Sări la conţinut

Cea mai importanta informatie pe care o vei auzi vreodata

23/09/2009

Intreaga umanitate a incalcat Legea unui Dumnezeu perfect din punct de vedere moral. El considera pofta ca fiind adulter (preacurvie) si ura ca fiind crima. Daca vei muri in pacatele tale, vei sfarsi in Iad (nu conteaza ceea ce crezi). Dumnezeu este bogat in bunatate si mila si a gasit o cale pentru ca pacatosii vinovati sa fie iertati.

Isus din Nazaret a suferit si a murit pentru pacatele lumii si a inviat a treia zi. Daca te pocaiesti si crezi in El, Dumnezeu iti va ierta pacatele si iti va acorda darul vietii vesnice. Te rog, pune deoparte scuzele tale si fa astazi pace cu El. Nu este nimic mai important decat unde iti vei petrece eternitatea, vesnicia.

15 comentarii leave one →
 1. Arraquwain permalink
  24/09/2009 9:31 am

  Doh, asta merge ca predica la biserica, in nici un caz intr-o discutie cu ateii.
  Si amenintarile astea cu Iadul sunt de fapt imorale.

  • 25/09/2009 7:09 am

   Salut Arraquwain,

   Poate seamana cu o predica la biserica dar nu este. Este ceea ce fiecare om are nevoie si nu numai ateii. Si nu te amenint cu iadul ci asta este consecinta incalcarii legii lui Dumnezeu.

 2. 25/09/2009 5:52 pm

  bine, dumnezeu ameninta cu iadul. cat despre moto, ar trebui sa fiu omnistient sa pot spune ca dumnezeu nu exista, dar nu e valabil acelas lucru si pentru crestini? nu ar trebui sa fi omnistient pentru a putea spune nu doar ca dumnezeu exista dar ca dumnezeul tau exista si nu cel musulman sau budist sau al zaratustrilor?

  • 26/09/2009 4:28 am

   Dumnezeu nu te ameninta cu Iadul, ci Iadul este consecinta incalcarilor tale de lege (cele 10 porunci – Legea Morala a lui Dumnezeu) pe care le-ai facut.

   In momentul in care te pocaiesti de pacatele tale si iti pui credinta in Isus Hristos pentru salvarea ta il vei cunoaste pe Dumnezeu „Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui (Ioan 14:21)”. Asa ca nu este nevoie sa fiu omniscient ca sa il cunosc pe Dumnezeu si in plus Creatia imi arata ca exista un Creator.

 3. Bogri permalink
  26/09/2009 5:46 pm

  Nu credeti ca e cam ciudat un Dumnezeu care te tine in iad o vesnicie pt. o viata de pacat LIMITATA?Si dupa judecata de apoi,tot in iad vei sta?Adica dupa prima moarte sufletul se duce in iad,apoi la judecata este reunit cu trupul,iar dupa „moartea a doua”din Apocalipsa,se duce iar in iad o vesnicie?
  Nu sunt ateu,dar nici nu iau Biblia de buna 100%,are multe chestii interpretabile.

  • 26/09/2009 9:26 pm

   @Bogri
   Fii atent.

   Gradul vinovatiei nu este in raport direct proportional cu cat de mult timp ai ofensat o persoana, ci cu cat de inalt a fost rangul persoanei pe care ai ofensat-o.

   Astfel, vina unei persoane care nesocoteste si dispretuieste pe cineva este proportional mai mult sau mai putin odioasa in raport cu obligatia mai mar sau mai mica de a asculta de cel ofensat. De aceea, daca exista vreo persoana fata de care avem datoria infinita de o iubi, de a o cinsti si de a o asculta, atitudinea contrara fata de ea ar fi o vina infinita.
   Datoria noastra de a iubi, de a cinsti si de a asculta de o persoana este proportionala cu dragostea, consideratia si autoritatea fata de aceasta… Dar Dumnezeu este o Persoana infinit de minunata pentru ca are o desavarsire si o frumusete infinita…
   Deci pacatul impotriva lui DUmnezeu, fiind violarea unei datorii infinite, este o vina infinit de mare, care merita astfel o pedeapsa infinita… Eternitatea pedepsei oamenilor necredinciosi o face sa fie proportionala cu grozavia pacatului de care se fac vinovati.

   Sper ca ai inteles. Nu conteaza ca ai pacatuit intr-o viata LIMITATA ci ca ai pacatuit inaintea unui Dumnezeu caruia ii erai infinit dator sa i te inchini.

  • 26/09/2009 9:30 pm

   In primul rand Biblia nu descrie lucrurile ca vor sta asa cum le spui tu (poate voi avea timp o data sa expun si asta), iar in al doilea rand nu cred ca asta este important pentru noi. Adica sa stim cum va face Dumnezeu, care va fi procedura prin care ne va invia. Noi nu cunoastem prin ce metoda a aparut viata pe pamant si dorim sa stim prin ce metoda potem invia trupul? Nu asta e primul raspuns care ar trebui sa-l cunoastem.

 4. Bogri permalink
  27/09/2009 9:16 am

  Mie personal mi se pare mai plauzibil(citind Biblia)sa deduc ca dupa moarte nu mai e nimic,si totul va fi la judecata de apoi,unde cei rai isi vor gasi SFARSITUL(nicidecum chinul vesnic).Mi se pare ca exista destule pasaje din Biblie care asta sugereaza.
  Explicatia ca sunt condamnat vesnic pt.ca am pacatuit inaintea unui Dumnezeu infinit nu ma multumeste.
  „Gradul vinovatiei nu este in raport direct proportional cu cat de mult timp ai ofensat o persoana, ci cu cat de inalt a fost rangul persoanei pe care ai ofensat-o.”-asta e o explicatie valabila in cazul oamenilor,pt.ierarhia omeneasca.Daca ofensez un rege,platesc altfel decat daca jignesc un simplu cetatean ca si mine.Dar nu cred ca poti extrapola felul asta de gandire si pt.Dumnezeu.Da,Dumnezeu e infinit,dar eu fiind o fiinta limitata,un fir de tarana,pot oare avea”o vina infinit de mare”?
  Mai dau un link catre o carte care mie mi se pare edificatoare(e in format pdf).

  Dă clic pentru a accesa Exista%20viata%20dupa%20moarte.pdf

  • 27/09/2009 6:54 pm

   1.
   „Explicatia ca sunt condamnat vesnic pt.ca am pacatuit inaintea unui Dumnezeu infinit nu ma multumeste.”

   Asculta-te numai ce zici. E normal sa nu fi multumit. E normal ca daca am furat ceva sa imi convina mai bine ca judecatorul sa-mi dea o sentinta mai mica. So… e normal ca eu sa fiu mai multumit daca Dumnezeu nu ma va pedepsi vesnic. Asa ca, nu e un argument valabil faptul ca tu esti multumit sau nu. NU TINE DE TINE.

   2.
   Versetele care arata ca pedeapsa pentru pacat e vesnica sunt foarte multe. Nu stiu unde le-ai citit tu pe acelea (ma refer la pasajele despre care spui) in care scrie ca vei fi pedepsit limitat.

   Uite cateva exemple care sustin afirmatiile mele:

   -Daniel 12:2 – spune acolo despre „ocara vesnica” (deci vesnica)
   -Matei 3:12 si Luca 3:17 – un foc care nu se stinge (de vazut si similitudinile dintre versetele scrise de 2 oameni diferiti)
   -Marcu 9:43-48 – aruncat in focul care nu se stinge
   -Matei 18:8 – din nou „focul vesnic”
   -Matei 3:29 – vinovat de un pacat vesnic
   -Matei 12:32 – este vorba de o vina pe care, acei oameni, o vor purta vesnic
   -2 Tesaloniceni 1:9-10 – vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica
   -Iuda v.12-13 – acelor oameni le este pastrata „negura intunerricului pentru vecie” (din nou… etern)
   -Apocalipsa 14:11 – fumul se ridica in sus in vecii vecilor (atentie la accentuarea duratei vecii vecilor)
   -Apocalipsa 14:11 – nici ziua nici noaptea nu au odihna (gandeste-te atent la asta)
   -Apocalipsa 19:3 – vecii vecilor
   -Apocalipsa 20:10 vor fi munviti zi si noapte in vecii vecilor (din nou accentuat)

   Daca ai citit versetele astea cred ca esti convins. Si eu m-am intrebat lucrurile astea si acum m-am convins. Nu cred ca sunt macar tot atatea versete care pot sa demonstreze contrariul.

   In locul tau daca as fi m-as gandi foarte profund la ce scrie in versetele astea si m-as gandi daca ce am crezut pana acuma a fost intr-adevar real.

 5. 27/09/2009 2:41 pm

  „Desi sunt multi cei care isi spun atei, in realitate acest termen nu si-l poate insusi nimeni. Ar trebui ca cel care isi spune ateu sa fie omniscient pentru a putea face afirmatia categorica „Nu exista Dumnezeu”. Asa ca avem de-a face cu AGNOSTICI care NU STIU daca exista Dumnezeu… si tousi orice om stie (Romani 1:19-20)”

  Vezi ca faci exact aceeasi eroare de care ii acuzi pe atei. In primul rand habar nu ai ce inseamna ateu, dar afirmi cu certitudine ca ei nu exista. Un ateu este un individ care nu crede ca exista Dumnezeu, nu unul care spune ca stie ca nu exista Dumnezeu. Intre a sti si a crede este o mare diferenta. Tin sa te asigur ca exista foarte multi oameni care nu cred in existenta lui Dumnezeu (de exemplu eu), deci astept sa modifici minciuna pe care ai scris-o.

  Gnostic / agnostic se refera la a sti
  teism / ateism se refera la a crede.

  Poti foarte bine sa fii teist gnostic – crezi si stii ca exista Dumnezeu
  teist agnostic – crezi ca exista Dumnezeu, dar nu afirmi ca stii cu certitudine
  ateist agnostic – (asa cum sunt majoritatea ateilor de facto) – nu crezi ca exista Dumnezeu, dar nu afirmi ca stii cu certitudine ca nu exista
  ateist gnostic – atunci cand spui ca stii ca nu exista dumnezeu, si evident, nici nu crezi ca exista.

  Arareori un ateu se declara gnostic, deoarece asa cum ai spus, ar trebui sa fii omniscient ca sa demonstrezi ca nu exista nici un Dumnezeu.

 6. Bogri permalink
  28/09/2009 8:53 am

  Silviush
  citeste linkurile pe care ti le-am dat si vei afla tot ce vreau sa-ti spun.Treaba cu focul care nu se stinge are ca origine valea Ge-Hinom unde erau aruncate cadavrele de animale etc,si li se dadea foc,dupa care erau lasate sa se descompuna.Pedeapsa pt.pacat e vesnica,in sensul ca nu se mai revine asupra ei.Esti anihilat total,deci mort,si nu vei mai invia niciodata(vei fi sters definitiv din „memoria” lui Dumnezeu)
  Apocalipsa 20 cu 14,15:
  14. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
  15. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc.
  Ce intelegi tu prin”moartea a doua”?Trupul va muri a doua oara,dar sufletul se va chinui vesnic?Eu inteleg ca toti vor fi re-inviati,judecati,si apoi distrusi pentru vesnicie.Iar moartea si mormantul nu vor mai exista.
  Nu ti se pare ciudat ca toate pasajele care atesta existenta”iadului”sunt in Noul Testament?In VT se vorbea doar de „locuinta mortilor”,ceea ce inseamna mormantul,locul unde sunt ingropati mortii.

 7. 2626m permalink
  02/10/2009 3:46 pm

  cea mai importanta informatie e cea prin care esti anuntat cum ca mama a murit sau ca bebelusul a decedat dupa ce l-ai asteptat 9 luni. pa pariu?

Trackbacks

 1. Cand ateii nu au raspunsuri « ateii nu exista
 2. Inginerii invata de la castori? « ateii nu exista

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: