestinii nu gandesc, nu au capacitati egale cu ceilalti oameni,… si multe altele.

  • Feynman permalink
   29/03/2010 1:59 pm

   Eh, ce-i cu wishful thinking-ul ala… lasand la o parte studiile, vezi tu, oamenii nu sunt egali in rationamente.
   In primul rand, au IQ diferit. In al doilea rand, unii pot cunoaste erorile de rationament tipice speciei (cauze, modalitate, etc), si sa le evite. In al treilea rand, unii pot avea exercitiu intr-ale logicii, altii nu.
   Etc, te prinzi tu. Sau nu.

   Cat despre cele afirmate de mine, sunt demonstrate, si am dat suficiente indicii in post pentru a te prinde, daca ai un minim de cunostinte in domeniu. Daca nu, imi pare rau, dar esti in postura salbaticului din pestera care vede un televizor si pretinde sa i se explice cum functioneaza. Pur si simplu nu ma ocup de asa ceva.
   Si stai bland, ca nu cad in nici o plasa, nici macar proprie. Nu exista nici o plasa acolo, ai tu impresii.

 8. .... permalink
  31/03/2010 5:22 pm

  [Comentariu sters datorita limbajului necorespunzator]

 9. 28/05/2010 9:42 am

  Feynman e &^%$.
  Daca vrei sa disputi cu savanti, intreaba un profesor sau cineva care are treaba cu domeniul cercetarii stiintifice. Nu stiu ce va luati voi la discutii cu toti *&^%$ astia care se dau rotunzi ca se uita ei la documentare pe Discovery si Animal Planet! Alaturi de South Park si Lost …desigur
  Foarte bine au remarcat respectivii ca Universul a fost creat din „nimic”! Aceasta observatie este in perfect acord cu Biblia:)

  • Feynman permalink
   10/06/2010 11:07 am

   Intamplator chiar am treaba cu domeniul cercetarii stiintifice. Asta pentru ca-ti place apelul la autoritate, ilogic.

   Insa chestia asta e irelevanta, relevante sunt argumentele. Si alea exista, e nevoie bineinteles de ceva efort pentru a pricepe ce spun, ca doar numai citind un post n-o sa stapanesti cosmologia, e nevoie de studiu pentru asta.

   • 10/06/2010 11:52 am

    Tu ce treaba ai cu stiinta? Ai postere cu Dawkins si Feynmann pe pereti:)

   • Feynman permalink
    10/06/2010 5:29 pm

    E greu sa intelegi, nu-i asa?

   • 11/06/2010 9:26 am

    Ai breloc cu moaca lu Dawkins?
    Ti-ai pus numaru la masina FEY?

 10. 11/09/2010 6:26 pm

  două remarci Claudiu.
  sau întrebări.
  înţeleg bine, tu spui că e un non sens „Dumnezeu a creat tot ce ne înconjoară din nimic”? dacă da, de ce? Dumnezeu, în opinia mea, tocmai prin asta este Dumnezeu – a „scos” toată materia din nimic. şi ştiinţa e perfect capabilă să explice astăzi cum anume a apărut totul din nimic. sigur, discutabilă rămâne cauza, şi eu tocmai de-asta sunt creştin.
  doi – mi se pare că treci foarte repede de la ştiinţă, mai precis de la întrebarea cu care ai deschis articolul, la mesajul central al creştinismului. nu cred că vei prinde niciun peşte cu articole de genul ăsta, pentru simplul fapt că tu foloseşti o momeală pentru oameni care-şi pun problema în stilul 2.0 şi apoi povesteşti evanghelia în stil 1.0.
  cam atât.
  a, şi Feynman, tot respectul pentru tine şi enciclopedia din sinapsele tale dar… te întreb pentru ce? ce faci cu ele?

 11. Crisss permalink
  15/05/2011 10:08 pm

  Una din multele hibe ale religiei, nu ai voie sa pacatuiesti cu gandu, una din cele mai mari prostii posibile. Omul este si va fi judecat de alti oameni/dumnezei/bingbanguri si alte ceva dupa fapte si nu dupa ganduri. Oricat de curat ai fi ca om, tot vei pacatui cu gandu, iti apar altfel de scenarii in cap fara sa vrei. Doar daca esti o ceapa poti spune ca vei fi judecat implicit si de ce iti trece prin cap. Actiunile ne definesc ca oameni.

  • 16/05/2011 8:38 am

   Spui aceste lucruri pentru ca tu crezi ca faptele sunt cele care il fac pe om sa fie bun sau rau. Biblia nu spune ca oamenii sunt pacatosi pentru ca fac pacate (desi fac) ci pentru ca asta este natura lor de pacatosi. Iar daca avem ganduri pacatoase in mintea noastra inevitabil asta este pentru ca in natura noastra suntem pacatosi.

   De aceea acest site nu indeamna oamenii la a isi schimba faptele pentru ca este ca si cand as incerca sa conving un porc sa fie oaie. Ci e vorba de schimbarea naturii noastre cu totul iar asta se poate face doar pocaindu-te de pacatele tale inaintea lui Dumnezeu si crezand ca Domnul Isus a murit si a inviat in spatiu si timp in locul nostru pentru vina noastra reala ce o avem datorita incalcarii legii lui Dumnezeu revelate in Biblie cat si in constiinta noastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: