Sări la conţinut

„Evolutia in actiune”

10/11/2009

whale

11 comentarii leave one →
 1. Robotu' de servici permalink
  10/11/2009 10:18 am

  Evolutia nu actioneaza asa… deci nu am inteles ce ai vrut sa spui…

  • 10/11/2009 11:28 am

   Ba da, este chiar un mediu propice, va trebui sa isi dezvolte picioare si sa se adapteze mediului, altfel va muri.

   Este absurd nu? Si mie mi se pare la fel.

   Animalele pur si simplu mor si nu evolueaza, asa le-a creat Dumnezeu, un produs finit. Presupunand ca evolutia este in proces, ar trebui sa avem „jumatate” de vaca sau „jumatate” albina etc.

   Dar vaca da lapte, albina miere. Se pare ca acestea sunt niste animale bine definite, un produs finit pentru ca asa le-a creat Dumnezeu. Nu se poate sa faci lapte sau miere din nimic.

   • Robotu' de servici permalink
    11/11/2009 12:50 am

    @Claudiu
    Este absurd pentru ca nu reflecta realitatea. Si nici teoria evolutiei.

    Ba da, este chiar un mediu propice, va trebui sa isi dezvolte picioare si sa se adapteze mediului, altfel va muri.

    Cine spune ca va muri?
    Exista 2 situatii in care apare de obicei modificarea speciei:
    – mediul actual al unei specii se modifica, iar aceasta trebuie sa se modifice pentru a corespunde cu noul mediu; acest lucru este posibil numai dac amodificarea este extrem de lenta, astfel incat sa permita o variabilitate suficienta pentru exprimarea modificarilor adaptive (nu, timpul cat o balena sta pe uscat NU este suficient pentru a „creste picioare”, mai ales ca transmiterea trasaturilor se face de la parinti la urmasi!!!);
    – specia se adapteaza sa traiasca in afara nisei intiale, unde concurenta semenilor este mult mai mica (si pot apare anumite avantaje care lipsesc din nisa initiala); acest lucru se poate petrece in perioad elungi de timp.

    S-e vede clar de catre cineva care are notiuni de baza despre teoria evolutiei ca faptul evolutiei se petrece pe intervale mari de timp. Orice modificare rapida a mediului duce la extinctie catastrofica, nu la evolutie. De aici nu pot concluziona decat ca autorul caricaturii de mai sus nu stie ce inseamna evolutia. Recomand lectura…

    Animalele pur si simplu mor si nu evolueaza, asa le-a creat Dumnezeu, un produs finit. Presupunand ca evolutia este in proces, ar trebui sa avem “jumatate” de vaca sau “jumatate” albina etc.

    O’ rili? asta cu Dumnezeu ramane de dovedit stiintific. Stiu ca ma repet, dar eu nu cred pana nu pun degetul si vad…
    Apropo, argumentul „jumate”/”jumate” (cred ca in original era vorba de crocoduck) ar fi o dovada IMPOTRIVA evolutiei!!! Daca s-ar descoperi asa ceva, teoria evolutiei ar fi pusa serios la indoiala…

    Nu se poate sa faci lapte sau miere din nimic.

    Vaca si albina nu fac lapte/miere din nimic! Substantele hranitoare ingerate sunt modificate si prelucrate din organism, care apoi excreta cele 2 substante.

    P.S. Cum de nu poti face lapte si miere din nimic, dar un Univers din nimic se poate face?

   • 11/11/2009 7:50 am

    Am vorbit cu un medic cu ceva timp in urma. Si l-am intrebat daca se poate ca adaptarile la mediul inconjurator survenite unui individ se transmit mai departe copiilor lui. A spus ca este imposibil.

    Asa ca ce iese din pisica, tot soareci mananca.

    P.S. Cum de nu poti face lapte si miere din nimic, dar un Univers din nimic se poate face?

    Dumnezeu poate sa creeze totul din nimic. Nu stiu cum, dar Il voi intreba cand voi ajunge in cer.

    O’ rili? asta cu Dumnezeu ramane de dovedit stiintific. Stiu ca ma repet, dar eu nu cred pana nu pun degetul si vad…

    Cand vrei sa afli daca un om exista intai te duci si il cauti nu? Incearca si cauta-L pe Dumnezeu. Stii, Dumnezeu ne-a dat un creier ca sa il folosim si sa cercetam, si nu se supara daca cercetezi, dar de multe ori ateii nu cauta cu o inima deschisa sau cu o minte deschisa spre posibilitatea de a fi un Dumnezeu. In primul rand trebuie sa admiti ca tot ce stii despre evolutie poate sa nu fie adevarat, si trebuie sa admiti ca se poate ca Dumnezeu sa existe cu toate aceste „reguli” ale Lui. Pana acum ai cautat si ai cercetat ceea ce spune teoria evolutionista, si ai cercetat in conformitate cu „regulile” ei nu altfel.

    De ce nu ai fi dispus sa Il cauti pe Dumnezeu dupa „regulile” Lui? S-ar putea ca „regulile” sa fie cele care te fac sa te poticnesti de existenta Lui. Nu cumva ar fi o nebunie din partea ta sa nu incerci si cealalta parte? Sau ti-e frica, ca s-ar putea sa gasesti adevarul dar te inspaimanta?

    Singurul impediment dintre noi si Dumnezeu sunt pacatele noastre care se evidentiaza in viata ta daca te uiti la cele 10 porunci. Dar Dumnezeu a promis ca le va sterge si le va uita doar daca te intorci din ele si crezi ca Isus a murit in locul tau pentru ca dreptatea sa fie satisfacuta. Daca vei cauta cu sinceritate pe Dumnezeu si ii vei cere Lui sa se descopere tie…. o va face cu siguranta.

   • Robotu' de servici permalink
    11/11/2009 1:32 pm

    @Claudiu

    Si l-am intrebat daca se poate ca adaptarile la mediul inconjurator survenite unui individ se transmit mai departe copiilor lui. A spus ca este imposibil.

    Normal. Adaptarile unui individ la mediu (repetitie, epigenetica, deszvoltarea competentelor) nu se transmit copiilor. Este si normal. Adaptarea are loc direct la nivelul urmasului, si este validata prin rata de supravietuire/reproducere. Doctorul respectiv avea absoluta dreptate, asa cum afirma orice biolog evolutionist. Ce spui tu acolo este de fapt teoria lamarckiana a evolutiei, care a fost dovedita falsa chiar de Darwin. Deci care e problema?

    Dumnezeu poate sa creeze totul din nimic. Nu stiu cum, dar Il voi intreba cand voi ajunge in cer.

    Din pacate eu (si multi altii) trebuie sa stiu acum. Just in case…

    Cand vrei sa afli daca un om exista intai te duci si il cauti nu? Incearca si cauta-L pe Dumnezeu. Stii, Dumnezeu ne-a dat un creier ca sa il folosim si sa cercetam, si nu se supara daca cercetezi, dar de multe ori ateii nu cauta cu o inima deschisa sau cu o minte deschisa spre posibilitatea de a fi un Dumnezeu.

    Eu imi folosesc creierul, am incercat sa vad daca exista Dumnezeu. Am constat ca nu. Si ce spui acolo nu tine in viata reala. Adica zici ca cineva sa caute pe Dzeu, dar daca nu il gaseste inseamna ca nu a cautat bine/destul, iar singura concluzie este ca Dumnezeu exista. Ma scuzi, dar cum poti ajunge la ceva valid daca pornesti cu concluzia deja trasa? Mai are rost sa cauti? In lumea reala stiinta functioneaza astfel: dovezi -> concluzie.

    In primul rand trebuie sa admiti ca tot ce stii despre evolutie poate sa nu fie adevarat, si trebuie sa admiti ca se poate ca Dumnezeu sa existe cu toate aceste “reguli” ale Lui. Pana acum ai cautat si ai cercetat ceea ce spune teoria evolutionista, si ai cercetat in conformitate cu “regulile” ei nu altfel.

    Ce se stie despre evolutie este posibil sa fie fals. Stiinta nu promite certitudinea, ci probabilitatea ridicata. Orice teorie este posibil sa fie eronata sau incompleta. Dar teoria evolutiei are o probabilitate ridicata sa fie adevarat. Mai ridicata ca teoria gravitatiei, de exemplu. Iar cercetaresa in domeniul evolutiei nu se face dupa regulile evolutiei (alea se aplica fiintelor vii care sunt cercetate) ci dupa rigorile stiintei.
    In ceea ce priveste regulile lui Dzeu, am pornit de la premisa ca exista (am fost crestin). Dupa analiza lor am constatat ca nu sunt logice, congruente cu realitate sau sunt inconsistente. Deci nu pot fi adevarate sau folosite ca punct de plecare.

    Nu cumva ar fi o nebunie din partea ta sa nu incerci si cealalta parte? Sau ti-e frica, ca s-ar putea sa gasesti adevarul dar te inspaimanta?

    Am incercat, nu m-a convins. Pe unii adevarul ii inspaimanta, pe altii ii elibereaza. Iar eu prefer sa stiu adevarul chiar daca doare (altfel devin paranoic 🙂

   • 11/11/2009 2:01 pm

    Daca nu sunt indiscret imi poti spune cum ai incercat?

   • Robotu' de servici permalink
    11/11/2009 7:15 pm

    @Claudiu
    Pentru ca ceva sa fie convingator si folositor, trebuie sa fie consistent. Atunci cand vrei sa aflii daca o informatie/concept/grup de informatii este convingator, te uiti la acele informatii/concepte si le analizezi. Le poti analiza atat la nivelul informatiilor detinute intrinsec (sunt sustinute de alte surse? sunt compatibile cu realitatea observabila? sunt consistente cu fenomenele observate in natura?) cat si la nivelul tipologiei (sunt consistente intern, adica nu se contrazic? decurg logic unele din altele? decurg logic din faptele observate empiric? etc). Pe baza raspunsurilor pot sa iti dai seama daca acele informatii sunt valide sau nu. Bineinteles, concluzia ta poate fi eronata (nu poti tine cont de toate variabilele, sau sa ai termeni de comparatie care pare adevarati, dar sunt falsi), dar probabilitatea ca sa ai dreptate poate fi ridicata daca urmaresti riguros si consistent pasii de analiza (chiar si un lant logic, nu vorbim de cercetare stiintifica). Cel mai important este sa lasi deoparte emotiile pentru a nu ajunge la acel „whishfull thinking” (daca doresti ca anumite date sa fie adevarate, bias-ul creierului va face ca tu sa percepi acele date ca fiind adevarate, chiar la nivel inconstient). De obicei asta inseamna sa poti sa ramai obiectiv…

 2. Bogri permalink
  11/11/2009 7:25 am

  Un film bun pentru toata lumea:si pt. atei, si pt.crestini,si liber cugetatori,etc.:”Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia”
  http://revelatia.ro/docs/actde.html

  • Robotu' de servici permalink
   11/11/2009 1:13 pm

   @Bogri
   Animalele alea nu prea sfideaza evolutia…

 3. Feynman permalink
  15/11/2009 12:54 pm

  O singura problema iti indic cu privire la articolul tau:
  balena are deja picioare 🙂 Da, intereseaza-te 🙂 Poate o sa te prinzi despre ce vorbesc… poate nu. De unde stiu eu? Pai eu am aflat prima oara de asta vizitand un muzeu, apoi m-am interesat sa vad ce si cum. Tu ai vizitat ceva muzee de istorie naturala? Iti recomand.

 4. CDI permalink
  26/06/2010 11:42 am

  Feynman are in felul lui dreptate.Mergi la muzeul ANTIPA din Bucuresti.Vei ramine surprins chiar de la intrare cind vei constata raspindirea raselor umane pe pamint.La inceput au fost Negrii (la culoare).Citeste de la biblioteca cartea Istoria Lumii de H.G.Wells.Ia in mina Vechiul Testament (poate tot de la o biblioteca) si citeste cu cel de al „treilea ochi”(Ratiune/Logica) dar nu incurca cumva cu Noul Testament pentruca a fost reformulat in scris de Athanatanasius cuprins in 27 de Carti denumit Canon.Ceeace a lasat deoparte a fost cuprinse in cartea denumita „Apokryphen” sau tradus in romaneste „Biblia Secreta”.Cere tot la biblioteca sa-ti dea Apokryphen.Hotarirea a ceeace a trebuit lasat deoparte a fost influientata de politica si interesele Conducatorului Biserici si fara nici o legatura cu adevarata Doctrina.Indoctrina este un dresaj mintal de implementare a unei idei.A crede nu este egal cu a fii si adevarat si nu are dreptul nimeni si nimic indiferent cine sau ce este a te conditiona in existenta ta ca fiinta prin forta sau rasplata.Incearca sa citesti cartea „Ingerii”(un studiu interesant) si ce scrie si Papa Johannes Paul al II-lea in ea.Cei ce se ocupa cu cercetarea sint oameni de stiinta si se auto intituleaza Angeologi.Angelo tradus din Lb.Greaca inseamna Postasi.Aici in ceeace am scris sint citeva puncte de reper intr-un fel indrumatoare in a stii mai mult si a face un pas inainte in cultura personala.Acumuleaza noi informatii si nu te crampona de cele depasite si vechi fii deschis la tot cei nou.Si va voi da acum la incheiere pentru toti cei ce va credeti credinciosi o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspundeti mie,…ci voua insuva acolo in interiorul vostru unde nu va mintiti pe voi niciodata. La care Dumnezeu va inchinati si credeti ? La cel care a dat cele 10 Porunci lui Moise acolo pe munte aratindu-se ca fiind o fiinta energetica sau celui care la clonat pe Adam dupa chipul si asemanarea lui in necesitatea de a induce in eroare populatiile existente dintre cel patru brate (Fison, Gihon, Tigru asta curge prin fata Asiriei si Eufratul)ale riului ce iesea din Baza stationara numita Eden.Era tara Havila unde se exploata Aur,Bdeliu si Onix apoi tara Cus. Na ! Care din cei Doi ? si ca un fel de PS. la sfirsit. Considerind prin absurdul real de altfel ca sintem primitivi in „epoca de piatra”(multi dintre noi sint si astazi tot acolo) desenati sau schitati macar un Furnal care sa functioneze si asa sa trecem in epoca bronzului fara sa punem la socoteala stiinta geologilor la care sitem afoni 99%.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: