Sări la conţinut

Creaturi incredibile ce sfideaza evolutia (I)

11/11/2009

13 comentarii leave one →
 1. 14/11/2009 9:02 pm

  Probabil cel mai bun comentariu pentru filmul asta este: „No comment”.

 2. Feynman permalink
  15/11/2009 12:51 pm

  M-am uitat la inceputul acelui video, si l-am oprit? De ce? Pentru ca „beauty is in the eye of the beholder”. Uite, de exemplu animalele sunt %^&*(. La propriu. Inclusiv oamenii. Apoi, le recomand celor care vad frumusete in animalele alea, sa sufere de ceva boli provocate de acele animale, sa se sature de atata frumusete… da, si bacteriile fac parte din lumea naturala, si viermii intestinali, si altele… un exemplu: elefantiazis.

 3. Dada permalink
  22/12/2009 10:36 am

  Ok, inca un dentist care se crede expert in teoria evolutiei. E minunat ca fix cei care nu au studiat deloc evolutia se cred experti in ea. Plus ca de 20 de ani mirirficul dentist nu a facut altceva decat sa citeasca carti care combat evolutia din punct de vedere biblic, asadar in loc sa se apuce de studiat evolutia se apuca de citit de ce creationistii nu cred in evolutie. Nu a facut cercetari in domeniu ci doar a luta totul de-a gata. Asta inca o data nu il face expert in a vb despre evolutie.
  Pe creationistwiki.com acest Jobe Martin e prezentat ca un expert in a Bing-Bang-ului, ale aparitiei vietii din non-viata, aceasta experienta acumuland-o intr-o singura decada. Uimitor, poate e chir mana lui dumnezeu, cum un dentist, care poate a studiat in mica masura evolutia in cadrul facultatii de medicina (din ceea ce am citit in SUA se studiaza teorria evolutiei, insa sunt doar cateva cursuri pe semestru)devine expert in aceasta teorie…In 10 ani si altii mor studiind-o. Uimitor….Si el nu vorbeste in acest filmulet, ca am inteles ca sunt 3 de toate, despre animale care sfideaza evolutia, sunt animale despre care s-a vorbit, se incadreaza in lantul evolutiv al regnului sau speciei din care fac parte. ce e asa de wow in treaba asta? sau no comment cum ati spus? ca paiajenii isi tes panza? ca pasarile stiu cand sa manace…asta e de-a dreptul hilara…e instinctual!!!! Eu as fi vrut sa imi arate un animal, de orice fel, nu am pretentii care sa sfideze cu adevarat teoria evolutiei. Si astept un evolutionist adevarat, care a studiat evolutia sa vina sa spuna ca ceea ce a studiat o tampenie si ca dumnezeu le-a creat pe toate cele din jurul nostru si nu pseudosavanti care nici nu stiu prea bine ce e aia o celula si din ce e compusa.

  • 22/12/2009 11:06 am

   Nu stiu calificarea ta, dar gandeste-te ca dentistul respectiv probabil a studiat mai mult ca tine. Gandeste-te ca e posibil lucrul asta, iar tu nu esti de-acord cu el DOAR pentru ca nu vrei sa sa fi. Nu-mi spune ca ai studiat atat de mult incat sti sigur ca evolutia e adevarata.

   • Dada permalink
    22/12/2009 7:02 pm

    Asa e dentistul respectiv a studiat extractia molarilor si de aici a ajuns expert in taxonomie, evolutie si creationism. A stat si a citit 20 de ani carti care combateau evolutionismul si de aici e liber sa isi promoveze dvd-urile cu 39,99 $ bucata, dvd-uri unde isi emite teoriile neverificate, neluand in calcul studiile in materie de biologie, ale unor oameni care chiar au studiat biologia si viata animala. El nu a auzit de adaptare la mediul de viata. Plus ca recunoaste si singur ca nu a crezut niciodata in teoria evolutionista, insa a studiat-o pt ca era obligatorie in scoala(asta gasesti pe blogul lui personal). In plus a inceput sa isi puna problema teoriei evolutioniste in anul 1971. Intre timp cercetatorii au descoperit unele din verigile lipsa (desi personal nu cred ca face distinctia clara intre evolutionism si aparitia vietii pe pamant si a pamantului in sine, asa cum nu fac majoritatea creationistilor). de asemenea pe blogul personal face asumptii despre varsta Pamantului, desi nu are nici un fel de studiu privind fizica, geografie, geologia. Nici eu nu le am, insa nu ma vezi vorbind oamenilor despre asta. In plus am mare incredere in cei care se ocupa de asa ceva pentru ca aduc probe soide. iar autorii bibliei habar nu aveau ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui, ca apartine unei Galaxii unde exista si alte planete, nu stiau ca Pamantul nu e plat si sustinut de 4 stalpi etc. Creationistii sunt lenesi. Prefera sa isi explice inexplicabilul prin dumnezeu, si nu cauta sa afle adevarul.
    Eu nu ii pot acorda credit individului pentru ca nu este specialist in domeniile pe care le ataca. E ca si cum ar trebui sa fiu operata de urgenta si in loc sa ma duc la un chirurg ma duc la un cizmar.

  • diana permalink
   29/03/2013 4:21 pm

   hi, pt acest lucru un evolutionist adevarat care a srudiat evolutia si care s-a convins de minusurile ei, este Dr Walter Weith – vezi pe http://www.revelatia.ro/docs/video.html.
   Cu drag, si incredere ca Acela care ne-a creeat a gindit pt noi mai mult de atit…si care ne iubeste cu gelozie….

 4. 22/12/2009 9:14 pm

  Nu are nici o relevanta concludenta faptul ca sustii ca scriitorii bibliei cunosteau lucrurile respective in mod eronat. Cu ce au influentat lucrurile respective credinta in Dumnezeu? Cu nimic. Pe mine nu ma afecteaza cu nimic faptul ca ei zic ca pamantul e plat (cu toate ca nu prea spun ei chestia asta, dar hai treaca). Nu-mi submineaza credinta in Dumnezeu.

  Este curios si foarte foarte ciudat un lucru. Si anume ca evolutionistii mereu spun ca se tot descopera chestii, iar multe afirmatii de acum 30 de ani nu mai sunt valabile si astazi. Pai atunci oamenii aia de stiinta de acum 30 de ani in ce au crezut? Saracii de ei, au murit probabil fara sa stie ca s-au inselat. Si toata credinta lor a fost intr-o descoperire, care poate s-a dovedit a fi falsa prin alta descoperire.

  Trebuie sa sti un lucru. Cand vei avea 80 de ani, va veni unul de 25 de ani si iti va spune: „Femeie batrana ce esti, esti depasita, nu mai tine sus si tare ca pamantul e rotund, s-a descoperit ca e terroid”. Asta e un exemplu usor de „rumegat”. In situatia respectiva ce vei face?

  Aici este diferenta dintre mine si tine. Dumnezeul meu nu se schimba, pe cand al tau o face si inca foarte des. Eu stau pe o Stanca Tare, pe cand tu, esti purtata de valuri incoace si incolo cum vrea fiecare om de stiinta in parte (app. tot oameni sunt si ei, tot subiectivi si poate nedemni de incredere).

 5. Dada permalink
  23/12/2009 9:13 am

  Uite aici niste citate. Intr-adevar , Pamantul pare mai degraba dreptunghiular:
  „El va ridica steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Israel şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda din cele patru colţuri ale pământului.” (Isaia 11:12)
  „Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?” (Iov 38:13)
  „Când El privea până la marginile pământului şi îmbrăţişa cu ochii tot ce se află sub ceruri,” (Iov 28:24)
  Aici zice ca-i sustinut de stalpi:
  „El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui se clatină.” (Iov 9:6)
  „Cutremuratu-s-a pământul şi toţi cei ce locuiesc pe el; Eu am întărit stâlpii lui.” (Psalm 74:3)
  Eminentii parinti si episcopi Teofil din Antiohia in secolul II si Clement din Alexandria in sec II-III nu s-au multumit numai sa se opuna unei teorii pagine vechi, cum ii spuneau ei, ci au avut grija sa elaboreze o teorie stiintifica crestina noua. Pornind de la Geneza 1:7 si alte versete din Biblie , ei au insistat asupra claritatii declaratiilor Scripturii asupra acestui subiect si au demonstrat ca Pamintul este plat si ca deasupra lui se arcuieste o bolta din substanta solida, asa-numitul „firmament”. La aceasta au adaugat, pe baza pasajelor din Isaia si Psalmi, ca cerurile sunt intinse ca o „cortina” si „ca un cort”. Conform acestei teorii stiintifice crestine, Universul era exact ca o casa: Pamintul este podeaua, firmamentul este tavanul sub care Dumnezeu a atirnat soarele, luna si stelele. Acest tavan (firmamentul) este de asemenea podeaua apartamentului de deasupra, in care se afla o cisterna care contine „apele de deasupra firmamentului”. Aceste ape sunt lasate sa cada pe Pamint de catre Dumnezeu si ingerii lui prin „ferestrele raiului”.
  In secolul VI este elaborat un model stiintific ce se pretinde complet si detaliat al Universului, model bazat pe Scriptura, avind ca autor pe calugarul egiptean Cosmas Indicopleustes. Acesta este autorul lucrarii „Topografie crestina” care contine printre altele cele mai vechi harti din lume.
  Conform lui Cosmas, Pamintul este un paralelogram plat inconjurat de 4 oceane, caruia are bunavointa sa ii dea dimensiuni destul de exacte. Astfel, Pamintul este lung cit un drum de 400 de zile si lat cit un drum de 200 de zile. La marginea exterioara a celor 4 oceane exista ziduri care impiedica apa sa se scurga, ziduri pe care se sprijina firmamentul facut dintr-o substanta solida (bolta cerului). Aceste ziduri plus firmamentul inchid Pamintul si toate corpurile ceresti.
  Cei care au citit Noul Testament, mai ales Evrei, capitolul 9, nu vor avea nici o dificultate sa inteleaga modelul stiintific al lui Cosmas, intrucit acesta si alti autori crestini ai epocii spun ca acest capitol este cheia intelegerii intregii constructii a lumii, incepind cu descrierea cortului marturiei. Universul este deci construit dupa planul cortului respectiv, ca o cutie si dreptunghiular.
  Pentru intelegerea suprafetei Pamintului, Cosmas spune ca a urmat metodele de interpretare a Bibliei stabilite de Origen si alti sfinti parinti. Doar nu era sa ia in considerare teoriile pagine ale grecilor antici, acestea vin probabil de la Satana. Suprafata mesei painii punerilor inainte este dovada zdrobitoare ca Pamintul este plat, iar proportiile mesei sunt dovada ca Pamintul are lungimea de 2 ori mai mare decit latimea. Cele 4 colturi ale mesei simbolizeaza cele 4 anotimpuri etc. Cosmas mai declara ca „am vazut inainte cu Isaia ca cerul este o bolta, cu Iov ca cerul atinge Pamintul si cu Moise ca lungimea Pamintului este mai mare decit latimea”.
  Ateii nu cred in niciun dumnezeu, desi va chinuiti atat de tare sa implementati aceasta idee idioata. Mai mult decat atat in antetul acestui site scrieti:Ateii nu exista.
  Teoria evolutionista se perfectioneaza in timp. Oamenii de stiinta emit teorii, fiind vorba de teorii ele sunt supuse demonstratiei. Acum 30 de ani nu se descoperisera atat de multe ca in 2009, iar in 2020 se vor fi gasit si mai multe. Asta nu demonteaza teoria, ci o perfectioneaza. pe intelesul tau, luam frigiderul. La inceput functiona pe baza de freon. S-au facut cercetari s-a demonstrat ca freonul poate fi cancerigen si acum ai un frigider care raceste folosind tuburile termice. Daca doresti sa stii cum functioneaza http://www.tehnicsat.ro/fisiere/click_scurt_istoric_tub_vidat.pdf .
  La fel cum acum 100 de ani se murea pe capete de tuberculoza, anul asta mor cateva sute in toata lumea. Multumim stiintei ca a descoperit antibioticul. Daca era sa stati sa va rugati aveam acum cimitire supraetajate.
  Si oricum pamantul nu-i rotund, e mai mult oval, fiind turtit la capete si bombat la ecuator.
  Imi place ca vb in metafore insa eu gandesc ca omul cat traieste invata, iar asta este inca un argument care ma face sa nu accept ideea de dumnezeu. Niciodata nu mi-a placut sa ma culc pe o ureche si sa dorm linistita . Evident ca vor veni altii care imi vor lua locul, evident ca vor fi unii care vor fi mai destepti decat mine(cum de altfel si acum sunt…multi chiar), asta nu ma va face sa ma simt prost ci ma va face sa fiu mandra ca oamenii isi vor folosi in continuare creierul si vor descoperi remedii pentru diverse maladii, ca tehologia va face viata mai usoara etc.

  • profu' permalink
   16/04/2011 7:50 am

   Ar trebui sa stabilim diferenta intre fapt stiintific si teorie stiintifica. Faptul stiintific e un adevar stiintific demonstrat, ce poate fi dovedit printr-un experiment repetabil. Teorie stiintifica este o interpretare bazata pe interpolare sau extrapolare: temporala, spatiala, fenomenologica etc. Asa s-au nascut multe teorii stiintifice confirmate sau infirmate de experienta.
   Teoria Big Bang sau Teoria evolutiei se incadreaza in aceasta categorie a interpolariisi extrapolarii adica facem o observatie a unor fenomene ce au loc cativa zeci de ani si extrapolam la milioane sau miliarde de ani. Studiem caeva specii si interpolam legaturile dintre ele prin procese biochimice nedemonstrate. Studiem un numar de stele aflate in diferite procese si interpolam procese de evolutie de la o faza la alta de evolutie a stelei.
   Afirmatiile oamenilor de stiinta pot fi tratate ca valide in masura in care ele pot fi demonstrate prin metodele stiintei, altfel cu tot respectul pentru munca lor, afirmatia poate fi tratata ca un exercitiu interesant de imaginatie. Imaginatia stiintifica e cu adevarat fascinanta dar nu poate tine loc de adevar.
   Daca vorbim despre credinta, si unii din cei mai ilustrii oameni de stiinta (vezi Keppler, Isaac Newton, Leibnitz, Albert Einstein, etc.) au fost credinciosi, acesta se bazeaza pe convingeri care nu se demonstreaza, cum altfel este si stiinta. Acestea se numesc adevaruri axiomatice. Chiar si ateii au o credinta adica adevaruri axiomatice.
   Oamenii au fost creati cu liberul arbitru, asta explica si posibilitatea ce o au de a-si contesta Creatorul sau chiar existenta Lui. Si creationistii si evolutionistii au la dispozitie revelatia divina, natura creata si rugaciunea ca sa-si explice sensurile fundamentale ale existentei si sa-si formeze caracterul. Greselii sunt supusi si unii si altii. Intrebarea este cu ce consecinte vei gresi. Si daca ai raspuns la aceasta intrebare te poti hazarda cum doresti in a face orice scenarii „stiintifice” doresti.
   Biblia spune ca „Inceputul intelepciunii este cunoasterea de Dumnezeu”. De aceea prefer sa pornesc in cercetare de la Creator si chiar de as gresi El imi va lumina mintea si calea sa nu bajbai.
   Lenesii si neroditorii nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
   Filmul aduce in atentie fapte verificabile cu interpretarea autorului conform cu credinta lui (cu axiomele sau principiile existentei lui) si cu ce drept ai putea sa-i contesti principiile pe care-si bazeaza interpretarea.
   Cat despre descoperirea antibioticelor sau alte mari descoperiri, ele nu se bazeaza pe evolutie ci pe stiinta si metodele ei. In fapt marile descoperiri nu au la baza teorii stiintifice ci legi si principii stiintifice, care-s aceleasi si la evolutionisti si la creationisti.
   Deci, dati-mi voie sa cred ca nu sunt urmasul direct al unei ganganii aparute din intamplare, ci urmasul direct al lui Dumnezeu dupa un plan minutios si desavarsit alcatuit. E adevarul meu axiomatic si nu m-a condus la nici o afirmatie gresita stiintific.

 6. un oarecare flav..... permalink
  06/01/2011 8:33 pm

  Religia nu te indeamna la lene si culcare pe o ureche cum spui tu ci dimpotriva,te indeamna la munca si la cercetare. Cercetatorul acesta chiar fiind stomatolog a recunoscut ca pana acuma 4-5 ani era evolutionist, iar acuma crede in Dumnezeu, e creationist. Spune asta chiar si in celalalte parti ale documentarului. Dar argumentele lui sunt viabile si le cred, demontreaza destul de bine 😉

 7. Adi permalink
  16/04/2012 11:18 am

  tinerilor, nu e vorba ca ai studiat evolutia sa iti dai seama daca e adevarata sau nu. evolutia in ziua de azi deja e un FAPT. e ca si cum stim, sa zicem, ca lupul si cainele fac parte din aceeasi specie..sau ca felinele sunt toate inrudite..jaguar, puma, ghepard..etc. nu cred ca le-ati studiat, dar asta o stiti cu totii. pentru ca e DEMONSTRABIL. in stiinta nu e ca in religie. crede si nu cerceta. in stiinta, daca e chiar asa de important pentru tine un anumit aspect si tii neaparat sa te convingi ca asa e, poti studia..sau poti merge direct la cei care au descoperit asta..si te vor..lumina. va rog mult, inainte de a vorbi ceva, incercati sa va folositi logica..aceea cat de putina care unii dintre voi se pare ca o aveti. oricum, sincer sa fiu, nu ma asteptam sa gasesc prea multa logica pe un astfel de site. se stie cat de logici sunt crestinii in general.
  o zi buna.

  • 16/04/2012 6:26 pm

   1) Nici o problema, aceasta este parerea ta. personal, cred ca ai venit pe acest site cu idei preconcepute… Aici nu vei gasi altceva decat argumente logice. Din experienta, am observat ca daca pentru mine ceva anume pare foarte logic, pentru altcineva poate sa nu fie atat de logic. Asadar, tot ceea ce vei gasi pe acest site este rezultatul unui studiu mai mult sau mai putin elaborat.

   2) „Crede si nu cerceta” este o zicala care a fost imputata pe nedrept crestinismului in general. Este rezultatul unei institutionalizari inoportune si gresite a religiei. Biblia spune, insa, altceva: „Cercetati Scripturile pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica” (Ioan 5:39)

   3) Tocmai datorita unor deductii logice se poate spune ca evolutia nu este adevarata. Poti cauta pe acest site si vei gasi cateva argumente care, daca esti sincer, le vei gasi chiar de luat in seama. Cei mai multi evolutionisti nu le iau in considerare numai din orgoliu si aroganta.

   • 21/04/2012 12:30 pm

    ”Aici nu vei gasi altceva decat argumente logice.” =))) – ești mortal, pe bune :).

    ”Din experienta, am observat ca daca pentru mine ceva anume pare foarte logic, pentru altcineva poate sa nu fie atat de logic.”

    – logica este logică, nu exista logica personala ci doar păreri personale.

    3. Concret, care sunt acele deducții logice ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: