Sări la conţinut

Curiozitati

23/10/2009

STIATI CA :

– Daca pornim cu cifra de 8 oameni care au iesit din corabie si aplicam acestui numar o rata de crestere de 2,5 copii pe famile  ( mai mica decat rata actuala ) , ajungem la populatia din prezent in aproximativ 5.000 ani , ceea ce corespunde cu perioada in care a trait Noe . Daca luam insa doar o jumatate din aceasta rata de crestere si o aplicam doar la 500.000 ani de “evolutie” a omului , suprafata pamantului ar trebui sa fie de cateva sute de ori mai mare pentru a-I putea cuprinde .

– Distanta dintre pamant si soare face ca Pamantul sa fie singura planeta din sistemul nostru solar pe care viata poate exista si inflori ?…

– Inclinatia pamantului de 23,5 N produce anotimpurile ?

– Exista 12.000.000.000 de neuroni in creierul omenesc si fiecare neuron este conectat cu alti 10.000 neuroni ?

noah-1jpg– In lumea dinainte de potop presiunea atmosferica era de 2 ori mai mare iar procentul de oxigen era de 30 % fata de 20 % cat se afla in prezent  , oferind conditiile OPTIME pentru viata ? Acest lucru a fost confirmat de bulele de aer prinse in chihlimbarul din fosilele de dinaintea potopului.

– Inainte de potop orice radiatie daunatoare era filtrata de invelisul de apa din atmosfera , creind conditiile pentru o sanatate perfecta  , mutatiile maligne fiind inexistente ?

– Dimensiunile corabiei lui Noe erau de : 133m x 22m x 13,5m  ~  volumul corabiei  : 39.500 m3 , aceasta insemnand echivalentul a 522 vagoane americane standard de transportat vite , volum suficient sa contina peste 125.000 animale de dimensiunile unei oi ? Cand astazi exista aproximativ 18.000 specii animale terestre !!!

– Dimensiunile corabiei lui Noe sunt dimensiunile perfecte pe care trebuie sa le aiba o ambarcatiune pentru a pluti? Oare de unde stia Noe la aceea vreme aceste date concrete?

– In apropierea piscurilor , muntii sunt formati in mare parte din straturi marine ce contin frecvent fosile marine recente , ceea ce demonstreaza ca aceste vrafuri s-au aflat sub apa?

12 comentarii leave one →
 1. Feynman permalink
  23/10/2009 5:37 pm

  Mie nu-mi vine sa cred ca aici sunteti onest. Pe cuvant. Mi se pare extraordinar de suspect… Va rog sa repetati calculul cu muste, si cu mai multe specii care sustineti dv ca au existat pe corabie, sa vedem daca va iese tot asa… O sa fiti surprins cat de repede ar putea acoperi unele specii toata suprafata pamantului, daca nu ar exista tot felul de factori limitativi…

  Oricum, daca nu porniti de la coada, adica din prezent, facem pariu ca nu va mai pusca populatia de muste actuala cu aia calculata pentru 5000 de ani? Sau ce va mai alegeti de acolo…

 2. 23/10/2009 7:34 pm

  – In apropierea piscurilor , muntii sunt formati in mare parte din straturi marine ce contin frecvent fosile marine recente , ceea ce demonstreaza ca aceste vrafuri s-au aflat sub apa?

  Evident… în 4,5 miliarde de ani au avut tot timpul să se formeze și să fie sub apele oceanelor… epoci glaciare, deplasări de plăci tectonice, alea-alea. 😉

  • 23/10/2009 7:52 pm

   Cand faci studii aprofundate pe tema asta vei descoperii ca straturile scoartei terestre la o anumita adancime si la un moment dat sunt identice in majoritatea regiunilor globului. Sunt imagini cu asemenea dovezi (asta pentru ca nu poti sa te duci sa sapi pur si simplu peste tot pe glob – au sapat altii) si eu le-am vazut. Deasemenea, inca o dovada a existentei potopului, este existenta unor legende comune multor popoare de pe diferite continente (cu mici diferente de natura locala), care relateaza intamplarea unui cataclism global cu caracteristicile potopului descris in Biblie. Am fost uimit sa aud multe asemenea legende cu urechile mele. Inca un argument ar fi existenta unor caractere chinezesti care aduc dovezi favorabile ideii existentei potopului.

   Ceea ce tu ai spus ca este evident… de fapt este o presupunere mult mult prea vaga. Ceva de genul: „ar fi fost daca” sau „e posibil sa fi fost acoperite de apa pentru ca…” sau „daca ar fi fost conditiile astea, ar fi fost posibil…”.

   • Robotu' de servici permalink
    24/10/2009 12:08 am

    @ silviu_sh
    Toate popoarele au un fond de legende si mituri care se refera:
    – divinitate
    -crearea lumii
    -extinctia lumii
    -catastrofe (de obicei pe baza de apa sau de foc)

    Plus ca multe mituri sunt imprumutate de la civilizatii vecine (geografic sau temporal). De exemplu Biblia este o compilatie ce include mituri asiriene, babiloniene (potopul) si egiptene (conceptia imaculata, ziua de nastere a mantuitorului, semnele prevestitoare nasterii lui Mesia).

    O alta posibilitate este contaminarea culturala. Am citit acum ceva timp despre un cercetator (lingvist cred) care facea investigatii in stepa ruseasca si la un moment dat i-a cerut ghidului sa cante o melodie traditionala de-a sa. Acesta a cantat o versiune a cantecului „Ocii ciornii” – o binecunoscuta melodie traditionala ruseasca. Cand a incercat sa afle originea cantecului, ghidul i-a zis ca este un cantec strabun, din mosi-stramosi, si era ferm convins de asta. Totusi, chiar lingvistul a aflat sursa contaminarii – o vizita anterioara a unui grup de cercetare lingivistica, care a si „dat”cantece populatiei locale, nu doar a preluat (unde este Prima Directiva cand ai nevoie de ea?! :D). Aceasta istorisire cred ca a aparut in cartea „Creierul lui Broca”, dar nu sunt sigur.

    Pentru un exemplu mai recent: miturile Dogonilor:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dogon#Dogon_and_Sirius
    Au fost multi care au pus pe seama extraterestrilor informatiile obtinute de dogoni (Sirius B fiind invizibila cu ochiul liber sau cu telescopul nu putea fi vazuta direct sau indirect) deoarece pareau foarte precise si aratau ca Sirius are sistem solar binar. DAR in anii 90 s-a descoperit ca sistemul Sirius este de fapt ternar si exista Sirius C, o stea mai mica decat B. Rezulta clar ca acest mit a fost o contaminare deoarece daca ET ar fi furnizat informatia, ar fi dat una corecta, cum ca sistemul este ternar. Se observa ca acel mimt nu depasea cunostintele epocii in care a fost prima oara descoperit

    P.S. Exista numeroase articole care contin informatii factual false sau flagrant false (care pot fi detectate cu un minim de spirit critic). As face o sugesti – incercat sa analizati logic intai problema inainte de a o posta, pentru ca se pot peria foarte usoro serie de astfel de erori (erori care nici macar nu sunt interpretabile, ci de-a dreptul flagrante).

   • Feynman permalink
    24/10/2009 9:56 am

    Legendele comune au sursa comuna – un potop local care a parut localnicilor ignoranti a fi sfarsitul lumii. Cine a asistat vreodata la furia apelor poate intelege.
    Cat despre mitul biblic cu potopul, are surse mai vechi, pana in Sumer (Shinar, in Biblie), epopeea lui Gilghamesh. Doar ca Noe se numea Utanapistin. Iar pasajul cu potopul global din acea epopee a fost copiat aproape cuvant cu cuvant din tablite mai vechi, descoperite si alea… cu o mica deosebire. Scribul a tinut sa infloreasca un pic povestea, schimband un potop local cu unul global. Mai multe, cine doreste sa cunoasca, afla.

    Cat despre studiile aprofundate, am facut eu, si nu e deloc asa cum se povesteste pe-aici. Daca ar fi identice, la aceeasi adancime, peste tot, s-ar gasi aur, diamante, petrol, etc… in aceeasi proportie. Si totusi, evidenta experimentala arata altceva. Diamante si aur sunt mai multe in Africa de Sud decat in Romania, petrol mai mult in Irak decat in Romania, etc… Dar poate autorul articolului nu cunoaste sensul cuvantului „identic”.

  • Feynman permalink
   26/10/2009 8:34 am

   Accentul e pe fosile „recente”. Bineinteles, e o minciuna. Daca ii pui sa prezinte o asemenea fosila, se ascund dupa deget. A, de fapt pentru ei, si alea de dinozauri sunt recente, de acum 6000 sau cati de ani 🙂

 3. Robotu' de servici permalink
  23/10/2009 11:53 pm

  Of, Claudiu, trebuia sa cercetezi cu mai multa atentie. Hai sa te lamuresc:

  –––––––––––––––-
  1. Calculul ala facut de tine (desi cred ca e facut de altcineva, ca am mai intalnit asa zisul „argument” mai demult) este incorect deoarece ia in considerare TOTI indivizii care au existat vreodata ca fiind in viata la ora actuala. Hint: majoritatea au murit. Trebuie sa iei in considerare si rata mortalitatii, precum si mortile catastrofice – epidemiile de boli din evul mediu sau decesele cauzate direct/indirect de cele 2 razboaie mondiale (sunt de ordinul sutelor de milioane). Dar cel mai important este sa nu ii aduni pe morti la vii (aia de au murit nu se mai pun la cifra actuala a populatiei, dar tu totusi ii socotesti).

  O alta eroare este sa presupui rata constanta de multiplicare. Sa iti dau un contraexemplu: majoritatea bacteriilor se multiplica in 1-4 ore. Adica o data la 2 ore (sa luam val medie), bacteria se divide in 2 clone. Daca consideram progresie geometrica, in INTR-O SINGURA ZI toate speciile de bacterii vor crea un volum MAI MARE DECAT PAMANTUL!!! Tinand cont de rata de reproducere asa de ridicata, de ce crezi ca planeta asta inca nu este sufocata de bacterii? Ca in 5.000
  de ani prin replicare ar putea forma un corp de marimea Galaxiei! Raspunsul este: cresterea este limitata de anumiti factori. Iar cel mai important este habitatul (locul de trai) si hrana (inclusiv concurenta). De aceea de-a lungul evolutiei planeta a fost mai mult decat suficienta pentru traiul omului. A fost suficienta chiar si pentru bacterii!

  Daca vrei un link la care sa te informezi despre rata de crestere bacteriana, uite aici (cel mai accesibil, gasesti o gramada de alte surse): http://www.biologyreference.com/Ar-Bi/Bacterial-Cell.html

  In plus, E. Coli se divide o data la 20 de minute. Intr-o zi de replicare in progresie geometrica volumul ei ar fi mai mare decat cel al gazdei (intestinul uman) si ar produce distrugerea corpului gazda (l-ar rupe in bucati). Tinand cont de cele spuse de tine si de mine care crezi ca este cauza existentei oamenilor (fiecare are in intestine E. Coli). De ce nu sunt toti sfasiati?

  Serios, site-ul de p ecare ai preluat „argumentul” asta ai face bine sa il stergi din lista de bookmarks, pentru ca este efectiv daunator pentru cauza crestinilor prin numarul de prostii pe care le spune. Ma refer la chestii intuitive, de bun simt (unele resurse au si „argumente” mai bine gandite!)

  Inca ceva: piramidele au fost construite acum 6000 de ani. Dupa calculele biblice, au fost ridicate cand pe tot Pamantul erau vreo 10.000 de oameni! Trebuiau sa fie mai multi pentru acest lucru (uita-te cate piramide exista in Egipt!).

  –––––––––––––––-
  2. Corect, Pamantul este singura planeta din zona optima (goldilocks zone) a apei lichide. Din fericire! Daca ar fi fost mai multe planete pe orbite apropiate in interiorul zonei, orbietele acestora ar fi fost instabile (s-ar fi influentat unele pe altele sau planetele s-ar fi ciocnit) iar viata nu ar fi avut timp sa apara si sa evolueze (nici macar dupa standardele creationiste/young Earth). Tin sa iti amintesc de existenta centurii de asteroizi inter Marte si Jupiter … de ce crezi
  ca nu s-a putut forma o planeta acolo? Nu cumva din cauza perturbatiilor
  din zona care nu au permis aglutinarea materiei?

  In al doilea rand, Pamantul este singura planeta pe care se STIE ca exista viata. Ai explorat celelalte planete si sateliti ca sa afirmi ca doar pe Pamant „poate exista” viata? Acum se discuta depsre Europa, care are un ocean de apa lichida protejata la exterior de gheata si incalzita in interior de mareea gravitationala produsa de Jupiter. Deci ESTE propice vietii… problema care se pune: EXISTA viata?

  –––––––––––––––-
  3. ??? Daca axa era mai inclinata sau mai putin inclinata anotimpurile ar fi avut alta configuratie. Cam toate planetele poseda inclinatii ale axei de rotatie…

  –––––––––––––––-
  4. ???

  –––––––––––––––-
  5. Presiunea nu avea cum sa fie de 2 ori mai mare (2 atmosfere) si procentul de oxigen mai ridicat. Omul nu este adaptat la asa ceva (eventual poate evolua – IN TIMP -sa reziste, dar nu spontan). In primul rand, 2 atmosfere este echivalent cu o scufundare la 22 de metri sub apa!. Ai incercat asa ceva fara echipament respirator? Eu m-am scufundat la 9 metri si rezultatul nu a fost placut. Si asta a
  fost in 30-45 de secunde. Un om care traieste toata viata la aceasta presiune PLUS continut mai puternic de oxigen va muri in final (Cantitatea prea mare de oxigen este toxica pentru metabolism! Mai ales la presiuni ridicate!) Plus ca azotul din aer (aproape dublu ca si cantitate, ca doar presiunea e dubla) poate induce la presiuni ridicate fata de normal (si pe perioade lungi de timp) narcoza (care se manifesta prin dureri, eventual moarte). Conditiile optime pentru om sunt ACUM (mai ales ca unii cred ca acesta nu poate evolua sa se adapteze…)
  http://jap.physiology.org/cgi/pdf_extract/23/4/458
  http://www.scubadiverinfo.com/2_physiology.html

  In plus, as dori un link catre o sursa reputabila (stiintifica) care sa indice acele chilimbare cu bule de aer oxigenat, care provin dintr-o atmosfera cu asemenea caracteristici.

  Nelamuriri principale: unde a plecat atmosfera suplimetara (aia de presiune ridicata si compozitie modificata)? Cum de a scazut presiunea global,dar cantitatea de oxigen preferential? Care este mecanismul scaderii presiunii? Grosimea atmosferei depinde de masa planetei si de greutatea specifica a gazelor din atmosfera (pentru eliberare gravitationala sau prin vant solar); daca acum 5000 de ani atmosfera a fost pierduta prin aceste 2 mecanisme, de ce procesul nu continua si azi (nu se constata pierderi de molecule din atmosfera pe orbita, iar un asemenea mecanism ar fi necesitat milioane de ani pentru a se manifesta, nu 5000). Si bineinteles, o asemenea explicatie revolutionara este sustinuta de numeroase articole stiintifice in domeniul climatologiei si meteorologiei… niste exemple eventual?

  P.S. O contributie importanta pentru stabilirea compozitiei atmosferice preistorice o au probele de gheata prelevate din diferite straturi din Antarctica. Bineinteles ca ele nu sugereaza ceva de genul 2 atmosfere, 30% oxigen (ci mai degraba CO2 mai bogat in trecut si ceva cenusa vulcanica), dar pe de alta parte ele au sens doar daca se presupune o varsta a Pamantului de miliarde de ani…

  –––––––––––––––-
  6. Un asemenea invelis de apa nu este posibil. Dinamica orbitala nu permite un scut compact de gheata (doar e vorba de miliarde de tone aflate in spatiul cosmic, la temperaturi ce fluctueaza intre -200C pe partea umbrita si +175C in bataia directa a soarelui). Dar daca ar fi existat, ar fi blocat pe langa radiatiile „daunatoare” si pe cele „folositoare” (in speta lumina din spectrul optic si radiatiile infrarosii care dau caldura) cu consecinte tragice pentru viata terestra. Mai ales ca praful cosmic la viteze mari ar fi opacizat si cele mai subtiri straturi de gheata. Plus meteoritii care ar fi facut tandari un asemenea scut. Plus mareea lunara care la fel ar fi distrus scutul. Plus diferentele termice (acelasi efect).

  Din punct de vedere mecanic, aceasta presupunere este absolut ridicola. Oricum, si de data aceasta nu este propriul tau argument. L-am gasit citat pe Planet Atheism acum vreun an. Tot acolo era un link catre un studiu realizat de un profesor de la Harvard (cred) care a calculat parametrii unui asemenea scut. A reiesit ca el ar fi generat o presiune de cateva sute de atmosfere asupra atmosferei terestre (distrugand orice urma de viata superioara) iar re-intrarea in atmosfera (presumabilul potop) ar fi generat atat caldura incat ar fi incinerat suprafata planetei (pe la 800C). Am sa incerc sa caut articolul respectiv, sa il postez aici (pana atunci poti lua ce am zis strict aici cu valoare anecdoctica).
  Asa ca mai degraba te opresti la argumentul „bulgarului de zapada” a lui Hovind – e mai ancorat in realitate (nu cu mult)…

  In plus, atunci numai sanatate perfecta nu ar fi fost. Uiti ca nu doar mutatiile negative produc boli. Mai sunt: igiena deficitara, alimentatie deficitara, infectii cu virusi, fungi si bacterii (nu existau antibiotice atunci), boli degenerative (asociate cu batranetea), boli genetice si congenitale. Suplimentar, va informez ca exista numeroase surse radioactive naturale in atmosfera terestra si pe sol (au existat chiar reactoare naturale in Gabon! cu uraniu!)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_nuclear_fission_reactor
  Mutatiile maligne sunt doar o mica parte din totalul mutatiilor (majoritatea sunt neutre). Si da, exista mutatii pozitive produse de radiatii. Si da, exista agenti mutageni non-radioactivi, si anume chimici (ia uita-te pe o eticheta de suc si apoi cauta codurile E pe care le gasesti si verifica cate din substantele respective sunt clasificate ca mutagene sau teratogene) sau biologici (exista virusi si retrovirusi care injecteaza pachete de gene in ADN-ul gazdei – efect mutagen).

  –––––––––––––––-
  7. Exista azi mai multe specii (milioane) de animale, multe necesitand conditii speciale de trai (de la alimentatie la mediu la gazda – exista un vierme in Africa care nu poate trai decat in ochiul uman – prefera ochii persoanelor tinere). Cine a stat sa le adune de pe tot globul? Unde au fost pusi dinozaurii si mamutii? Dar pestii de apa dulce (care ar fi murit daca apa sarata – majoritara in oceane – ar fi ajuns in habitatul lor) cine i-a strans in acvarii? Dar pestii de apa sarata (daca potopul a fost global si rapid, un necesar minim de 7 km de apa pentru acoperirea muntilor ar fi sporit presiunea la nivelul marii cu 630 de atmosfere, ucigand toate animalele care nu au avut timp sa urce – decat daca potopul s-a produs lent, caz in care 7 km de apa ar fi fost generati probabil in cativa zeci de ani, ceea ce duce
  la noi probleme).

  Nelamuriri: Cum au rezistat plantele acoperite de ape? A luat Noe pe arca seminte de copaci si plante? Sunt milioane de specii. Ce au mancat ierbivorele dupa retragerea apei, cand plantele inca erau in crestere? Cum a fost dus koala in Australia? Cum s-a asigurat VARIABILITATEA speciilor (este nevoie de un numar minim de perechi pentru ca o specie sa nu dispara – la oameni acest numar este cam de 750 de indivizi M/F). Un exemplu tragic actual este ghepardul: 80% din exemplarele actuale sunt inrudite, ceea ce duce la trasmiterea incrucisata a diverselor afectiuni genetice. 1 pereche (sau 7 de altfel) este insuficienta pentru orice animal superior (vertebrat) si asigura o extinctie rapida si dureroasa. Aceeasi problema se aplica si la oameni (8 indivizi pe arca, cativa fiind chiar consagvini – copii lui Noe).

  Suplimentar: calculul volumului a luat in considerare grosimea la coca a arcei? Dar volumul ocupat de materialul puntilor si al structurilor de ranforsare (obligatorii tinand cont de marime si de materialul de constructii). Dar a balastului pentru echilibrare (la asemenea dimensiuni, si pentru a rezista la furia potopului, nava trebuie echilibrata).

  –––––––––––––––-
  8. Dimensiunile nu sunt perfecte – in sensul ca sunt si alte dimensiuni perfecte pentru ambarcatiuni (de diverse marimi). In ce mod afirmi ca sunt perfecte? Perfecte pentru ce? Navigat? Exista ambarcatiuni de la o persoana pana la 5000 de persoane. Toate au design-uri perfect proiectate pentru scopul si clasa din care fac parte. Si chiar, ce tehnica a folosit Noe la constructia arcei atat de
  perfecte? Avea cuie macar? Ca date constructive concrete puteau fi preluate la
  momentul scrierii Bibliei din experienta constructorilor de ambarcatiuni (fenicieni, greci, romani).

  In acest caz, formularea cred ca poarta o parte din vina…

  9. O inundatie globala care ar fi durat chiar si ani nu ar fi creat un strat de fosile marine suficient de gros (relevant); in plus fosilele moarte ar fi alunecat pe pante spre fund (nu pe piscuri).

  Fosile recente, stratificate? Un link la un articol stiintific care sa arate ca respectivele straturi sunt recente… nu de alta, dar mi se pare cam fantastic (si cam categoric tonul afirmatiei – chiar toti muntii sa aiba sa ceva); ar fi o revolutie in paleontologie. Daca fosilele rezulta ca ar fi ceva mai vechi, arunca un ochi pe teoriile de orogeneza si ai sa fii surprins de ce gasesti (incearca cautare dupa
  Thetys Sea, pentru inceput) – asta daca accepti un Pamant vechi de miliarde de ani. Daca nu, nici nu cauta, ca nu (mai) are rost…

  Intrebare fundamentala: UNDE a disparut stratul de apa (minim 7 km, sa acopere muntii) dupa potop???

 4. 24/10/2009 12:31 am

  Altu’ cu mania de a înșira „argumente” și „dovezi” ca după 50 de posturi să zică „deci, am dreptate”.

  straturile scoartei terestre la o anumita adancime si la un moment dat sunt identice in majoritatea regiunilor globului

  Și? Ce arată asta? Că planeta e o mare bilă, și nu un conglomerat de bile mai mici?

  Deasemenea, inca o dovada a existentei potopului, este existenta unor legende comune multor popoare de pe diferite continente (cu mici diferente de natura locala), care relateaza intamplarea unui cataclism global cu caracteristicile potopului descris in Biblie. (…) Inca un argument ar fi existenta unor caractere chinezesti care aduc dovezi favorabile ideii existentei potopului.

  De asemenea, toate studiile de istoria religiilor arată că un lucru comun tuturor grupărilor omenești a fost să creadă în zei. Relevanța?

  Cît depsre potop, sigur, ca om e firesc să te temi, e și mai firesc să te temi de cataclisme naturale, și chiar și mai firesc e să te temi de apă, în condițiile în care apa și nu uscatul reprezintă cea mai mare parte a suprafeței globului. Și e la fel de firești să lași toate creațiile culturale drept moștenire exegeților.

  Ceea ce tu ai spus ca este evident… de fapt este o presupunere mult mult prea vaga. Ceva de genul: “ar fi fost daca” sau “e posibil sa fi fost acoperite de apa pentru ca…” sau “daca ar fi fost conditiile astea, ar fi fost posibil…”.

  Tu chiar nu vei fi de acord dacă ți-aș spune că și argumentul tău face exact același lucru.

  Întotdeauna, Silviu, „argumentul meu e mai bun ca argumentul tău” e ceea ce gîndește fiecare individ. Că, deh, sîntem războinici (ai luminii?) prin natură. Asta dacă nu vrem să trecem un pic mai departe și să și digerăm argumentele ăluilalt și să vedem dacă reușim să scoatem niște concluzii din „confruntare”.

 5. Feynman permalink
  27/10/2009 6:11 pm

  Ce usor poate fi confundata cauza cu efectul…

 6. Feynman permalink
  01/11/2009 10:24 pm

  Mai, ce-am mai ras la chestia cu numarul de animale in corabia aia… Parca si vad cangurii topaind ei de la corabie din varful muntelui Ararat pana in Australia 🙂 Acuma ce-i mai hilar e ca sunt si niste specii de melci care traiesc doar in anumite zone ale globului, iti dai seama cum au ajuns ei aluncand grabiti pana acolo? Cool.
  Pacat insa ca ai cam gresit cu estimarea numarului speciilor, plus ca n-ai luat in calcul ca animalele alea trebuiau sa si manance, si mancarea trebuia depozitata pe corabie, plus ca trebuiau drumuri de acces pana la custi, plus ca mai trebuiau sa si respire, vezi ca in Biblie e descrisa si ferestruica… sigur ca acele animale nu aveau problema ca aerul se imporspata doar pe acolo, nu?

  • Robotu' de servici permalink
   02/11/2009 10:32 pm

   Plus ca unele animale necesita habitate speciale, exclusiviste. Plus ca pestii de apa dulce au cam murit la contactul cu apa sarata. Plus o gramada de probleme pe care le are aceasta ipoteza.

   • Feynman permalink
    04/11/2009 12:07 pm

    Sa nu mai vorbim de bietele plante, care n-au fost adresate de Biblie deloc. Probabil aia care au scris Biblia isi imaginau ca ele rasar asa, din pamant, de-amboulea. Si daca le acopera apa, rezista oricat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: