Sări la conţinut

„Evolutia sexelor”

06/11/2009

male frog (2)

Aceasta frustrare nu este doar pentru un broscoi ci pentu1.4 milioane de specii din intreaga lume.

Nu-i asa ca iti trebuie o credinta mare sa crezi evolutionismul?

15 comentarii leave one →
 1. Robotu' de servici permalink
  06/11/2009 11:11 am

  @Claudiu
  Cine a facut broscoiul? Cam la atat se rezuma conceptia ta referitoare la evolutie (mai bine zis cea a lui Ray Comfort, stilul lui este inimitabil).

  Raspunsul este simplu si scurt: populatie versus individ. Populatia castiga intotdeauna…

  • 07/11/2009 6:57 pm

   @ rotbotu de servici
   spui cuvinte care suna „bine” si „inteligent”, dar, de fapt, sunt lipsite de sens. Evoultia e o nebunie curata si Darwin si-a negat propria teorie inainte sa moara. Oamenii care stiu ca exista Dumnezeu dar nu vor sa traiasca asa cum Dumnezeu vrea, ci doresc sa isi fie proprii stapani, inca mai apeleaza la teoria lui Darwin. Cum explica evolutionismul capacitatea de iubi, de a rationa a omului?

   • Robotu' de servici permalink
    08/11/2009 2:03 pm

    @Jonathan si Andrea
    ???
    Evolutia este o teorie stiintifica. Asta ar trebui sa spuna totul despre ea.

    Apoi, Darwin nu s-a dezis de teoria propusa de el. Aceasta este o minciuna propusa de Lady Hope. Din pacate este o minciuna flagranta demonstrata de nimeni altcineva decat fiica lui Darwin (Henrietta) care a stat cu el inainte de sfarsit, si a confirmat ca Lady Hope nici macar nu l-a vizitat pe Darwin, iar acesta nu a renuntat la teoriile lui (ea fiind prezenta atunci cand el a murit). Daca nu ma insel, a fost si un proces intentat de nepoata lui Darwin unul pastor care sustinea asa ceva, pentru calomnie. Chiar Answers in Genesis, o institutie din SUA care promoveaza intens creationismul, recunoaste ca totul e o minciuna si nu recomanda nimanui sa o foloseasca deoarece ar aduce daune „cauzei”.

    Oamenii care stiu ca exista Dumnezeu dar nu vor sa traiasca asa cum Dumnezeu vrea, ci doresc sa isi fie proprii stapani, inca mai apeleaza la teoria lui Darwin.

    Eroare totala. In primul rand, teoria evolutie darwiniste e depasita. Teoria Moderna Sintetica a Evolutiei modeleaza faptul evolutiei mult mai bine. In al doilea rand, exista crestini care accepta aceasta teorie ca fiind adevarata – bineinteles, ei sunt persoane educate, cuu profesii in domeniul biologiei. In al treilea rand, daca cineva crede in existenta lui Dumnezeu dar nu doreste sa urmeze poruncile acestuia, nu are nevoie de rationalizari sau scuze infantile pentru aceasta. In al patrulea rand, ateii – majoritatea acestora sunt proponenti ai teoriei evolutiei – NU cred in existenta lui Dumnezeu. In al saselea rand, teoria evolutiei este descriptiva, nu normativa. In al saptelea rand, teoria evolutie nu spune nimic despre societatea umana, ci despre EVOLUTIA fiintelor vii. La urma urmei, teoria evolutiei nu spune nimic despre calculatoare, deci ele nu exista??? Ar fi recomandat sa stabiliti exact domeniile de utilizare a diferitelor domenii stiintifice (eu am intalnit de exemplu persoane care pretindeau cu incapatanare ca astrologia este o ramura valida a astronomiei!!!) pentru a nu parea neinformati in cadrul unor discutii care implica domeniul respectiv (macar notiuni de baza).

    In final, merita mentionat ca teoria evolutiei nu afirma ca oamenii sunt proprii lor stapani, deoarece ea presupune un mecanism „orb” (referitor la inteligenta), ceea ce duce la concluzia ca oamenii sunt sclavii naturii lor interioare si a mediului; doar paradigma inteligentei poate modifica acest lucru (e drept, pana acum in mod limitat).

 2. 06/11/2009 5:35 pm

  reproducerea sexuala a evoluat pentru ca este mult mai buna decat cea asexuala.

  • 07/11/2009 1:38 pm

   Si de unde „stia” evolutia ca era mai buna? 🙂

   • 07/11/2009 1:41 pm

    Nu e nici un ‘cine’. Ceea ce este superior se propaga mai bine ergo se raspandeste mai mult in conditiile mediului care le favorizeaza.

   • Robotu' de servici permalink
    08/11/2009 1:43 pm

    @Claudiu
    Nu „stia”. Practica a aratat-o (numarul de urmasi lasati, nise ocupate, etc). Este un fapt.

  • 07/11/2009 2:12 pm

   @Lex
   Ai spus ca repr. sexuala este mai buna decat cea asexuata. In comparatie cu ce? Oare Evolutia a „zis”, nu prea merge bine reproducerea asexuata hai sa evoluam spre cea sexuala.

   In primul rand evolutia nu are scop, nu gandeste, si nu stie ce e mai bine si ce este mai rau. (am vorbit din pct. d.v. al ateilor.)

   • 07/11/2009 2:54 pm

    WoW… In comparatie cu cea asexuala. Hahahah…

    Ala cu Iq de 100 e superior in comparatie cu ala cu Iq de 90. Intelegi?

    Daca aleargi tu dupa un leopard, il prinzi? Este el superior in viteza? Logic.

    Nimic nu are scop intrinsec, notiunea de ‘scop’ e o constructie a mintii umane care faciliteaza supravietuirea noastra in mediu.

    Cand am zis ‘bun’ am zis ‘superior’, nu in sensul moral al cuvantului pe care il inteleg credinciosii.

   • 09/11/2009 10:46 pm

    @Lex
    „Nimic nu are scop intrinsec, notiunea de ’scop’ e o constructie a mintii umane care faciliteaza supravietuirea noastra in mediu.”
    Si „scopul” tau e acum sa ne convingi prin argumentele tale?

  • 07/11/2009 9:43 pm

   Ai dovezi ca asa este? NU. Deci renunta. Sunt doar presupuneri.

   • 08/11/2009 6:47 am

    Ti-am dat argument dupa dovezile empirice ale oamenilor de stiinta care studiaza evolutia. Mai mult ce sa-ti dau?

 3. Feynman permalink
  06/11/2009 8:48 pm

  Straw man se numeste ce-ai facut tu. Si e ilogic. Sau mai rau, apelezi la ignoranta ta cu privire la teoria evolutiei, care nu zice nici pe departe ceva de genul asta.

  • 07/11/2009 9:45 pm

   Cumva, pe undeva, evolutionismul este dator cu o explicatie in ce priveste aparitia sexelor. De aici legatura. Imagine este mai pe intelesul omului de rand. Cum am mai spus : nu tot ce e mai complicat este si adevarat.

   Da, stiu… „e ilogic”.

   • Feynman permalink
    15/11/2009 1:03 pm

    Exista explicatie pentru aparitia sexelor. Apelul la ignoranta unora nu e argument.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: