Sări la conţinut

Cum evolueaza evolutia

19/02/2010

Teoria evolutiei a fost construita inca de la inceput pe greseli, se afirma ceva ca fiind adevarat dupa care afirmatia respectiva este anulata de ceva „mai bun” care la randul sau va fi anulata in viitor de ceva „si mai bun”. Asa ca oameni care traiti astazi, cei care au murit inaintea voastra si au crezut teoria darwiniana au crezut niste minciuni deoarece astazi avem neodarwinismul care contrazice teoria darwinista. Chiar din puntul de vedere al teoriei evolutioniste omul a aparut din greseala.

La fel a fost si comunismul, nazismul, etc., aceste ideologii sau bazat pe anumite principii darwiniste in actiunile lor. Din aceasta cauza au murit milioane de oameni nevinovati. Cate greseli mai trebuie facute pentru a ajunge la ADEVAR? Cate minciuni trebuie sa mai creada oamenii pentru a ajunge la cunostinta absoluta ca ceea ce li se spune este adevarat si de necontestat?

Astazi oamenii vad ca o greseala imensa ce s-a intamplat cu ani in urma in timpul lui Stalin si Hitler. Dar stiu astazi adevarul?

Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu porneste de la inceput cu adevarul, porneste cu declaratii absolute. Dumnezeu nu minte si intotdeauna si-a implinit promisiunile. Iisus Hristos spune ca El este ADEVARUL daca te increzi in El, niciodata nu vei fi dezamagit asa cum esti dezamagit de tot ceea ce este in lume.

Traim intr-o lume plina de minciuna, in care se construiesc ideologii si curente pe minciuni si paie care la un momentat vor lua foc.

8 comentarii leave one →
 1. Oglinda permalink
  19/02/2010 10:54 pm

  Ceea ce nu inteleg eu la voi, asa-numitii crestini, „oameni ai lui Dumnezeu”, este cum puteti fi capabili de atat de multa ura. Uitati-va intr-o zi in oglinda si spuneti-mi ce vedeti: un om inteligent, compus, si milostiv? Nu! Un tiran care incearca sa le bage tuturor pe gat credintele lui, de frica sa nu cumva sa se fi inselat crezand in Dumnezeul Bibliei.

  Nu zic sa nu credeti. Bravo voua, fiecare are dreptul sa creada in ce vrea. Dar lasati-le si altora dreptul de a crede in ce vor. Sau tocmai, de a NU crede.

  Ceea ce ma seaca cel mai tare la oameni e aroganta.

  Si nu, nu sunt atee. Nici crestina. Dar oricum e irelevant.

 2. Robotu' de servici permalink
  21/02/2010 6:57 pm

  Claudiu, tu esti nascut din ou? Nu de alta, dar dai impresia ca te-ai nascut cu toate cunostintele lumii – trecute, prezente si viitoare – de-a gata.

  Cum crezi tu ca avanseaza stiinta? Conform „argumentului” tau, fizica e numai buna de aruncat la gunoi, ca doar mecanica newtoniana a fost dovedita gresita de mecanica relativista a lui Einstein. Si orice domeniu stiintific a evoluat astfel, enuntand teorii apoi corectandu-le sau inlocuindu-le. Ia seama ca stiinta inca se dezvolta, nu a ajuns la capat de drum. Dupa tine ar trebui sa o aruncam la gunoi, ca este inutila tampenia aia, din moment ce 100% vom descoperi la un moment dat ceva mai bun, care va succeda teoriile curente. Si asta este valabil pentru TOATE domeniile stiintifice, nu doar biologia. Nu exista un domeniu in care aceasta regula – cardinala in stiinta – sa nu se aplica. Acolo unde se aplica, intram in domeniul pseudostiintelor sau a religiile, in domeniul asa zisului „adevar absolut cu litera mare”. Mai bine zi a adevarurilor, pentru ca fiecare religie, fiecare pseudostiinta vine cu al ei, propriu si personal, singurul adevarat si absolut. Babylonia anyone?

  Chiar din puntul de vedere al teoriei evolutioniste omul a aparut din greseala.

  Gresit. Cine si cum a gresit de-a aparut omul?
  P.S. Ironic, dar omul modern este tot rezultatul unei greseli dpdv al crestinismului, caci din greseala sa a cazut in pacat 😀

  La fel a fost si comunismul, nazismul, etc., aceste ideologii sau bazat pe anumite principii darwiniste in actiunile lor. Din aceasta cauza au murit milioane de oameni nevinovati.

  Putin ipocrizie? De ce nu te legi de fizica, care a omorat mai multi oameni (orice om impuscat, zdrobit, injunghiat, etc a fost omorat din cauza legilor fizicii). Teoria evolutiei este descriptiva, nu prescriptiva. Ca si legile mecanice sau ale fizice. Ele spun cum functioneaza lumea, nu cum ar trebui sa functioneze lumea. Asta este de obicei apanajul religiei (si uita-te unde am ajuns, vorba ta). Daca ignoram acest aspect si am presupune ca crestinul de Hitler (care de a interzis „Originea Speciilor” a lui Darwin si nu a luat aminte la lectiile „evolutionismului” care spunea ca rasa pura si omul superior – ubermensch – este un nonsens) a omorat „in numele evolutionismului” sau daca am presupune ca Stalin (care din nou nu a luat in considerare „evolutionismul” care spunea ca constructia „omului nou” este un nonsens) de asemenea a omorat „in numele evolutionismului”, asta tot nu face teoria evolutiei gresita din moment ce ea descrie pur si simplu cum functioneaza lumea. Poti sa iti bagi cat vrei capul in nisip (si asta nu e prima instanta in care faci aceasta greseala de rationament in posturile tale), dar realitatea nu va disparea. Poti condamna public teoria evolutiei si sa o arzi pe rug (simbolic, adica), ea tot va fi adevarata, pentru ca va descrie cum functioneaza lumea vie. Daca maine parlamentul va da o lege prin care se interzice gravitatia, aceasta va disparea? Uite, legea evolutiei spune ca o sa mori (daca legi sa o privesti in mod prescriptiv); dar asta trebuie sa ne opreasca sa gasim medicamente mai bune sau tratamente contra imbatranirii? Ai luat vreodata medicamente, si daca da de ce? De ce privesti selectiv, numai ce iti convine tie?

  Omul poate trai foarte bine si fara aceasta teorie (cum a facut-0 atat timp, si cum inca o fac unii) dar omului care vrea sa stie ii este indispensabila.

  Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu porneste de la inceput cu adevarul, porneste cu declaratii absolute. Dumnezeu nu minte si intotdeauna si-a implinit promisiunile. Iisus Hristos spune ca El este ADEVARUL daca te increzi in El, niciodata nu vei fi dezamagit asa cum esti dezamagit de tot ceea ce este in lume.
  Sincer, invataturile buddismului mi se par mai de bun simt si mai logice (e drept ca nu l-am studiat prea mult).

  Daca as stii ca un om la noapte ii va lua foc casa nu ar trebui sa il avertizez?

  Una e sa-l avertizezi, alta e sa vii cu un grup de vecini si sa ii rupi picioarele pentru ca nu te crede. Si incidental, sunt mai multi care vin sa te avertizeze: ca iti ia foc casa, ca vine inundatie, ca vine inghetul, ca vine un val de radiatie, etc, – toti deodata. Pe care sa crezi? Ca avertismentele se cam exclud unele pe altele si fiecare o da din colt in colt cand e intrebat de unde stie…

  P.S. Imi cer scuze daca interventia mea a fost mai dura, dar nu este prima oara cand surprind la tine aceste erori de rationament care duc la concluzii gresite. Tu spui ca vrei sa stii adevarul, dar ce impresie dai cand faci astfel de rationamente flagrant gresite? Nu ma refer la concluzii sau fapte, ci la modul in care gandesti – exemplul cu „carcaterul prescriptiv”sau cu avansul stiintei fiind cele mai flagrante. Repet, nu putem arunca TOT ce s-a descoperit pana acuma pentru ca pe viitor vom descoperi teorii mai bune – in orice domeniu. Poti stii ce se va descoperi peste 100 de ani? Dar peste 1000? Dar peste 10.000? Si de ce aplici acest lucru doar teoriei evolutiei cand TOATE domeniile avanseaza dupa acelasi model?

  • Feynman permalink
   22/02/2010 12:52 pm

   Mai mult, conform „argumentului” lui, pietrele nu cad, pentru ca relativitatea generala a contrazis mecanica newtoniana 🙂

 3. Robotu' de servici permalink
  21/02/2010 7:02 pm

  @Claudiu
  Ma inreb cand vei protesta contra legilor dezagregarii nucleare, ca doar cei care le-au urmat sunt de vina pentru setele de mii de morti de la Hiroshima, Nagasaki sau Chernobal. Dar daca reusim sa le interzicem, ce zici, atomul de uraniu va inceta cu fisiunea?

  • Feynman permalink
   03/03/2010 9:28 pm

   Pai va protesta, pentru ca acestea sunt folosite la datarea cu radioizotopi, si datarea aia contravine ideilor de om ca figura centrala in creatie…

 4. 23/02/2010 3:26 pm

  Buna Claudiu

  Iti recomand un nou blog

  awtozero.wordpress.com

  Includeti acest link in blogul tau, sau la cele preferate de tine pentru a citi si studia mai multe despre scrierile si meditatiile biblice ale acestui om al lui Dumnezeu.

  A.W.Tozer (1897-1963) a scris treizeci de cărţi şi este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelişti americani ai secolului XX.
  In timpul vieţii lui de slujire creştină ca pastor, scriitor şi vorbitor la conferinţe, el a atins şi influenţat vieţile multora.

  A avut o viaţă profundă de rugăciune. Se spune despre el că „a petrecut mai mult timp pe genunchi decât la biroul lui”.

  Timp de aproape 50 de ani Tozer a umblat cu Dumnezeu. Deşi e mort, el continuă să vorbească şi azi prin scrierile lui, cu o forţă uimitoare. El ne cheamă să vedem acea lume reală a spiritualului, care se află dincolo de lumea fizică ce ne atrage aşa de uşor; ne cheamă să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să uităm mulţimea, să ne închinăm lui Dumnezeu şi să devenim tot mai mult asemenea Lui. Aşa cum a spus cineva despre el, „omul acesta te face să doreşti să-L cunoşti pe Dumnezeu”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: